This version of the page http://svobodaslova.ictv.ua/ukr/about/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-13. The original page over time could change.
Про программу :: Свобода слова
ictv.uasvobodaslova.ictv.ua
 
додати до вибраного       українська мова     російська мова    

Про програму

"Свобода слова" - концептуально нове для українського телебачення інтерактивне ток-шоу. Ведучий цієї суспільно-політичної програми - один з найвідоміших українських журналістів Андрій Куликов.

У "Свободі слова" обговорюється найбільш актуальна, гаряча тема тижня, подія, котра виноситься у заголовки новин та газет.

Учасниками програми стають безпосередньо задіяні у події тижня: відомі політики, чиновники, відповідальні за прийняття найважливіших рішень у житті країни, діячі культури та звичайні громадяни біля "відкритого мікрофона". Головні герої "Свободи слова" - це завжди яскраві особистості, неординарні думки, жорстка позиція та вміння відстоювати її в суперечці.

"Свобода слова" - головне суспільно-політичне ток-шоу на каналі ICTV. Прем'єра програми відбулася 14 вересня 2001 у Росії на телеканалі НТВ. В ефірі вийшло більше 100 випусків програми. "Свобода слова" двічі номінувалась на премію Національної Телевізійної Академії Росії. У 2004 році стала переможницею ТЕФІ у номінації "Ток-шоу".

З вересня 2005 року "Свобода слова" виходить в Україні. В березні 2006 року програму відзначено найвищою нагородою в галузі журналістики "Золоте перо" у номінації "Краща політична програма телебачення". А вже у серпні "Свобода слова" стає володарем премії "Телетріумф", перемагаючи у номінації "Ток-шоу".

"Свобода слова" виходить у прямому эфірі щопонеділка о 22:10. Тривалість програми 2 год. 30 хвилин. Веде програму Андрій Куликов.

"Свобода слова" - це свобода технологій

Тест-группа

Усі глядачі у студії - а їх 100 чоловік з усіх областей України - активні учасники унікального соціологічного експерименту в прямому ефірі.

Вперше в історії телебачення у програмі "Свобода слова" застосовується нова інтерактивна технологія, яка дозволяє у режимі реального часу стежити за реакцією країни на події, що відбуваються у студії.

Аудиторія "Свободи слова", підібрана незалежними від ICTV соціологами, відображає населення країни за соціально-демографічним показниками. Таким чином, думка нашої аудиторії репрезентативно подає точку зору всіх громадян України.


Пульт

В руках у кожного учасника тест-групи електронний пульт.

Повертаючи коліщатко пульта, учасники тест-групи фіксують свою реакцію на події, що відбуваються у студії.

Комп'ютер отримує інформацію з кожного пульта двічі на секунду і перетворює її на графік.

Крива графіка показує середню думку всіх членів тест-групи.

Графіки та криві

Позитивна чи негативна реакція аудиторії на ідею, подію, висловлювання, персону, ведучого - все, що відбувається у студії цієї миті, негайно відображається на графіку симпатій-антипатій. Більше того, графік відтворює не просто позитивну чи негативну реакцію аудиторії, але й ступінь підтримки або неприйняття: криві коливаються від байдужості до ненависті, від ненависті до фанатизму. Також проводиться голосування за темою, за ключовим питанням програми, виявляючи принципову позицію телеглядачів. Результати голосування виводяться на екран у вигляді діаграми. Голосування відбувається на початку та наприкінці програми. Порівняння результатів голосування дає можливість побачити, чи змінилася позиція аудиторії в ході дискусії.

Драматургія

Тема розкривається у зіткненні двох протилежних точок зору. Кожна сторона представлена двома головними героями, експертною групою та групою підтримки. Усі вони розташовуються на трибунах одне проти одного.

У результаті голосування по основному питанню програми глядачі студії поділяються на дві групи. Спільну думку кожного з них можна побачити на двох кривих графіка.

Бліц-опитування

Запитання головним героям, яке розкриває конфлікт сторін.


Перший раунд

До центрального мікрофона почергово виходять обоє головних героїв, які представляють різні позиції. Головним героям ставлять запитання лише з трибун опонентів. Стінка на стінку.


Інший погляд

Включення відеоматеріалу (телеміст із персоною, "відкритий мікрофон" на вулицях міст країни і т. д.), що забезпечує поворот чи розвиток теми.


Другий раунд

До центрального мікрофона виходить по черзі друга пара головних героїв-опонентів. Другий раунд передбачає розгляд інших аспектів теми програми.


Трибуни експертівКрісло головного герояТрибуни експертівКрісло головного герояЦентральний мікрофон. До нього почергово виходить кожен з головних героїв.


Пiдготовка до ефiру

"Відкритий мікрофон"

Наприкінці програми глядачі стають учасниками. У студії встановлені мікрофони, до яких може вийти будь-хто з аудиторії у студії та висловити свою точку зору вже без допомоги пульта, а усно. Крім того, програма має технічну можливість оперативно розгортати "відкритий мікрофон" у будь-якій області країни. До нього запрошуються всі охочі висловитися на тему поточної програми. Таким чином, активні мешканці України можуть приєднатись до дискусії.


Фінал

На екран виводиться графік усієї програми. За допомогою комп'ютера визначаються висловлювання, які отримали найбільш позитивну та найбільш негативну оцінку аудиторії. Авторам цих висловлювань ведучий надає слово для підбиття підсумків.

Колектив програми
  Ведучий:     Андрій Куликов

  Редактори: Світлана Соколова
                               Юрій Литвиненко
                               Марія Коритова
                               Валерій Могильний

  Редактор сайту: Анна Козачок

  Соціолог:    Ольга Павляк

  Комп'ютерне забезпечення:
                             Костянтин Юревич

  Адміністратор: Олексій Коник

  Лінійний продюсер: Руслан Матченко

  Продюсер програми: Михайло Павлов

Багатоканальний телефон програми   
"Свобода слова" 502-99-67
svobodaslova@ictv.ua


Думка про нас
05/07/2011   "Українська правда"
Мірошниченко вже знає, коли Янукович не підпише реформи
Президент Віктор Янукович не підпише закон, який не відповідатиме Конституції. Про це повідомив представник президента у Верховній Раді, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи перспективи ухвалення парламентом "реформаторських" законопроектів на поточному тижні.


04/07/2011   "Українська правда"
Яценюк піде на вибори зі списком майбутніх арештантів
Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк піде на вибори зі списком політиків, яких треба притягнути до відповідальності. Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.


04/07/2011   "Українська правда"
Яценюк переконаний, що пенсії "оновлять" в четвер
Пенсійна реформа буде схвалена Верховною Радою в четвер. Про це заявив депутат від НУНС Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ICTV.


20/06/2011   "Українська правда"
У Азарова запевняють, що реформа землі - це не продаж
Завершення земельної реформи не прирівнюється до продажу землі. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк в ефірі телеканалу ICTV.


07/06/2011   "Українська правда"
МЕЛЬНИЧЕНКУ ГОВОРИЛИ, ЩО КАЗАТИ - ГЕРМАН
Невідомі люди говорили екс-майору Державної охорони Миколі Мельниченку, що потрібно озвучувати в ефірі. Про це заявила радник президента Ганна Герман в ефірі телеканалу ICTV, розповідаючи про те, як вона брала інтерв’ю у екс-майора для "Радіо "Свобода".


07/06/2011   "Українська правда"
Герман: Януковичу заважають посередники
Радник президента Ганна Герман вважає, що відкритості Віктора Януковича заважають "посередники" з його оточення. "Якби у Януковича не було посередників, між ним і людьми, між ним і журналістами, то він би давав собі прекрасно раду", - зазначила вона в ефірі телеканалу ICTV.


16/05/2011   "Українська правда"
"Регіонал" побачив, які плоди дає Податковий кодекс
За січень-квітень 2011 року до загального фонду держбюджету надійшло більше 80 мільярдів гривень податкових надходжень. Про це повідомив глава Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік в ефірі телеканалу ICTV.


04/04/2011   "Українська правда"
Тігіпко придумав, як погасити борги України
Віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко запевняє, що можна частково погасити борги за рахунок валютних резервів Національного банку. Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.


Всі статті


Архів "Вибори 2006"
Архів голосувань


Дизайн


[1024x768]  [1280x1024]


[1024x768]  [1280x1024]


[700x570]