This version of the page http://www.run.in.ua/hall_of_fame.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-12. The original page over time could change.
Rún Folk Band | Колишні учасники
<< Назад | На головну >>

Галерея Слави

Колишні учасники Rún


Ілля Нікіфоров [Вікінг]

Народився в Саратовській області Російської федерації. В університеті вивчав романо-германську філологію і англійську мову. "Кельтоманією" захворів у далекому 1996-му, коли йому потрапив до рук збірник ірландського фолку. Невдовзі почав грати на блок-флейті, згодом на віслах і борані. Приїхав до Києва у 2001-му, приєднавшись до новоствореного гурту "Рун" та брав у ньому участь до січня 2007-го. Захоплюється подорожами автостопом по всіх усюдах та перекладом з англійської. В Rún грав на тін-віслах, костях та борані

Наталя Яковенко [Джейн]

sestra-kerry
"Мама" кельтської музики Києва. Це вона організувала той пам'ятний концерт Ann'Sannat, вона познайомила Олю з Дімою Поліним та Ірою Міхай, з чого, власне, і виник гурт. Перші касетні альбоми ірландських гуртів, заслухувані до дір, також потрапили до нас завдяки Джейн. Грала в гурті з початку його заснування і до осені 2002 р. на блок-флейті, а пізніше на тін-віслі і поперечній флейті. Завзятості Джейн гурт "Рун" зобов'язаний своєю першою роботою в ірландському пабі Golden Gate, а також численними концертами в майбутньому. Кандидат біологічних наук, співробітник Інституту зоології Академії Наук України, викладач у Києво-Могилянській академії.

Ірина Міхай

Циганка по батькові, Іра перейняла всі найкращі риси цього чудового творчого народу. Чудова танцівниця, що володіє дивовижною пластикою, тонким почуттям руху і майстерністю імпровізації. Крім того, Іра чудово грає на мандоліні. Разом з чоловіком, Дмитром Поліним, Іра захопилася музикою кельтів, і до їх дуету Pelentúnn (Пелентáн - це такий магічний ліхтар друїдів) приєдналися Джейн і Оля: цей ансамбль, що існував з осені 2000 до травня 2001 р., став прообразом гурту, що в подальшому був названий Rún. Зараз дует Іри та Діми відомий під назвою "Баскери" (busker - вуличний музикант), їх часто можна зустріти на літніх фольк- та реконструкторських фестивалях, та й просто музикуючими на вулиці. А ще Іра - найдобріша та нійпозитивніша в світі людина, спілкування з нею завжди зігріває серце.

Дмитро Полін

Відомий персонаж БЖ-шної хіппової київської тусівки 90-х років. У 2000 році грав у популярному в цих колах київському гурті "Будєт", на концерті якого і відбулося знайомство майбутніх учасників гурту Пелентан. На першій репетиції Діма вручив Олі альтову пластикову блок-флейту Yamaha, на якій вона надалі грала в Рун до 2002 року і яку зберігає досьогодні. Квартиру Діми та Іри на Інтернаціональній площі знають і часто навідують багато музикантів, художників та інших представників "вільних" професій. Зокрема, в цій квартирі проживав Вікінг перші півроку свого перебування в Києві. Діма займається ремонтом музичних інструментів, деякі виготовляє сам (наприклад, дримби), а також майструє мисливські та метальні ножі та інші вироби з металу, дерева та шкіри.

Ірина Сосницька (в ті древні часи Ірина Абашина)

Прийшла до гурту на початку 2001 року була єдиним музикантом із "фаховою освітою", тому як до того грала ірландську музику в гурті Foreign Folk, що складався з іноземців (ірландців, шотландців і англійців) - співробітників посольства Великобританії в Україні, а також двох українців (одним з яких і була Іра). Гурт закінчив своє існування разом із закінченням контрактів його учасників і поверненням їх на батьківщину, встигнувши, однак, видати кілька компакт-дисків. Разом з Ірою до гурту прийшли боран та перші вісли. Грала спочатку в Пелентані, потім (після відділення від гурту Джейн і Олі) продовжувала деякий час грати з Дімою і Ірою. На початку 2002-го, після того, як з гурту пішов Володя Гнип, повернулася в новостворений "Рун", програвши в ньому до кінця року. Після цього стала захоплюватися українським фольком, відзначившись у фольк-рок-гурті "Чорна Рада" і "Оркестрі Янки Козир" і, зрештою, утвердившись в ансамблі української автентичної музики "Буття". За фахом інженер, працює в одній з київських інженерних компаній. Спільне музикування в гурті "Рун" (а також знамениті літні походи рунівців) з Женьою Сосницьким в майбутньому привело до створення сім'ї. Влітку 2006-го у Іри та Жені народився син.

Євген Сосницький [Джон]

silver-john
До приходу в "Рун" навесні 2002-го року Джон захоплювався здебільшого блюзом та рок-музикою. Оля, знайома раніше з обома Євгенами - Сосницьким і Любарським, запросила їх до новостворюваного гурту (вони також були присутніми тоді на тому пам'ятному концерті Ann'Sannat, а такі речі даремно не минаються!) Джон зарекомендував себе як хороший гітарист і грав у "Рун" до моменту його розпаду в 2003-му. За фахом технік-електронщик, працює в майстерні з ремонту електронної техніки, зокрема, мобільних телефонів. Пристрастно захоплюється фотографією. Люить походи і подорожі. Джона часто можна зустріти на будь-яких фольк-музичних тусівках (в тому числі концертах гурту "Рун"). І неодмінно - з фотокамерою! З недавна успішно освоює професію молодого тата:)

Євген Любарський

Прийшов до гурту одночасно з Джоном, наполегливо виказавши бажання грати на бас-гітарі. Заперечень не надійшло. Грав у гурті до моменту його розпаду в 2003-му. Завдяки Жені, протягом цього часу гурт був забезпечений репетиційною базою у центрі міста, яка знаходилася в майстерні Женіного батька-художника. Після розпаду гурту захопився китайською практикою цигун Фалунь Дафа. Сьогодні Євген - редактор рубрики "Наука" і перекладач з китайської та англійської мов на сайтах epochtimes.ru і epochtimes.com.ua. Цікавиться фотографією, а також живописом і скульптурою епохи Відродження.

Ольга Радченко [Патрісія]

Патті, досить незвичайна дівчина, черниця католицького ордену, брала участь в київському історично-рольовому русі і потрапила до гурту напередодні одного з перших концертів "Рун" (тоді ще гурту без назви) на балу у Серафіма Собко. Патті навчалася у музичному училищі ім. Глієра, тому без особливих труднощів аранжувала для "Рун" декілька середньовічних пісень з власного репертуару. Чернечий сан не завадив її виступу на прослуховуванні гурту в ірландському пабі Golden Gate, однак менеджер пабу повважав не зовсім доречними середньовічні балади, заспівані колоратурним голосом неординарної і не зовсім звично одягненої молодої особи. Після чого гурт "Рун", отримавши жадану роботу в пабі, змушений був розпрощатися зі своєю співачкою. Зараз Патті займається перекладами, звукорежисурою, пише власні пісні і співпрацює з гуртом "Предупреждение" (м. Москва).

Володимир Гнип

Вова з'явився в гурті у вересні 2001-го, разом з Кольою, з яким вчився разом в консерваторії, а до того і у Львівському музучилищі. Сталося це після їх знайомства з Джейн в підземному переході на Хрещатику, де Джейн мала звичку "сейшенити". Незвичайні звуки незнайомої музики, що лунали з флейти симпатичної рудоволосої дівчини, перевернули свідомість класичних музикантів:) Правда, виконання цієї музики (а Вова грав у "Рун" на скрипці) спочатку давалося їм нелегко. Вова так і не подужав до кінця цю науку, а може просто не зміг всерйоз захопитися ірландським і шотландським фольклором, тому покинув гурт зразу ж після першого концерту на балу у Серафіма. Зараз Вова - професійний альтист, працює в оркестрі і камерних квартетах, мешкає у Львові.


Данило Сосницький

Перша дитина гурту "Рун"
Народився 14 серпня 2006 року. Обожнює слухати звуки татової губної гармоніки. Фотографуватися не любить.

<< Назад | На головну >>


© Rún 2005-2008 | Всі права застережено