This version of the page http://www.janvi.com.ua/?page_id=493 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-09. The original page over time could change.
Фотолікування акне | Косметологічний центр «Жанві» Львів

Фотолікування акне

Фотолікування акне – це прекрасний спосіб лікування хвороби вугрів.

Світлова енергія впливає на різні рівні патогенезу акне і результати з`являються вже через декілька процедур. В результаті закупорки вивідної протоки сальної залози, на фоні дефіциту кисню в протоках сальних залоз створюються  сприятливі умови для зростання і розмноження анаероба  Ргорionibacterium асnеs. В процесі своєї життєдіяльності Р. Асnе, виділяють порфірин.  Під впливом світлової енергії порфірин руйнується.

В ході цієї реакції відбувається вивільнення кисню, який надає пряму згубну дію на         Р. Асnе.  Загиблі бактерії елімінуються через лімфатичну систему пора відкривається і залоза функціонує нормально.

Фотолікування  має бактерицидну дію надає стимулюючу дію на місцевий імунітет . Діяльність лімфоцитів, макрофагів і інших клітин тих, що відповідають за фагоцитоз активується, клітини фагоцитуют Р. Асnе і елімінуют з вогнища запалення.

Показання

Висипання на шкірі обличчя, спиниі, плечей, області грудей, що супроводжуються запальними процесами. Процедуру можна проводити з 15 років, коли гормональні зміни властиво й дають початок хвороби.

Протипоказання

У цьому випадку діють стандартні обмеження: вагітність і грудне вигодовування, онкологічні захворювання, епілепсія, захворювання крові, діабет у стадії декомпенсації, гострі й хронічні захворювання шкіри, засмагла шкіра. Крім того, фототерапію вугрової хвороби не рекомендується чергувати з пілінгом. Пілінг для проблемної шкіри можна робити після курсу фототерапії.

Кількість процедур

Для оптимального ефекту  потрібно від 4 до 6 процедур залежно від  стадії хвороби. Проводити їх треба із проміжками  1 раз в тиждень. Тривалість однієї процедури 30 хв. залежно від  стану шкіри й розміру проблемної ділянки.

Післяпроцедурний період

Відразу після процедури можливе почервоніння шкіри, що проходить протягом  години. Крім того, існують такі обмеження на реабілітаційний період:

не загоряти 2 тижня до й 2 тижні після процедури (у засмаглій шкірі підвищений вміст меланіну, тому вона більше поглинає світло, що може привести до опіку або збільшення пігментації).

Виходячи на вулицю, користуватися сонцезахисним кремом з високим фактором захисту

Після процедури не протирати оброблену поверхню шкіри засобами які містять спирт;

Варто також пам’ятати про відповідний домашній догляд за шкірою обличчя для досягнення максимального ефекту.