This version of the page http://www.horowitzv.org/ukr-home/about.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-09. The original page over time could change.
horowitzv.org

  • Головна
  • Контакти
УКР | ENG
Про конкурс
Контакти
Про Горовиця
Історія
Наступний конкурс
Переможці
Журі
Тури
Новини
Проекти
Адміністрація
Наші шанувальники
Партнери та друзі
Вiдео конкурсу
Сувеніри




Партнери та друзі:







ЧЛЕНИ:









Про конкурс

Серед культурно-мистецьких акцій, що сприяють інтеграції України у світовий простір, чільне місце займає Міжнародний конкурс молодих піаністів пам`яті Володимира Горовиця.

Конкурс започаткований у 1995 році, вшановує пам`ять нашого славетного співвітчизника, легендарного піаніста Володимира Горовиця. Його ім`я увійшло до переліку "Знамениті українці", що розміщені на WEB-сайті: www.2.uwindsor.ca.

Перемога в конкурсі - це почесна й висока рекомендація для виконавця і це підтверджують подальші успіхи лауреатів Конкурсу, які стали переможцями визнаних у світі міжнародних музичних змагань, таких як Міжнародний конкурс у м.Хамамацу (Японія) і конкурс Артура Рубінштейна (Ізраїль) - Олександр Гаврилюк; конкурс Вена Клайберна (США) - Олексій Колтаков; конкурс піаністів ARD (Німеччина) - Денис Прощаєв; конкурс Марії Каллас (Греція) - Вадим Холоденко, Марія Кім; конкурс піаністів у м.Сіднеї (Австралія) - Євген Уханов; конкурс у м.Еттлінген (Німеччина) - Костянтин Товстуха; конкурс ім.П.І.Чайковського (Росія) - Дмитро Онищенко, конкурс Джини Бахауер (США) - Чун Вай Чін Речел.

Конкурс став центром музичного й культурно-просвітницького життя України.

Це єдиний в Україні конкурс, при якому з 1998 року існує "Школа виконавської майстерності" (з 2000 року - Міжнародна "Літня музична академія"), в якій молоді музиканти отримують майстер-класи відомих музикантів-педагогів із України, Росії, США, Німеччини, Польщі, Франції, Великої Британії, Австралії, Нідерландів.

У 1998 році Конкурс ініціював відродження традиції проведення просвітницьких концертів для найширших верств населення на відкритій естраді Центрального парку культури і відпочинку. За час існування на фестивалі відбулася велика кількість концертів, в яких брали участь солісти та колективи з багатьох країн світу, серед яких: Австрія, Бєларусь, Вірменія, Велика Британія, Греція, Естонія, Ізраїль, Іспанія, Італія, Казахстан, Китай, Корея, Латвія, Литва,  Македонія, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Росія, Сербія, США, Туреччина, Україна, Франція, Югославія, Японія.

Для подальшого творчого росту молодих лауреатів конкурс В.Горовиця заснував перший в світі музичний фестиваль «Віртуози планети» в якому грають виключно лауреати перших премій і Гран-прі найвідоміших конкурсів - членів Всесвітньої федерації музичних конкурсів. Таким чином здійснюються обміни між конкурсами і лауреати конкурсу Горовиця мають можливість виступати з концертами в різних країнах світу.

Випущено сім компакт-дисків з записами виступів лауреатів, а також 2 диски мультимедійної енциклопедії конкурсу, до яких увійшли унікальні документи з історії життя Володимира Горовиця в Києві, історії створення конкурсу його пам'яті, інформація про лауреатів і дипломантів конкурсів, членів журі, записи виступів самого Горовиця і лауреатів конкурсу.

У 2000 році Конкурс став одним із засновників Асоціації академічних музичних конкурсів (Україна), до складу якої увійшли найбільш визнані конкурси нашої держави.

У 2002 році Конкурс увійшов до складу Європейської Спілки молодіжних музичних конкурсів (EMCY).

 З 2004 року конкурс входить до Всесвітньої Федерації міжнародних музичних конкурсів.

 



Версiя для друку


Головна | Історія | | Переможці | Тури | Проекти
© 1997-2007, Конкурс Горовиця, всі права захищені.