This version of the page http://www.aedif.if.ua/?mode=news&i=122 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-08. The original page over time could change.
АЕРІФ
  Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини
en ua
 
 
Про Нас Проекти Публікації
 
   
Про Нас
 
Мета Асоціації
Партнери
Контактна інформація
Проекти
Проект "Підвищення контролю за діяльністю і прозорістю органів влади шляхом проведення моніторингу якості надання державних послуг населенню"
Проект "Створення комплексної системи розвитку туристичної індустрії Івано-Франківщини"
Проект „Розвиток сталого сільського туризму. Зміцнення спроможності лідерів сільського розвитку” 2005-2007
Проект "Harmonisation of Economic and infrastructure Development in the Pan European transport Corridor III" (Гармонізація економічного і інфраструктурного розвитку Пан Європейського коридору III) 2006 - 2008
"Розбудова відкритого місцевого уряду: від принципів до практики доброчесного врядування”: Оцінювальний візит румунських та молдавських партнерів до України (Івано-Франківська область), 17-19 січня 2006 рокум.Івано-Франківськ, Україна
Проект "Створення комплексної системи розвитку туристичної індустрії Івано-Франківщини"
Проведення дебатів із обговорення проекту “Державної програми соціального та економічного розвитку України на 2002 рік”
Подбаємо про майбутнє сьогодні
Моніторинг громадської думки жителів м. Івано-Франківська
Публікації
Зниження витрат у малому бізнесі
Стратегія розвитку та маркетингу туризму в Івано-Франківській області
Стратегічний аналіз та маркетинговий аудит Івано-Франківської області
Посібник „Практичні аспекти та рекомендації юриста для власників індивідуальних засобів розміщення”
Навчальний посібник „Стратегічний маркетинг пріоритетних напрямків розвитку Івано-Франківщини”
Звіт за результатами дослідження щодо оцінки якості надання державних послуг населенню міста Надвірна
Звіт за результатами дослідження щодо оцінки якості надання державних послуг населенню міста Долина
Профайл Асоціації "Підприємців Долинщини"
Профайл Асоціації економічного розвитку Коломийщини
Профайл Агентства економічного та соціального розвитку Рогатинщини
 
Новини

Грудень 2010
Засідання експертної групи проекту з розгляду проекту Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області
13 грудня 2010 року в м. Івано-Франківську відбулося чергове засідання експертної групи проекту з розгляду проекту Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області, організованого Асоціацією економічного розвитку Івано-Франківщини спільно з Головним управлінням з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації в межах спільної ініціативи Pact Inc., Міжнародного фонду «Відродження» та Фонду Східна Європа.


Під час засідання групи розглянуто напрацьовані на основі аналізу нормативно-правових актів, які врегульовують діяльність в сфері поводження з твердими побутовими відходами та результатів соціологічного дослідження у сфері поводження з відходами пропозиції щодо удосконалення системи управління твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області та проект Концепції поводження з твердими побутовими відходами в області.


Метою Концепції є створення умов, що сприятимуть забезпеченню повного збирання, перевезення, утилізації, знешкодження та захоронення побутових відходів і обмеження їх шкідливого впливу на навколишнє природне середовище та здоров'я людини.


Стратегічні цілі Концепції:


  • Охоплення збором твердих побутових відходів всіх населених пунктів області (100 відсотковий збір твердих побутових відходів), в тому числі роздільним збором твердих побутових відходів.
  • Переробка на сміттєпереробних заводах 100 відсотків зібраних твердих побутових відходів.
  • Охоплення роздільним збором 100 відсотків шкідливих і небезпечних відходів (енергозберігаючі лампи, джерела живлення, побутова техніка тощо).
  • Зменшення до 2020 року обсягів захоронення твердих побутових відходів до 20 відсотків від обсягів збору ТПВ.
  • Зменшення кількості полігонів в області до 4-5.



  • Проблеми, що мають місце у сфері поводження з твердими побутовими відходами, потребують невідкладного розв'язання та фінансування заходів.


    Питання інвестування цієї сфери повинне вирішуватися комплексно за рахунок усіх можливих джерел фінансування, які забезпечують санітарне очищення населених пунктів. Для цього необхідно розробити і затвердити в установленому порядку регіональну та місцеві програми поводження з твердими побутовими відходами, а також схеми санітарного очищення населених пунктів.


    Коротко про проект


    Мета: Реформування місцевої політики в сфері поводження з відходами для зменшення негативного впливу на навколишнє середовище та здоров’я людей.


    Завдання: здійснення аналізу нормативно-правових актів у сфері поводження з ТПВ; проведення соціологічного опитування з метою вивчення проблем та перспектив у сфері поводження з ТПВ; напрацювання пропозицій із удосконалення діяльності в сфері поводження з відходами та їх затвердження розпорядженням голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації; покращення інформаційного забезпечення громадськості у сфері реформування системи управління ТПВ.


    Короткострокові результати: 1 експертна група проекту; 1 аналіз нормативно-правових актів у сфері поводження з ТПВ; 1 соціологічне дослідження з вивчення проблем та перспектив у сфері поводження з ТПВ; 1 пакет пропозицій із удосконалення діяльності в сфері поводження з відходами; 1 розпорядження голови ОДА; 1 фокус-група (20 учасників); 1 круглий стіл (20 учасників); 7000 примірників інформаційного листка; 1 регіональна конференція (50 учасників); 8 статей в ЗМІ.


    Довгострокові результати: налагодження суспільного діалогу у виробленні та просуванні громадської думки щодо вирішення питань поводження з ТПВ; підвищення прозорості прийняття управлінських рішень; налагодження міжсекторного партнерства, залучення НДО та громадян до процесу прийняття рішень на регіональному рівні; впровадження пропозицій із удосконалення діяльності в сфері поводження з відходами; врахування інтересів громадськості під час формування місцевої політики; зменшення соціальної напруги в суспільстві й збільшення довіри громади до місцевих органів влади; реформування місцевої політики в сфері поводження з відходами; покращення інформаційного простору в сфері поводження з відходами; поширення отриманого досвіду в рамках проекту на інші регіони країни; покращення стану довкілля; зменшення негативного впливу поводження з відходами на навколишнє природне та оточуюче середовище та здоров’я людей; підвищення якості життя населення.


     
    Новини
     

    2011
    Травень

    Відбувся круглий стіл «Кращі практики впровадження мікропроектів з підтримки громадських ініціатив в Івано-Франківській області»

    Травень
    Відбулася підсумкова прес-конференція «Сприяння громадським ініціативам у вирішенні проблем громад Івано-Франківської області»

    Травень
    Прес-конференція «Сприяння громадським ініціативам у вирішенні проблем громад Івано-Франківської області»

    Травень
    Круглий стіл «Кращі практики впровадження мікропроектів з підтримки громадських ініціатив в Івано-Франківській області»

    Травень
    Засідання експертної групи в рамках проекту «Гармонізація розвитку туризму в сільській місцевості Карпатського регіону»

    Березень
    Відбулося засідання Конкурсної комісії проекту «Сприяння громадським ініціативам у вирішенні проблем громад Івано-Франківської області»

    Березень
    Відбулася інавгураційна конференція «Гармонізація розвитку туризму в сільській місцевості Карпатського регіону»

    Лютий
    Перше засідання Наглядової ради проекту

    Лютий
    Відбулася регіональна конференція «Формування ефективної регіональної політики поводження з відходами»

    Лютий
    Інавгураційна конференція «Гармонізація розвитку туризму в сільській місцевості Карпатського регіону»

    Лютий
    Регіональна конференція «Формування ефективної регіональної політики поводження з відходами»

    2010
    Грудень

    Круглий стіл з питань механізмів впровадження Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області

    Грудень
    Засідання фокус-групи з розгляду проекту Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області

    Грудень
    Засідання експертної групи проекту з розгляду проекту Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області

    Жовтень
    Засідання експертної групи проекту за результатами соціологічного дослідження з вивчення проблем та перспектив у сфері поводження з відходами в Івано-Франківській області

    Вересень
    Здійснено аналіз законодавства, процедур та процесів у сфері поводження з ТПВ в Івано-Франківській області

    Вересень
    Завершився Конкурс проектів для отримання мікрогрантів з підтримки громадських ініціатив в Івано-Франківській області

    Вересень
    25 вересня будуть оголошені результати конкурсу мікрогрантів з підтримки громадських ініціатив в Івано-Франківській області

    Вересень
    До уваги учасників конкурсу мікрогрантів

    Серпень
    Потенційні учасники Конкурсу на отримання мікрогрантів пройшли навчання в АЕРІФ з написання проектів

    Серпень
    Засідання експертної групи проекту з питань реформування системи поводження з відходами в Івано-Франківській області

    Серпень
    Прес-конференція з питань мікрогрантування

    Серпень
    Навчання з написання проектів на отримання мікрогрантів

    Серпень
    Засідання експертної групи проекту з питань реформування системи поводження з відходами в Івано-Франківській області

    Серпень
    Конкурс проектів на отримання мікрогрантів у Івано-Франківській області
       
    АЕРІФ
    Адресa: Україна, 76000, м. Івано-Франківськ
    вул. Дністровська, 26
    Телефони: (0342) 72-37-14, 72-37-14
    Факс: (0342) 72-37-14

    E-mail: mkovaliv@gmail.com