This version of the page http://www.ualogos.kiev.ua/redaction.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-07. The original page over time could change.
Редакція :: Інститут Українознавства
 
головнановинипошукредакціяконтакти
пошук по сайту

Редакція Електронного наукового фахового видання «Українознавство».

1. Кононенко Т.П. – керівник-редактор, заступник головного редактора друкованого наукового фахового видання «Українознавство», завідувач відділу «Філософсько-психологічних проблем українознавства» НДІУ МОН України.
2. Коробова С.М. – заступник керівника-редактора, науковий співробітник НДІУ.
3. Варзар Т.М. - завідувач відділу «Інноваційних досліджень» НДІУ.
4. Ренке Т.Л. – старший науковий співробітник НДІУ, відповідальний редактор друкованого наукового фахового видання «Українознавство».
5. Мельниченко О.А. – завідувач відділу «Науково-технічної інформації» НДІУ.
6. Терлецький В.М. – старший науковий співробітник НДІУ.
7. Сіренко Ю.П. – науковий співробітник НДІУ.
8. Таровська О.А. – науковий співробітник НДІУ.
9. Петрук В.М. – молодший науковий співробітник НДІУ.
10. Лукашенко А.В. – молодший науковий співробітник НДІУ.

Журнал засновано в лютому 2001 року

Науковий громадсько-політичний  культурно-мистецький релігійно-філософський педагогічний журнал 

Scholarly Political and Public Cultural and Art Religious and Philosophical Pedagogical Journal

Засновник - Науково-дослідний інститут українознавства Міністерства освіти і науки України

The founder is the Science and Research Ukrainian Studies Institute of the Ministry of Education and Science of Ukraine

Видає Науково-дослідний інститут українознавства (раз на три місяці)

Published once in three months by the Science and Research Ukrainian Studies Institute

Головний редактор Петро KOHOHEHKO, директор Інституту, професор, академік, лауреат Міжнародної  премії ім. Й.Г.Гердера 

The chief editor Petro KONONENKO, director of the Institute, professor, academician, the International Y.G.Herder prize winner

Заступник головного редактора Тарас КОНОHEHKO, заступник директора Інституту з наукової роботи, доцент, кандидат філософських наук

Assistant of the chief editor Taras KONONENKO, deputy director of Institute on scientific work, candydat nauk, dotsent

Відповідальний секретар  Тетяна РЕНКЕ

Видавнича рада

Бандура Г.Г., Бугров B.A., Денисюк С.П., Мокренко А.Ю., Наливайко С.І., Придатко Т.О., Ренке Т.Л., Солдатенко В.М., Сніжко В.В., Токар Л.К., Фігурний Ю.С., Шкрібляк П.В., Ярошинський О.Б.

Журнал друкується на підставі свідоцтва серії KB № 4863 від 13.02.2001 р. про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації, виданого Державним комітетом інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України

Науково-дослідний інститут українознавства Міністерства освіти і науки України м.Київ, вул. Ісаакяна, 18
тел.: 238-05-43, www.rius.kiev.ua, e-mail: journal@rius.kiev.ua, електронна версія журналу за адресою: http://www.ualogos.kiev.ua

Редакція залишає за собою право на мовностилістичне редагування рукописів і передруків відповідно до норм чинного Правопису, яке не змінює позиції автора. Наукові статті в галузі історичних наук зараховуються як фахові згідно з постановою Президії ВАК від 10.12.2003 року №2-05/10, наукові статті в галузі філософських наук зараховуються як фахові згідно з постановою Президії ВАК від 8.06.2005року № 4-05/5

©Науково-дослідний інститут українознавства Міністерства освіти і науки України, 2006

ВИЩА АТЕСТАЦІЙНА КОМІСІЯ УКРАЇНИ

Н А К А З

“ 23 “ березня 2005 р. № 149 м. Київ


Про затвердження Порядку внесення електронних наукових видань до Переліку наукових фахових видань, в яких можуть публікуватися основні результати  дисертаційних робіт

Відповідно до Порядку присудження наукових ступенів і присвоєння вчених звань, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.06.97 № 644, зі змінами і доповненнями, Положення про електронні наукові фахові видання, затвердженого спільним наказом МОН України, НАН України та ВАК України від 30.09.2004 № 768/431/547 та  зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 18.10.2004 за № 1329/9928, Регламенту Вищої атестаційної комісії України, затвердженого наказом ВАК України від 15.11.2004 № 678, та наказу ВАК України від 04.04.2000 № 178  “Про опублікування результатів дисертацій за здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук та про їх апробацію”, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 18.07.2000 за № 431/4652, зі змінами і доповненнями,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок внесення електронних наукових видань до Переліку наукових фахових видань, в яких можуть публікуватися основні результати дисертаційних робіт, що додається.
2. Відділу інспекції та організаційно-аналітичного забезпечення ВАК України забезпечити публікацію цього наказу у "Бюлетені Вищої атестаційної комісії України".
3. Контроль за виконанням наказу покласти на Першого заступника Голови ВАК України.

Голова ВАК України
В.Ф. Мачулін

ПОРЯДОК
внесення електронних наукових видань до Переліку наукових фахових видань, в яких можуть публікуватися основні результати дисертаційних робіт

1. Загальні положення

1.1 Згідно з пунктом 1.1 Положення про електронні наукові фахові видання (далі – Положення), електронне наукове фахове видання – документ, інформація в якому подана у формі електронних даних, що пройшов редакційно-видавниче опрацювання, призначений для поширення у незмінному вигляді, має вихідні відомості та внесений до затверджених u1042 ВАК України переліків наукових фахових видань (далі – Переліків), в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук і на які можна посилатися у наукових статтях і дисертаціях.
1.2 Даний Порядок визначає перелік дій, які необхідно виконати засновникам для внесення електронного наукового видання до переліку наукових фахових видань, у яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт.

2. Внесення до Переліку наукових фахових видань

2.1 Засновник електронного наукового видання, який бажає включити це видання до переліку наукових фахових видань, подає до ВАК України клопотання. У клопотанні наводяться відомості про наявність у складі редакційної колегії видання не менше п’яти докторів наук з відповідної галузі науки, серед яких обов’язково повинні бути штатні працівники установи, організації чи вищого навчального закладу, що видає це періодичне видання.
2.2 Наукове видання може бути поширеним через мережу Інтернет виключно за рекомендацією вченої ради наукової установи, організації чи вищого навчального закладу, що його видає, про що зазначається у вихідних даних. 2.3 До клопотання засновника електронного наукового видання додаються 2 зброшурованих примірники спеціально підготовленого рукопису номеру видання та один його примірник на електронних носіях.
2.4 Редакційне оформлення електронного наукового видання здійснюється відповідно до вимог Положення.
2.5 Клопотання разом із друкованим варіантом видання в установленому порядку розглядається відповідною експертною радою (радами) ВАК України. За наявності позитивного висновку експертної ради ВАК України відділ інспекції та організаційно-аналітичного забезпечення ВАК України вносить назву електронного наукового видання, стосовно якого було порушено клопотання, до проекту постанови президії ВАК України про внесення до Переліку.
2.6 Після прийняття президією ВАК України постанови про внесення електронного наукового видання до Переліку засновник видання подає до установ, визначених Положенням, необхідні матеріали та електронні носії, оформлені у повній відповідності до встановлених вимог, для розміщення електронного наукового фахового видання на відповідних веб-сайтах, а також копію постанови президії ВАК України про внесення електронного наукового видання до Переліку.
2.7 Згідно з пунктом 1.3 Положення засновник існуючого друкованого фахового видання може здійснювати його випуск в електронній формі. Електронна форма існуючого друкованого наукового фахового видання не потребує додаткової реєстрації і занесення до Переліку. У такому випадку посилання здійснюються на матеріали, розміщені у друкованому паперовому виданні.

Начальник відділу інспекції та організаційно-аналітичного забезпечення Л.А.Міщенко

Начальник відділу технічних наук Л.А. Пономаренко

НАКАЗ


від 30.09.2004 N 768/431/547 Про затвердження Положення про електронні наукові фахові видання


Зареєстровано в Міністерстві юстиції України  18 жовтня 2004 р. за N 1329/9928


Відповідно до Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого Указом Президента України від 07.06.2000 N 773 (773/2000), постанови Кабінету Міністрів України від 28.06.97 N 644 (644-97-п) "Про затвердження Порядку присудження наукових ступенів і присвоєння вчених звань" НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Положення про електронні наукові фахові видання (додається).
2. Департаменту науково-технологічного розвитку Міністерства освіти і науки України (В.О.Свіженко) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра освіти і науки України, першого віце-президента НАН України, першого заступника голови Вищої атестаційної комісії України.
Міністр освіти і науки України В.Г.Кремень
Президент Національної академії наук України Б.Є.Патон
Голова Вищої атестаційної комісії України В.Ф.Мачулін
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, Вищої атестаційної комісії України 30.09.2004 N 768/431/547

ПОЛОЖЕННЯ про електронні наукові фахові видання


1. Загальні положення
1.1. Електронне наукове фахове видання (далі — Видання) - документ, інформація в якому представлена у формі електронних даних, що пройшов редакційно-видавниче опрацювання, призначений для поширення в незмінному вигляді, має вихідні відомості та включений до затверджених ВАК України переліків наукових фахових видань, у яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора та кандидата наук і на які можна посилатися у наукових статтях та дисертаціях.
1.2. Видання започатковуються з метою досягнення якісно нового рівня повноти й оперативності задоволення інформаційних потреб суспільства в знаннях, одержаних у процесі науково-дослідної, дослідно-конструкторської, проектно-технологічної та виробничої діяльності українських учених і фахівців.
1.3. Засновник існуючого друкованого наукового фахового видання може здійснювати його випуск в електронній формі.
2. Вимоги до електронного наукового фахового видання
Видання повинно містити:
1. титульний файл у форматі HTML, у якому наводяться: вихідні відомості (назва Видання, надзаголовкові та підзаголовкові дані, відомості про відповідального редактора, вихідні та випускні дані, мінімальні системні вимоги, індекс УДК, номер ISSN, знак охорони авторського права, анотація), список членів редакційної колегії, тематика згідно з чинним переліком галузей наук, посилання на постанову ВАК України про включення Видання до переліку наукових фахових видань України;
2. індексний файл у форматі HTML, у якому наводиться зміст Видання з гіпертекстовими посиланнями на повні тексти статей;
3. структурований текстовий файл з бібліографічними описами статей (уключаючи їх реферати, анотації або резюме) українською, російською та англійською мовами для автоматизованого формування зведеного електронного каталогу статей Видань (структура файла з бібліографічними описами статей електронного наукового фахового видання та приклади подання даних з бібліографічними описами статей наведені у додатку);
4. файли з текстами статей у форматі HTML або PDF. У разі використання формату HTML для текстової частини статті графічні матеріали мають бути представлені у форматах GIF або JPG. Тексту статті мають передувати її назва, автор(и) та реферат (анотація, резюме);
5. упаковку (коробку, конверт, папку) з етикеткою, на якій наведено вихідні дані.
3. Зберігання обов'язкових безоплатних примірників електронних наукових фахових видань
3.1. Організація зберігання обов'язкових безоплатних примірників Видань покладається на Книжкову палату України, Національну бібліотеку України імені В.І.Вернадського, Національну парламентську бібліотеку України, що відповідно до Закону України "Про обов'язковий примірник документів" (595-14) є одержувачами обов'язкового безоплатного примірника малотиражних документів (до 100 примірників). Один примірник Видання повинен зберігатися в редакції.
3.2. Одержувачі обов'язкового безоплатного примірника Видання за запитами судів, правоохоронних органів надають підтвердження щодо опублікування статей та у разі необхідності їх засвідчені копії.
4. Забезпечення доступу до електронних наукових фахових видань
4.1. Національна бібліотека України імені В.І.Вернадського та Національна парламентська бібліотека України створюють зведений електронний каталог статей з усіх Видань, представляють його в Інтернет на своїх веб-сайтах і забезпечують безкоштовний доступ до каталогу та повних текстів статей.
4.2. Національна бібліотека України імені В.І.Вернадського здійснює включення інформації про статті з Видань до загальнодержавної реферативної бази даних.
4.3. Національна бібліотека України імені В.І.Вернадського розміщує на своєму сайті вимоги до Видань, приклади їх оформлення та методичні рекомендації щодо правил бібліографічного опису публікацій у Виданнях і посилань на них.

Директор Департаменту науково-технологічного розвитку Міністерства освіти і науки України  В.О.Свіженко

Перший заступник головного вченого секретаря Національної академії наук України  В.Л.Богданов

Перший заступник голови Вищої атестаційної комісії України  Р.В.Бойко

ВИТЯГ З ПРОТОКОЛУ № 10
Засідання Вченої ради Інституту від 31 жовтня 2005 року

Голова Вченої ради: Кононенко П.П.
Секретар Вченої ради: Лєбєдєва О. В.
Всього членів ради – 21 особа
Присутні – 16 членів Вченої ради.

СЛУХАЛИ:

Про підсумки презентації Інтернет-версії журналу «Українознавство» на Міжнародному конгресі «Українська мова вчора, сьогодні, завтра в Україні і світі» 20-21 жовтня 2005р. в частині роботи пленарного засідання.

ВИСТУПИЛИ:

Кононенко Т.П. – заступник директора з наукової роботи. Поінформував членів ради щодо позитивного сприйняття презентаційної версії Інтернет-журналу «Українознавство» учасниками Міжнародного конгресу. Відзначив значний інтерес до інноваційних засобів поширення матеріалів журналу «Українознавство», виявлений учасниками конгресу з різних країн. Наголосив на позитивному сприйнятті мети та засобів реалізації науково-дослідної роботи з розробки Інтернет-журналу «Українознавство».
Проінформував, що згідно з «Положенням про електронні наукові фахові видання», затвердженого спільним наказом МОН України, НАН України та ВАК України від 30.09.2004 р. № 768/431/547 і зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 18.10.2004 року за № 1329/9928, існують всі підстави зареєструвати Інтернет-версію журналу «Українознавство» як «Електронне наукове фахове видання». Оскільки журнал «Українознавство» визнано фаховим виданням з філософських та історичних наук ВАК України, про що є офіційні повідомлення у Бюлетені ВАК України, згідно з «Порядком внесення електронних наукових видань до переліку наукових фахових видань, в яких можуть публікуватися основні результати дисертаційних робіт» (Затверджено наказом ВАК України від 23 березня 2005 р. № 149) для поширення наукового видання через мережу Інтернет необхідна рекомендація «вченої ради наукової установи, організації чи вищого навчального закладу, що його видає, про що зазначається у вихідних даних», пропонується надати рекомендацію щодо поширення через мережу Інтернет електронної версії журналу НДІУ МОН України «Українознавство».
Ярошинський О.Б. – Вчений секретар НДІУ. Поінформував присутніх щодо включення пункту про розробку Інтернет-версії журналу «Українознавство» до підсумкової «Ухвали» Міжнародного конгресу, що засвідчує нагальність запропонованої науково-дослідної роботи. Підтримав висунуті Кононенком Т.П. пропозиції.
Машкова Г.М. – завідувач відділу аспірантури. Зазначила, що для функціонування аспірантури НДІУ, в якій навчається понад 25 осіб різних форм навчання, вкрай необхідні фахові видання, в яких будуть оприлюднюватись наукові дослідження аспірантів. Наголосила на тому, що електронне фахове видання з українознавства, в якому можуть публікуватися як українські дослідники з українознавства, так і зарубіжні, буде сприяти поширенню наукового доробку дослідників НДІУ. Підтримала пропозицію Кононенка Т.П.


УХВАЛИЛИ:

1. Взяти до відома інформацію Кононенка Т.П. щодо результатів презентації Інтернет-версії журналу «Українознавство». Відзначити позитивні наслідки  попередньої організаційної роботи Інтернет-редакції журналу «Українознавство» та керівника-редактора Кононенка Т.П.
2. Зареєструвати на основі журналу «Українознавство» Інтернет-версії журналу «Українознавство» як Електронне наукове фахове видання.
3. Рекомендувати наукове фахове видання «Українознавство» до поширення через мережу Інтернет.
4. У вихідних даних наукового видання «Українознавство» вказати електронну адресу електронного наукового фахового видання «Українознавство», яке поширюється через мережу Інтернет, із зазначенням номеру протоколу Вченої ради НДІУ МОН України щодо рекомендації видання до поширення через мережу Інтернет, згідно з пунктом 2.3. «Порядку внесення електронних наукових видань до переліку наукових фахових видань, в яких можуть публікуватися основні результати дисертаційних робіт» (Затверджено наказом ВАК України від 23 березня 2005 р. № 149)».

Голова Вченої ради КОНОНЕНКО П.П.

Секретар Вченої ради ЛЄБЄДЄВА О.В.

Архів
РокиЧисла
20111(38)   
20101(34)2(35)3(36)4(37)
20091(30)2(31)3(32)4(33)
20081(26)2(27)3(28)4(29)
20071(22)2(23)3(24)4(25)
20061(18)2(19)3(20)4(21)
20051(14)2(15)3(16)4(17)
20042(11)4(13)  
20031(6)3(8)4(9) 
20022(3)3(4)4(5) 
20011(1)   
Новини
Увага! Щоби дізнатися, які статті з'являться наступного тижня, натисни тут.
Опитування
Як Ви оцінюєте наш сайт?



LiveInternet