This version of the page http://www.eu-edu.org/knowledgetriangle (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-06. The original page over time could change.
Трикутник знань - Європейський Освітній Портал
УКР ENG

Розсилка


Наші партнери

Європейський освітній портал

Promote Your Page Too

 

Національний університет
"Києво-Могилянська академія"

  Представництво Європейського Союзу в Україні 



  

Трикутник знань

Ідея „трикутника знань” полягає у максимально тісному пов’язанні освіти, дослідницької діяльності та технологічних інновацій у ЄС.
Пропонуючи цю концепцію, інституції ЄС прагнули спонукати університети бути не лише центрами передання знань від викладача до студента, але й осередками дослідницької діяльності та виробництва нових знань.
З іншого боку, інституції ЄС прагнуть забезпечити, аби дослідницька діяльність відбувалася у тісному діалозі із інноваційно-технологічним процесом, сприяючи підвищенню інтелектуальної та інноваційної конкурентоздатності економіки ЄС.
Нарешті, в результаті реалізації „трикутника знань” сам бізнес не буде надто віддаленим від світів освіти та науки, з одного боку орієнтуючи студентів та викладачів на реальне економічне життя, а з іншого – стежачи за останніми дослідницькими новаціями, які він може використати. 
Одним із наймасштабніших проектів у контексті цієї нової освітньо-дослідницької політики ЄС є створення Європейського інституту інновацій та технологій (EIT). Замислений як європейська відповідь американському Масачусетському інституту технологій, ЄІТ стане проектом, що забезпечуватиме реальну та регулярну взаємодію світів освіти, науки та технологічних інновацій.
Ідея, що її запропонував у лютому 2005-го року Президент Європейської Комісії Жузе-Мануель Баррозу, вже перебуває на кінцевій стадії свого втілення. Інститут буде створено навесні 2008 року, а на найближчі 6-7 років (до 2013 року) він отримує з бюджету ЄС понад 300 мільйонів євро.
 
Значення для України
Ці нові тенденції європейської освітньої політики матимуть реальне значення і для країн-партнерів ЄС, зокрема України та Білорусі.
По-перше, створення Європейського простору вищої освіти (Україна три роки тому долучилася до Болонського процесу, що має привести до його створення у 2010 році) ґрунтуватиметься на посиленні акценту на результатах навчання, і зокрема на зближенні світів освіти, науки та бізнесу.
По-друге, співпраця академічних та неакадемічних (зокрема, бізнесових) установ є одним із пріоритетів нового етапу програми Темпус (TEMPUS-IV), яку Представництво Європейської Комісії представило 28 лютого у Києві. Новий етап програми ставить відповідний акцент на трикутнику „освіта – дослідження – інновації", зазначаючи, що проекти, що претендують на фінансування від Європейської Комісії,  мають посилювати зв’язки освітньої і дослідницької діяльності з виробництвом і бізнесом. 
Все це спонукає до активнішого стеження до останніх тенденцій, що відбуваються у європейській освітній політиці, зокрема для ліпшого готування студентів до викликів та можливостей сучасного „суспільства знань”.
Джерело: Представництво Європейської Комісії в Україні та Білорусі
Всі права застережено
Розробка і дизайн AIStudio

Проект виконує Центр міжкультурної комунікації НаУКМА та ГО Молодіжний гуманітарний центр за підтримки МФ "Відродження", Києво-Могилянської академії та Представництва Європейського Союзу в Україні:

Представництво Європейського Союзу в Україні

 

 


Використання матеріалів сайту можливе тільки за умов посилання на джерело

Міжнародний Фонд "Відродження" Національний університет "Києво-Могилянська академія"