This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/992.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-04. The original page over time could change.
Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
05.10.2009
Відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України

1 жовтня 2009 року відбулося чергове засідання Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю при Раді національної безпеки і оборони України (далі - Комісія). Головував на ньому Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, голова Комісії Гавриш С.Б.

Члени Комісії проаналізували стан виконання її попередніх рішень. Також у ході засідання було розглянуто широке коло питань у сфері військово-технічного співробітництва і експортного контролю.

Зокрема, обговорювалися питання щодо стану реалізації зовнішньоекономічних контрактів з окремими країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону та перспектив розвитку військово-технічного співробітництва з латиноамериканськими країнами. За результатами обговорення надано низку відповідних рекомендацій центральним органам виконавчої влади, українським підприємствам і спецекспортерам.

Учасники засідання також проаналізували обставини і стан розв'язання проблем, що виникли у зв'язку із затриманням у британському аеропорту „Хітроу" товарів цивільного призначення українського походження, що транспортувалися на виконання відповідного контракту з Іраном. За результатами розгляду цього питання причетним органам державної влади надано відповідні рекомендації стосовно вжиття заходів щодо розв'язання згаданого непорозуміння.

Комісія підтримала пропозицію Держекспортконтролю про розширення повноважень Казенного підприємства „Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О.Морозова" на право здійснення експорту товарів військового призначення власного виробництва та імпорту товарів військового призначення для потреб власного виробництва.

Члени Комісії проаналізували підсумки:

другого засідання Робочої групи відкритого складу з питання перспектив розробки та укладання всеохоплюючого Договору про торгівлю озброєннями, яке відбулося 13-17 липня п.р. у Ною-Йорку;

Пленарного засідання Австралійської групи (міжнародного режиму експортного контролю міжнародних передач товарів подвійного призначення, які можуть бути використані у виробництві хімічної, бактеріологічної та токсичної зброї), що відбулося 21-25 вересня п.р. у Парижі;

засідання українсько-американської Робочої групи з питань нерозповсюдження та експортного контролю, яке відбулося 23-25 вересня п.р. у Києві.

За результатами згаданого аналізу надано відповідні рекомендації МЗС та іншим заінтересованим центральним органам виконавчої влади.

На засіданні Комісії також розглянуто низку заяв суб'єктів здійснення міжнародних передач товарів військового призначення та подвійного використання стосовно одержання дозвільних документів на проведення переговорів щодо укладання відповідних зовнішньоекономічних контрактів і здійснення експорту зазначених товарів до конкретних іноземних держав. За результатами цього розгляду надано відповідні рекомендації Державній службі експортного контролю України.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 585/2011
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 8 квітня 2011 року "Про підвищення безпеки експлуатації атомних електростанцій України"
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 492/2011
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 квітня 2011 року «Про участь Збройних Сил України у багатонаціональних військових формуваннях високої готовності»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 471/2011
Про звільнення С.Парашина з посади заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України
Інші