This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/431.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-03. The original page over time could change.
Відбулася телефонна розмова Секретаря РНБО Анатолія Кінаха з Прем’єр-Міністром Республіки Молдова Василє Тарлєвим - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
17.03.2006
Відбулася телефонна розмова Секретаря РНБО Анатолія Кінаха з Прем’єр-Міністром Республіки Молдова Василє Тарлєвим

Секретар РНБО Анатолій Кінах та Прем'єр-міністр Республіки Молдова Василє Тарлєв в ході телефонної розмови вчора, 16 березня підтвердили неприпустимість дій, які можуть призвести до погіршення соціально-економічної ситуації в Придністров'ї у зв'язку із введенням нового порядку митного проходження придністровських товарів через українсько-молдавський кордон.

Сторони наголосили на тому, що запровадження нового митного режиму слід розглядати виключно в контексті забезпечення ефективного контролю за переміщенням товарів і вантажів через українсько-молдавський кордон відповідно норм міжнародного права, з метою протидії контрабанді, переведення зовнішньоторговельних операцій Придністров'я в прозоре і легітимне русло.

Сторони також відмітили на тому, що на сьогодні йдеться не стільки про запровадження нового, як про відновлення митного режиму, що діяв до червня 2004 року відповідно до підписаного 15 травня 2003 року Протоколу між митними службами України і Молдови. Як нагадав під час розмови Анатолій Кінах, протягом дії Протоколу не зафіксовано жодного факту ввезення на митну територію України товарів з території Придністровського регіону без наявності митного забезпечення Республіки Молдова. На той час близько 300 придністровських підприємств і підприємців зареєструвалися в Реєстраційній палаті Республіки Молдова та працювали на молдовському митному забезпеченні.

Під час розмови також підтверджено намір активізувати співпрацю у процесі спільного моніторингу придністровської ділянки українсько-молдавського кордону для протидії контрабанді, незаконній міграції, покращанню матеріально-технічного оснащення кордону. Анатолій Кінах та Василє Тарлєв наголосили на неприпустимості проб самоізоляції та необхідності посилення роботи на експертному рівні в рамках консультацій у форматі "5+2" (Молдова, Придністров'я, Росія, Україна, ОБСЄ + США, ЄС) щодо врегулювання конфлікту в Придністров'ї.

Секретар РНБО України та Прем'єр-міністр Молдови також підтвердили намір обох країн неухильно виконувати свої міжнародно-правові зобов'язання у процесі врегулювання Придністровського конфлікту. Сторони також підтвердили намір постійно обмінюватися інформацією щодо ситуації в Придністров'ї для недопущення ескалації конфлікту, запобіганню погіршення торгово-економічної ситуації в регіоні.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 585/2011
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 8 квітня 2011 року "Про підвищення безпеки експлуатації атомних електростанцій України"
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 492/2011
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 квітня 2011 року «Про участь Збройних Сил України у багатонаціональних військових формуваннях високої готовності»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 471/2011
Про звільнення С.Парашина з посади заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України
Інші