This version of the page http://konus.org.ua/dempinhovi-tsiny/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-03. The original page over time could change.
Демпінгові ціни

KONUS!

Блог, в якому я пишу про все що завгодно!

Демпінгові ціни

Мабуть, ви не раз переконувались в тому, що закони економіки в Україні не діють. Наприклад подорожчала гречка – її починають купувати все більше і більше. Якщо якась продукція дешевшає – перестають купувати – так як виникає підозра, що якість погіршується.
Але я хотів написати не про це, а про демпінгові ціни.
Розглянемо приклад – певний вид продукції продають 10-20 магазинів по Україні. Ціни відрізняються лише на +-10%. Кілька фірм завжди робить завищені ціни (в межах розумного). Кілька фірм виходять за межі – знижують ціну, наприклад на 15% від ринкової. Дійсно, цього вистачить, щоб купували товар у них, але можна і продавати продукцію із ціною лише на 10% нижчою від середньої, якщо продукція дійсно цікавить покупця.
В Україні інша схема – знижують ціни іноді на 50% – тобто прибуток залишається дуже маленьким, для дилерів зазор мінімальний – метою цього є реклама вашої продукції – але що скажуть про вас конкуренти? Навіщо ринку такі продавці. Як вони збираються розширювати свою мережу? Іноді навіть доходить до того, що продають без прибутку, або навіть ідуть в мінус тільки заради того, щоб купували у них. Не завжди є сенс це робити – можа ваша продукція просто стала нецікавою? В такому випадку навіть безкоштовно ніхто не буде купувати. Можливо, все-таки краще поставити вищу ціну і трохи довше почекати – і отримати вагомий зазор (прибуток).

Автор: Олександр. Рубрика: Бізнес. Ваш коментар



Залишити Коментар