This version of the page http://www.arkada.ua/zhitlo.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-03. The original page over time could change.
Житлова програма

Житлова програма

Історія

Програма інвестування будівництва житла за кошти населення вперше в Україні була розроблена і реалізована банком «Аркада», спільно з будівельним партнером ХК "Київміськбуд" в 1995 році.

Головним учасником цієї програми — ІНВЕСТОРОМ — стало населення, спочатку Києва, а пізніше і всієї України. Держава у той час вже практично не фінансувало будівництво житла, рух в чергах на квартири завмер, будівельна галузь переживала депресію.

Величезні зусилля банк спрямував на те, щоб переконати людей в життєздатності цієї програми, щоб люди зрозуміли — їх житлову проблему ніхто, окрім них самих, вирішити більше не зможе. З великими побоюваннями вони все-таки довіряли свої гроші банку. Перші здані будинки і передані у власність квартири були щастям не тільки для наших інвесторів, але і для нас — все вийшло!


На перший погляд, проста, але жорстко контрольована банком, схема забезпечувала безперервне залучення коштів населення і стабільне фінансування будівництва. Це, у свою чергу, дозволяло партнерові-забудовникові виконувати зобов'язання перед інвесторами — витримувати терміни будівництва і своєчасно передавати будинки під заселення.

Програма отримала величезну довіру населення, виріс авторитет банку, як структури, що забезпечує інвесторам надійність вкладення коштів в будівництво власного житла. Багатьом людям став зрозумілий і доступний шлях вирішення житлової проблеми своєї сім'ї — через банк і його схеми роботи з населенням.

За останнє десятиліття 90% житла в Україні будується за рахунок коштів населення. До цього процесу приєдналася безліч різних фірм, існують різні схеми будівництва за рахунок коштів населення.

Принципи

Згідно законодавству України, з 2003 року банк «Аркада» реалізує програму будівництва житла за кошти населення шляхом створення Фонду фінансування будівництва (ФФБ). Зі всіх схем, що існують на сьогоднішній день, робота через ФФБ — найнадійніша з погляду захисту інтересів Інвестора, названого в договорі про участь у ФФБ Довірителем.

Фонд фінансування будівництва — це кошти, отримані Банком від фізичних і юридичних осіб — ДОВІРИТЕЛІВ (ІНВЕСТОРІВ) в довірче управління:

  • Банк діє на користь Довірителів за їх дорученням на довірче управління коштами.
  • Банк залучає кошти Довірителів на рахунок ФФБ, відкритий на своєму балансі, накопичує їх і фінансує будівництво за програмою Забудовника.
  • Банк здійснює нагляд за ходом будівництва і перевіряє Акти виконаних будівельно-монтажних робіт на відповідність їх проектній документації та графікам виконання будівельних робіт.

Кінцева мета створення ФФБ — отримання Довірителями у власність квартир або інших об'єктів інвестування (малоповерховий одноквартирний будинок, гаражний бокс/машиномісце, нежитлове приміщення, апартаменти і т.п.).

Схема

Придбати квартиру

Кожна сім'я самостійно ухвалює рішення про вибір квартири і схему її придбання. Мінімальна сума першого внеску залежить від того, в якому регіоні і яку саме ви виберете квартиру.

Умови інвестування:

  • в Києві;
  • в регіонах.

Внесення первинної інвестиції гарантує закріплення за вами вибраної квартири, але і накладає відповідальність за виконання графіка щомісячного інвестування будівництва. Це означає, що за визначений до запланованої дати здачі будинку строк (3 місяці — Київ, 1 місяць — регіони) ви винні повністю проінвестувати площу закріпленої за вами квартири. При цьому ви повинні враховувати те, що ціна 1 кв. м житла, що встановлюється забудовником, в процесі будівництва росте, і при виконанні графіка платежів це позначатиметься на сумі.

Тепер ви маєте самостійно оцінити перспективу своїх фінансових можливостей, щоб щомісячно виконувати зобов'язання перед банком:

  • якщо ваш дохід стабільний і достатньо високий, ви зможете щомісячно виконувати встановлений вам графік ,
  • якщо ваше фінансове положення поліпшується, ви зможете виконувати графік з випередженням,
  • якщо ваші фінансові можливості не дозволяють виконувати графік, ви можете розраховувати на нашу програму кредитування інвестування будівництва житла (див. "Квартира в розстрочку").

Придбати котедж

Банк здійснює реалізацію проектів забудови заміських територій. Це будуть облаштовані селища, що охороняються та обслуговуються, з індивідуальними одноквартирними будинками, які також можна буде поетапно інвестувати з подальшим кредитуванням (див. "Котеджі").

Накопичити кошти

Якщо ви хочете накопичувати кошти, щоб надалі брати участь в житловій програмі, ми пропонуємо свої депозитні програми.

E-mail: dom@arkada.kiev.ua

Житлова програма
Умови інвестування
Кредитування
Квартири
Котеджі
Нежитлові приміщення
Гаражі, паркінги
Депозити
Програми для дітей
Пенсійна програма
Індивідуальний сейф
Депозити
Цінні папери
Пенсійна програма
Депозитарна діяльність
Курс валютКупівляПродаж
USD7.977.995
EUR11.5211.61
RUB0.2780.286
GBP12.7613.15
CHF9.59.7
Одиниця інвестування
100 ОдІн4536.26 грн.
курс на 01.07.11

«Желань-Тревел» — наш
туристичний партнер.
Про банкВідділення банкуПартнерамПрес-центрКонтакти