This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/996.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-07-01. The original page over time could change.
Зустріч керівника Департаменту зовнішньополітичних аспектів національної безпеки Апарату РНБО України О.Пухляка із заступником помічника Міністра оборони США з питань міжнародної безпеки С.Волландер - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
09.10.2009
Зустріч керівника Департаменту зовнішньополітичних аспектів національної безпеки Апарату РНБО України О.Пухляка із заступником помічника Міністра оборони США з питань міжнародної безпеки С.Волландер

8 жовтня 2009 року відбулась зустріч керівника Департаменту зовнішньополітичних аспектів національної безпеки Апарату РНБО України Олександра Пухляка із заступником помічника Міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селест Волландер.

Під час бесіди було детально обговорено широке коло питань двосторонньої взаємодії в політичній, оборонній та інших сферах. Сторони також обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні.

Особливу увагу було приділено перспективам подальшого розвитку українсько-американського діалогу, започаткуванню діяльності у новому форматі двосторонньої Комісії з питань стратегічного партнерства, а також актуальним проблемам міжнародної безпеки.

Пані Волландер підтвердила незмінність підходів Сполучених Штатів щодо розвитку всебічного стратегічного співробітництва між двома державами, дотримання гарантій безпеки нашої держави, врахування національних інтересів України при розбудові відносин з третіми державами, а також щодо підтримки її євроатлантичного курсу при виключному суверенному праві самостійно і незалежно від зовнішніх впливів обирати союзи і союзників.

На переконання представниці Пентагону, американсько-російське «перезавантаження» має позитивно вплинути на весь регіон. У цьому процесі Вашингтон враховує інтереси своїх партнерів, зокрема України,  і відверто говорить про це з російськими колегами.

У відповідь на висловлене занепокоєння з боку української сторони щодо завершення 5 грудня цього року дії Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-1) між СРСР та США, а відтак і, на думку деяких експертів, гарантій безпеки України з боку країн ядерного клубу, С.Волландер чітко заявила, що Вашингтон виходить з того, що ці питання не слід розглядати у прив'язці, а чинність гарантії безпеки України не ставиться під сумнів. За її словами, такий самий підхід був висловлений і міністром закордонних справ РФ С.Лавровим в ході нещодавньої зустрічі із заступником міністра оборони США А.Вершбоу. Окремо С.Волландер відзначила особливу історичну роль України у справі ядерного роззброєння.

О.Пухляк у свою чергу наголосив на важливості співпраці з американськими партнерами та зацікавленості у подальшому практичному наповненні положень Хартії Україна-США про стратегічне партнерство, зокрема з метою конкретизації безпекових аспектів двосторонньої взаємодії.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 585/2011
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 8 квітня 2011 року "Про підвищення безпеки експлуатації атомних електростанцій України"
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 492/2011
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 квітня 2011 року «Про участь Збройних Сил України у багатонаціональних військових формуваннях високої готовності»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 471/2011
Про звільнення С.Парашина з посади заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України
Інші