This version of the page http://www.rainbow.gov.ua/news/864.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-30. The original page over time could change.
У Національної академії наук України відбувся круглий стіл на тему “Реалізація Стратегії національної безпеки України: проблеми теорії та практики” - Рада національної безпеки і оборони України
Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом
з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.
Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює
діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.
Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України.
Конституція України. ст. 107.
Розширений пошук
22.04.2009
У Національної академії наук України відбувся круглий стіл на тему “Реалізація Стратегії національної безпеки України: проблеми теорії та практики”

Круглий стіл організовано в рамках підготовки матеріалів до засідання Ради національної безпеки і оборони України з питання "Про хід виконання Указу Президента України від 12 лютого 2007 року № 105/2007 "Про Стратегію національної безпеки України".

Захід проводився у "малому залі" НАНУ за адресою м. Київ, вул. Володимирська, 55, під головуванням Першого заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, академіка АПрН України Гавриша С.Б. та Першого віце-президента Національній академії наук України, академіка НАН України Шпака А.П.

До участі в роботі круглого столу були запрошені близько 80 провідних учених України, представників центральних і місцевих органів державної влади, наукових, релігійних та громадських установ та організацій.

За словами академіка Шпака А.П. це перший за роки незалежної України науковий захід, який організований спільно РНБО України та НАН України і який ставить за мету обговорення проблем Стратегії національної безпеки України.

Увага і відповідальність науковців за проблематикою Стратегії засвідчена участю у ньому майже повного складу Президії Академії наук, 16-ти дійсних академіків та 8 член-кореспондентів НАН України, близько 50 докторів наук.

Порядком денним для обговорення були визначені наступні питання:

1. Визначальні засади формування та реалізації стратегії національної безпеки.

2. Стратегія національної безпеки як основа для пошуку політичного консенсусу між різними політичними силами.

3. Визначення життєво важливих цінностей Українського народу в контексті національної безпеки України.

4. Напрями вдосконалення системи нормативно-правового регулювання забезпечення національної безпеки України.

5. Програмно-цільове планування в системі забезпечення національної безпеки України.

6. Методологічні, організаційні та технологічні засади реалізації Стратегії національної безпеки України.

7. Кадрове забезпечення реалізації Стратегії національної безпеки України.

8. Механізми спрямування, координації та контролю діяльності центральних органів виконавчої влади щодо реалізації Стратегії національної безпеки України.

Учасники обговорили наукові аспекти з широкого кола питань, пов'язаних з реалізацією Стратегії національної безпеки України.

За результатами обговорення були вироблені відповідні рекомендації.

Матеріали круглого столу опрацьовуються і будуть опубліковані.


Офіційні документи
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 585/2011
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 8 квітня 2011 року "Про підвищення безпеки експлуатації атомних електростанцій України"
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 492/2011
Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 квітня 2011 року «Про участь Збройних Сил України у багатонаціональних військових формуваннях високої готовності»
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 471/2011
Про звільнення С.Парашина з посади заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України
Інші