This version of the page http://www.aedif.if.ua/?mode=news&i=73 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-30. The original page over time could change.
АЕРІФ
  Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини
en ua
 
 
Про Нас Проекти Публікації
 
   
Про Нас
 
Мета Асоціації
Партнери
Контактна інформація
Проекти
Проект "Підвищення контролю за діяльністю і прозорістю органів влади шляхом проведення моніторингу якості надання державних послуг населенню"
Проект "Створення комплексної системи розвитку туристичної індустрії Івано-Франківщини"
Проект „Розвиток сталого сільського туризму. Зміцнення спроможності лідерів сільського розвитку” 2005-2007
Проект "Harmonisation of Economic and infrastructure Development in the Pan European transport Corridor III" (Гармонізація економічного і інфраструктурного розвитку Пан Європейського коридору III) 2006 - 2008
"Розбудова відкритого місцевого уряду: від принципів до практики доброчесного врядування”: Оцінювальний візит румунських та молдавських партнерів до України (Івано-Франківська область), 17-19 січня 2006 рокум.Івано-Франківськ, Україна
Проект "Створення комплексної системи розвитку туристичної індустрії Івано-Франківщини"
Проведення дебатів із обговорення проекту “Державної програми соціального та економічного розвитку України на 2002 рік”
Подбаємо про майбутнє сьогодні
Моніторинг громадської думки жителів м. Івано-Франківська
Публікації
Зниження витрат у малому бізнесі
Стратегія розвитку та маркетингу туризму в Івано-Франківській області
Стратегічний аналіз та маркетинговий аудит Івано-Франківської області
Посібник „Практичні аспекти та рекомендації юриста для власників індивідуальних засобів розміщення”
Навчальний посібник „Стратегічний маркетинг пріоритетних напрямків розвитку Івано-Франківщини”
Звіт за результатами дослідження щодо оцінки якості надання державних послуг населенню міста Надвірна
Звіт за результатами дослідження щодо оцінки якості надання державних послуг населенню міста Долина
Профайл Асоціації "Підприємців Долинщини"
Профайл Асоціації економічного розвитку Коломийщини
Профайл Агентства економічного та соціального розвитку Рогатинщини
 
Новини

Червень 2008
Громада та влада: вирішуємо проблеми житлово-комунальної сфери разом
18 червня 2008 року в м. Калуш Івано-Франківської області відбулася регіональна конференція на тему «Оптимізація роботи житлово-комунального господарства міста Калуш з метою підвищення якості надання послуг, подолання корупційних явищ у цій сфері та покращення прозорості діяльності місцевої влади» за участю представників органів місцевої влади, підприємств житлово-комунального господарства, громадських організацій, ЗМІ.

Конференцію проведено у рамках проекту "Залучення громадськості міста Калуш до реформування галузі житлово-комунального господарства шляхом посилення громадського контролю за діяльністю влади та покращення прозорості діяльності місцевої влади в цій сфері", що реалізується Асоціацією економічного розвитку Івано-Франківщини в партнерстві з Центром сприяння економічному розвитку Калущини за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку та Творчого центру Каунтерпарт.

Метою конференції було ознайомлення учасників конференції з результатами проекту, обмін досвідом між представниками місцевої влади і неурядових організацій Івано-Франківщини з питань покращення функціонування житлово-комунального господарства та механізми подолання корупції в цій сфері, залучення громадськості до прийняття рішень, посилення зв’язків між місцевими органами влади і громадськістю.

Заступник голови Ради Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини Марія Ковалів, відкриваючи конференцію, зазначила, що реалізацію проекту відбулася успішно, адже досягнуто запланованих проектом ефективних результатів, перш за все, це налагоджено партнерство між різними секторами громади Калуша. Під час реалізації проекту відбулося згуртування лідерів громади (представники громадських організацій, місцевої влади, підприємств житлово-комунального господарства, незалежні експерти) навколо проблем реформування житлово-комунального господарства міста та подолання корупційних проявів у цій галузі. Проведене дослідження оцінки якості надання житлово-комунальних послуг населенню, напрацьовані пропозицій та рекомендацій щодо покращення роботи галузі та ухвалення їх розпорядженням міського голови від 5 червня 2008 р. за №146-р, це ті позитивні результати, що досягнуті під час впровадження проекту.

З інформацією про участь громадськості Калуша у реалізації проекту та його заходів виступила голова Центру сприяння економічному розвитку Калущини Марія Пасічник. У своєму виступі вона зазначила, що позитивні результати проекту "Залучення громадськості міста Калуш до реформування галузі житлово-комунального господарства шляхом посилення громадського контролю за діяльністю влади та покращення прозорості діяльності місцевої влади в цій сфері", свідчать про необхідність подальшої ефективної співпраці між громадськими організаціями та місцевою владою з метою ефективного впровадження проектів у житлово-комунальному господарстві міста, подолання корупції в цій галузі.

Перед учасниками конференції виступив голова експертної групи проекту, начальник управління житлово-комунального господарства міста Юрій Рекунов, який поінформував про проведену роботу експертної групи проекту та результати її діяльності. Учасники конференції відмітили ефективну діяльність роботи експертної групи та її керівника.

На конференції обговорено з громадськістю міста пропозиції та рекомендації з покращення функціонування житлово-комунального господарства та механізми подолання корупції в цій сфері напрацьовані експертами проекту та членами експертної групи на основі проведеного соціологічного дослідження стану справ у галузі житлово-комунального господарства.

Як відзначили учасники конференції, проведене соціологічне дослідження щодо оцінки мешканцями міста якості надання житлово-комунальних послуг та корупційних проявів у цій галузі, шляхів реформування житлово-комунального господарства міста та покращення надання житлово-комунальних послуг, підвищення прозорості та підзвітності місцевих органів влади, є важливим документом для прийняття ефективних рішень у цій галузі. Присутні висловили вдячність Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини за проведення на високому рівні заходів проекту.

Представники міст Долина (заступник міського голови Максим Новосельський, голова Асоціації «Підприємці Долинщини» Олександр Кізима, директор Центру підтримки і розвитку реформ Сергій Гаргат) та Надвірни (директор Фонду підтримки підприємництва Надвірнянщини Іван Коцько) поділились досвідом проведення реформування житлового фонду, розбудови самоврядування мешканців багатоквартирних будинків в своїх містах. Ними зазначено про ту велику інформаційно-просвітницьку роботу , яка проводиться серед населення цих міст щодо створення об’єднань співвласників багатоповерхових будинків (ОСББ). Адже споживацька психологія безкоштовного отримання житла і такого ж безкоштовного його утримання державою глибоко вкорінена у свідомість нашого населення. Коли приймався закон про приватизацію житла, не було виписано такого чіткого зобов'язання щодо утримання своєї майбутньої власності. Тоді мешканці може б порахували, чи можуть вони собі дозволити мати цю власність, чи витримає таке додаткове навантаження їх гаманець?

Учасники конференції вважають, що це повинно бути жорстко виписано на рівні закону - чи то в законі про ОСББ, чи в Житловому кодексі, - що якщо ти є власником квартири, то автоматично ти є співвласником будинку і відповідаєш за його утримання. Тобто це має бути не побажання - "може" і "має право", а власник повинен бути зобов'язаний це робити.

В обговоренні проблемних питань реформування житлово-комунального господарства міста Калуш взяв участь заступник міського голови міста Калуш Ігор Матвійчик, який поінформував учасників конференції про заходи, які вживає влада з покращення ситуації в житлово-комунальній сфері Калуша, звернув увагу на необхідність лобіювання перед державою низки важливих законопроектів, прийняття яких мало б забезпечити міцну законодавчу базу для здійснення реформування житлово-комунального господарства України, а саме в питаннях створення та діяльність об’єднань співвласників багатоповерхових будинків, що дало б змогу забезпечити незворотній процес децентралізації управління в житловій сфері.

Перед учасниками конференції виступив доцент кафедри економіки підприємництва Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Віктор Кузьмин, який відзначив важливість процесу демонополізації управління житловим фондом, охарактеризував інституційні аспекти та практики застосування різних способів управління житловим фондом, відзначив неефективність існуючої системи надання субсидій та пільг, що є перепоною для розвитку ринкових відносин у сфері житлово-комунальних послуг. За результатами конференції прийнято резолюцію учасників конференції.
 
Новини
 

2011
Травень

Відбувся круглий стіл «Кращі практики впровадження мікропроектів з підтримки громадських ініціатив в Івано-Франківській області»

Травень
Відбулася підсумкова прес-конференція «Сприяння громадським ініціативам у вирішенні проблем громад Івано-Франківської області»

Травень
Прес-конференція «Сприяння громадським ініціативам у вирішенні проблем громад Івано-Франківської області»

Травень
Круглий стіл «Кращі практики впровадження мікропроектів з підтримки громадських ініціатив в Івано-Франківській області»

Травень
Засідання експертної групи в рамках проекту «Гармонізація розвитку туризму в сільській місцевості Карпатського регіону»

Березень
Відбулося засідання Конкурсної комісії проекту «Сприяння громадським ініціативам у вирішенні проблем громад Івано-Франківської області»

Березень
Відбулася інавгураційна конференція «Гармонізація розвитку туризму в сільській місцевості Карпатського регіону»

Лютий
Перше засідання Наглядової ради проекту

Лютий
Відбулася регіональна конференція «Формування ефективної регіональної політики поводження з відходами»

Лютий
Інавгураційна конференція «Гармонізація розвитку туризму в сільській місцевості Карпатського регіону»

Лютий
Регіональна конференція «Формування ефективної регіональної політики поводження з відходами»

2010
Грудень

Круглий стіл з питань механізмів впровадження Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області

Грудень
Засідання фокус-групи з розгляду проекту Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області

Грудень
Засідання експертної групи проекту з розгляду проекту Концепції поводження з твердими побутовими відходами в Івано-Франківській області

Жовтень
Засідання експертної групи проекту за результатами соціологічного дослідження з вивчення проблем та перспектив у сфері поводження з відходами в Івано-Франківській області

Вересень
Здійснено аналіз законодавства, процедур та процесів у сфері поводження з ТПВ в Івано-Франківській області

Вересень
Завершився Конкурс проектів для отримання мікрогрантів з підтримки громадських ініціатив в Івано-Франківській області

Вересень
25 вересня будуть оголошені результати конкурсу мікрогрантів з підтримки громадських ініціатив в Івано-Франківській області

Вересень
До уваги учасників конкурсу мікрогрантів

Серпень
Потенційні учасники Конкурсу на отримання мікрогрантів пройшли навчання в АЕРІФ з написання проектів

Серпень
Засідання експертної групи проекту з питань реформування системи поводження з відходами в Івано-Франківській області

Серпень
Прес-конференція з питань мікрогрантування

Серпень
Навчання з написання проектів на отримання мікрогрантів

Серпень
Засідання експертної групи проекту з питань реформування системи поводження з відходами в Івано-Франківській області

Серпень
Конкурс проектів на отримання мікрогрантів у Івано-Франківській області
   
АЕРІФ
Адресa: Україна, 76000, м. Івано-Франківськ
вул. Дністровська, 26
Телефони: (0342) 72-37-14, 72-37-14
Факс: (0342) 72-37-14

E-mail: mkovaliv@gmail.com