This version of the page http://rivne.com.ua/article/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-29. The original page over time could change.
СтаттI / РІВНЕ / rivne.com.ua
Новини  |   Коментарі  |   Статті  |   Афіша  |   Довідка  |   Форум  |   Мапа Рівного
ПОШУК:
СтаттI
26 травня 2011
11:16 Убивця у розшуку

Рівненська міліція п`ятий день розшукує вбивцю, який зарубав свою сестру та втопив у колодязі 8-річну племінницю. Усі вони разом мешкали у с. Мутвиця Зарічненського району. Простий селянський хлопець Богдан, якому тільки-но виповнилось 17 років, - єдиний підозрюваний. Можливо, він досі мандрує поліськими лісами, переховуючись від покарання. А може, подався у Київ чи Одесу, адже раніше вже бував там, втікаючи з дому. Востаннє сусіди його бачили на автобусній зупинці з валізою в руках. Оскільки убивцю ще не знайшли - не відомо, за що він так жорстоко поквитався зі своїми рідними.

детальніше
19 травня 2011
11:18 Корець продали?

Санаторій «Корець», що у с.Гвіздів неподалік райцентру Корець, колись був відомий як цілорічна водолікарня на радонових водах, що лікують захворювання опорно-рухового апарату, нервової системи та системи кровообігу. Але вже років шість як цей санаторій не приймає пацієнтів. А оздоровленням на радонових водах займається Корецька обласна фізіотерапевтична лікарня, де охоче відповідають на телефонні дзвінки тих, хто шукає санаторій «Корець» і хоче оздоровитися.

детальніше
06 травня 2011
09:43 Золото Рівненщинни

Не Чорнобиль, але поліський бурштин міг би стати загальновідомим брендом, з яким іноземці асоціювали б Україну. Наступаючий чемпіонат Євро-2012 - це чудова нагода для розпіарення українського бурштину в світі. На жаль, окрім мешканців та керівництва Рівненщини, українці не усвідомлюють шансів, які пов`язані з «золотом Півночі». Як виявляється, в питанні використання бурштину в маркетингу міст та регіонів можемо багато повчитися в іноземців - і маю тут на увазі аж ніяк не поляків, але... австрійців.

детальніше
31 березня 2011
11:02 Тиха вода Хрінницьку греблю рве

Хрінницьке водосховище у Демидівському районі називають найнебезпечнішою водоймою в області. У водопідпірній греблі помітили свищі - отвори, через які протікає вода, і якщо терміново її не відремонтувати, під загрозою затоплення - десятки населених пунктів, в тому числі й Луцьк.

детальніше
17 березня 2011
09:53 Що для колекціонерів — експонат, те для міліції — зброя

Упродовж трьох років двоє мешканців Дубна у вільний час ходили з металошукачами по навколишніх лісах і розораних полях, збираючи різне залізяччя. Знайдені непридатні відра і бочки, ключі та запчастини здавали на пункти прийому металобрухту. А предмети часів воєн, заржавілі ножі та багнети, залишки стрілецької зброї, патрони та гільзи тягнули додому.

детальніше
15 березня 2011
10:45 Ртуть у спадок

Ще в 1993 році мешканець Луцька купив господарство в с.Ярославичі Млинівського району, щоб облаштувати там дачу. П`ять років тому він помер, отож власницею цього господарства стала його 56-річна дружина Ірина. Нещодавно їхній син Андрій вирішив розібрати старий гараж, який дістався йому у спадок. Під час робіт він знайшов металевий ящик, а в ньому - майже 20 кілограмів ртуті.

детальніше
10 березня 2011
10:27 «Не треба нам паркінг, стоянку залиште!»

Понад 250 мешканців мікрорайону «Ювілейний», які упродовж 20 років користуються стоянкою для автомобілів, що поблизу Палацу культури «Хімік», стурбовані намірами влади зруйнувати її і на цьому місці збудувати критий паркінг.

детальніше
03 березня 2011
11:00 Приречені згоріти

За статистикою, з близько тисячі щорічних пожеж на Рівненщині понад 700 стаються в селах, де у вогні гине до півсотні громадян, десятки зазнають травм та ушкоджень. Щороку ситуація погіршується - давно немає численних підрозділів пожежно-сторожової охорони, які раніше діяли на базі кожного колгоспу. На сьогодні тільки 42 з 1000 сіл області мають бодай якусь місцеву пожежну охорону. А мешканців решти сіл рятують бійці МНС з райцентрів. Точніше, намагаються врятувати, бо здебільшого, поки вони приїдуть за кількадесят, а то й за сотню кілометрів, то встигають хіба що на попелище. Саме так сталося у Рокитнівському районі, де під час пожеж у селах загинуло троє дорослих та двоє дітей, а у райцентрі вдалося врятувати чотирьох дорослих та двох дітей.

детальніше
22 лютого 2011
12:43 Намет в центрі міста

Випити чаю та кави, з`їсти бутерброд і навіть зігрітися під ковдрою на ліжку - все це відтепер можна зробити прямісінько в центрі Рівного безкоштовно. За кінопалацом «Україна» днями відкрився так званий пункт обігріву для соціально незахищених верств населення. Проте отримати там допомогу можуть не лише безхатченки, а всі, хто змерз.

детальніше
18 лютого 2011
12:27 Не затоплюватиме, якщо...

Наприкінці січня гідрометцентр України неодноразово попереджав про можливе підвищення рівня води в річках Рівненської та Волинської областей. Нині на річках нашої області триває деякий спад рівня води. Як буде навесні, поки невідомо. Хоча Рівненське управління водного господарства та меліорації запевняє, що водогосподарський комплекс працює і проблеми підтоплення в нашій області загалом вже не існує. Тим часом в управлінні водного господарства на Волині, де у січні почалося підтоплення угідь та господарських споруд, заявили, що ситуацію погіршують... бобри.Велику воду подолають великі гроші

детальніше
10 лютого 2011
11:05 Театру «урізали» каси

Щедра обіцянка керівництва компанії «Інтергал-Буд» безоплатно збудувати для облмуздрамтеатру каси просто розчулила в свій час його директора Володимира Петріва. Коли ж збудували, то несподівано з`ясувалось, що торгувати квитками на вистави доведеться в одному приміщенні з магазином з продажу квітів. Те, що під виглядом театральних кас збудували магазин, так обурило директора театру, що він готовий навіть очолити свій колектив з протестним походом.

детальніше
26 сiчня 2011
12:10 50-річний рівнянин «замінував» авто, а шестикласниця — школу

У четвер ввечері рятувальники та міліціонери змушені були шукати вибухівку в автомобілях у Рівному на вулиці С.Бандери, а в п`ятницю зранку - увімкнувши сирени на автомобілях, мчати у село Кунин Здолбунівського району, звідки надійшло повідомлення про замінування школи. Вибухівки не знайшли, а от тих, хто повідомив про замінування, розшукали.

детальніше
18 сiчня 2011
11:08 Замість вазонів — коноплі на підвіконні

Торік у вересні міліціонери знайшли на підвіконні 20-річного Владислава з вулиці Черняка у Рівному 62 саджанці конопель у горщиках та 30 грамів вже висушених. А днями виявили 600 рослин конопель. Цього разу перетворив на конопляну оранжерею своє підвіконня 38-річний Олег з вулиці Київської у Рівному.

детальніше
17 сiчня 2011
12:52 Потрапив до міліції і зник

Миколу Богданця із села Біловіж Рокитнівського району запідозрили у крадіжці блоку сигарет із сільського кіоску. Аби довести підсудність Богданця у цій кримінальній справі, переконавшись у його розумовій повноцінності, міліціонери вирішили привезти його на експертизу до Рівного за 180 кілометрів від села. Після експертизи, яка засвідчила, що Микола не є психічно хворим, а просто розумово відсталим, його... відпустили. Після цього підозрюваний зник. Як виявилось, наша міліція не зобов`язана перейматися тим, як витягнуті нею із далекого села підозрювані у «тяжких злочинах» долають зворотний шлях. Ось Микола і не подолав.

детальніше
29 грудня 2010
16:42 Жити стало не легше, але набагато веселіше

Після виборів до обласної та Рівненської міської рад побільшало охочих до перегляду місцевих телевізійних новин. Особливо, коли в них є відеозвіти про сесійні засідання депутатів. Зараз у них можна побачити таке, що за всі роки незалежності місцева телевізія не показувала - блокування трибун, штовханину, тримання один одного за горло... Поки обійшлося без мордобою. Чи надовго?

детальніше
15 грудня 2010
12:27 Час одягати маски

Минулого тижня в області кількість випадків захворюваності на грип та ГРВІ на 27% перевищила епідемічний поріг. У зв`язку з цим карантинні заходи введено у Дубенському, Костопільському, Острозькому районах, а також у містах Рівне та Кузнецовськ. Також на два тижні припинено навчання у 60 школах області. Одним із карантинних заходів є запровадження носіння масок, зокрема тим, хто працює в громадських закладах, а також водіям пасажирського транспорту. Цьогоріч маски не в дефіциті - торік було закуплено понад 30,5 тисячі метрів погонних марлі, якої вистачить і на цю зиму.

детальніше
07 грудня 2010
11:14 Двоє в масках і з пістолетами відбирають гроші

Упродовж двох тижнів на Рівненщині сталося три випадки збройних пограбувань. Міліціонери кажуть, що між ними багато спільного - і в діях грабіжників, і в їхній зовнішності. Але поки що правоохоронці не мають вагомих підстав стверджувати, що діють одні і ті ж злочинці.

детальніше
06 грудня 2010
10:08 За що Генпрокуратура переслідує Володимира Троцюка?

Уже кілька місяців родина рівненського бізнесмена Володимира Троцюка живе у страху. З весни співзасновник мережі магазинів з продажу автозапчастин «Власт» не має спокою. До нього додому та до його родичів, у магазини та на станцію техобслуговування автомобілів вже двічі навідувалися столичні правоохоронці. Причиною побоювань бізнесмена за власну безпеку та безпеку рідних стали не тільки ці неочікувані відвідини, а й методи, якими стражі порядку послуговувались під час «спілкування» з ним. Хоча як тоді, так і нині пан Троцюк, перебуваючи в статусі свідка, згідно із законом мав і досі має право на захист.

детальніше
01 грудня 2010
10:17 Базарники візьмуться за вила?

Наприкінці минулого тижня близько двох тисяч підприємців, переважно з рівненських ринків, вийшли на мітинг на майдані біля обласної ради. Вимагали відставки Кабміну, скасування нещодавно проголосованого нового Податкового кодексу.

детальніше
24 листопада 2010
10:55 В обласній раді обрали нове керівництво

Як і прогнозували, головою став представник Партії регіонів Юрій Кічатий, до цього — заступник голови облдержадміністрації. Посада першого заступника дісталася фракції Народної партії, яка допомогла «регіоналам» сформувати більшість, тож по праву руку від п.Кічатого у президії сидітиме Михайло Кривко. Просто заступником став ще один «регіонал» Олександр Чуприна, який раніше опікувався сільським господарством на посаді керівника групи радників голови Рівненської облдержадміністрації.

детальніше
04 листопада 2010
10:29 Політичні ігри

Двадцять років тому ми вперше отримали можливість обирати владу на вільних виборах. Тоді це був справжній прорив - саму можливість вільно обирати і бути обраним багато хто вважав прямим шляхом до процвітання. Шлях виявився кривим. Кожні нові вибори проводилися і досі проводяться за новими правилами, що змушує бажаючих вибирати щораз плутатися, а тих, хто вибирати не бажає, - не ходити на вибори.

детальніше
28 жовтня 2010
13:08 Рівненське сміття — в німецькі контейнери

Понад 300 нових металевих контейнерів для сміття привезла днями з Німеччини до Рівного приватна львівська фірма «Санком», яка займається вивезенням сміття. Тож на території, яку обслуговує фірма, замість старих пластмасових контейнерів вже за місяць встановлять нові металеві.

детальніше
21 жовтня 2010
11:56 Президент відвідав Рівне

"Не хочеться, щоб поважні гості, ідучи до приміщення облдержадміністрації, спотикалися об ті бетонні плити, які нині лежать перед будівлею», - так влітку аргументував необхідність ремонту майдану перед адмінбудівлею голова ОДА Василь Берташ. Першим гостем, який ступив на оновлений за півтора мільйона бюджетних гривень майдан Просвіти, став Президент України Віктор Янукович. Таке ж бажання, очевидно, було й у місцевих активістів «Свободи», які мали намір в цей же день провести акцію протесту на цьому майдані. Однак суд заборонив їм ступати на майдан, аргументувавши тим, що там тривають ремонтні роботи.

детальніше
19 жовтня 2010
11:26 Подалі від потяга

Рівненських перевізників, пасажирські автобуси яких прямують через переїзди без шлагбаумів та чергових, змусять змінити маршрут і об`їжджати... залізницю?

детальніше
12 жовтня 2010
11:13 Дитина померла через три години після щеплення

Було створено комісію з провідних фахівців у галузі педіатрії та інших напрямів медицини з числа лікарів міської та обласної лікарень, вона дослідила усі подробиці, що передували трагедії. Висновки показали, що хлопчик систематично спостерігався у педіатра і жодних медичних протипоказань до проведення щеплення не встановлено.

детальніше
07 жовтня 2010
11:28 У Рівному приймають «африканські євро»

В торгових центрах і магазинах з дорогим крамом, які заполонили Рівне, вже давно покупців обмаль. Тому коли з`являється респектабельний на вигляд чоловік, готовий придбати річ за ціною, еквівалентною річній зарплатні простого українця, продавці часом втрачають пильність.

детальніше
30 вересня 2010
10:08 Понесли кандидатів у ЦВК

Упродовж цього тижня політики ділили Рівненщину на виборчі округи і проводили партконференції, висуваючи кандидатів у депутати. Списки з прізвищами відправляють на затвердження у Центральну виборчу комісію.

детальніше
28 вересня 2010
09:30 Учень помер під час шкільної перерви

Автомобілі швидкої допомоги та міліції мчали минулої середи в школу села Користь Корецького району. У шкільному кабінеті помер 17-річний учень Олексій Чигир. Сталося це після закінчення четвертого уроку.

детальніше
23 вересня 2010
09:51 Як розпочинеться опалювальний сезон?

Коли у Рівному розпочнеться опалювальний сезон, якою буде нова вартість тепла узимку, коли заасфальтують усі дороги та перекриють дахи, що течуть? Запитань до міського голови Рівного Володимира Хомка під час проведення прямої телефонної лінії в редакції газети «Рівне вечірнє» не бракувало. Відповіді на запитання, які не увійшли до цієї публікації, мешканці Рівного одержать від міськвиконкому особисто.

детальніше
09:39 Віктор Матчук: «Я більш потрібний у Рівному, а не в Києві»

Віктор Матчук, колишній голова Рівненської обласної державної адміністрації, а нині народний депутат України, заявив про свій намір взяти участь у виборах в обласну раду, що відбудуться 31 жовтня, пояснивши мотиви свого висування у заяві для преси. Більш докладно про свою політичну позицію і найближчі плани пан Матчук розповів в інтерв`ю нашій газеті.

детальніше
31 серпня 2010
14:37 Аварія на київській трасі

Чергова аварія з рівненською маршруткою на київській автотрасі з жахливими наслідками сталася минулого четверга близько шостої ранку. Як повідомили прес-служби МНС та Департаменту ДАІ України, коли мікроавтобус «Даймлер Крайслер» був вже за кілька кілометрів від Рівненщини, біля села Повчине Новоград-Волинського району Житомирщини назустріч йому на великій швидкості вилетів легковик БМВ. Удар був дуже сильним, обидва авто пететворились на брухт, водій легковика загинув, а пасажирів та водія маршрутки з травмами доставлено в медичні заклади.

детальніше
29 липня 2010
15:52 На водоймах гинуть люди

Жахлива статистика останніх тижнів, коли на водоймах області чи не щодня гинуть люди, примусила голову обласної державної адміністрації Василя Берташа особисто займатися цією проблемою, оскільки зусиль тих структур, які мають забезпечувати безпеку на воді, виявилося явно замало. Як повідомили в облдержадміністрації, "Василь Берташ особисто контролюватиме ефективність функціонування новостворених груп, які чергуватимуть на водоймах до 1 вересня"

детальніше
22 липня 2010
14:15 За бідних держава заплатить?

Комунальні послуги дорожчають. За газ з 1 серпня людям доведеться платити на 50% більше, а за опалення й гарячу воду - на 30%. Чиновники запевняють: бідні при цьому не постраждають, за них через систему субсидій заплатить держава.

детальніше
20 липня 2010
16:59 Вступна кампанія-2010

Сподівались, що цьогорічна вступна кампанія пройде спокійніше, ніж торік. Адже значно урізано кількість навчальних закладів та спеціальностей, на які водночас може подавати абітурієнт документи. Однак натомість у довжелезні черги поставило дітей інше нововведення - скорочення термінів прийому документів: замість місяця лише два тижні. Щоправда, голови приймальних комісій рівненських ВНЗ заспокоюють: прийняти документи встигнуть у всіх.

детальніше
17 червня 2010
09:56 Власники паїв незнають своїх прав

Власники земельних паїв Рівненщини не знають своїх законних прав. Цим користуються орендарі їхньої землі. В результаті власники паїв втрачають на оренді кошти, які їм законно належать, і не можуть довести у судах свою правоту при виникненні спорів. Пояснює Світлана Богатирчук-Кри­в­ко, голова управління Держ­комзему в Рівненській області:

детальніше
» » »       Архів
За умови повного або часткового відтворення посилання на Rivne.com.ua є обов'язковим. Передрук, копіювання або відтворення інформації, що містить посилання на агентство "Українські Новини", у якому-небудь виді строго заборонений. Адміністрація сайту може не поділяти думку автора і відповідальності за авторські матеріали не несе.