Разъяснение ВККА от 16.06.2006 года N IV/22-3.1 « О невозможности пребывания на должностях в КДКА более, чем два срока»

РОЗ’ЯСНЕННЯ

Про неможливість перебування на посадах в КДКА більше, ніж два терміни

від 16 червня 2006 року N IV/22-3.1

До Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури звернувся адвокат Ковальов С. В. з проханням роз’яснити ч. 4 п. 7 Положення про КДКА, відповідно до якого голова комісії і голови палат не можуть обіймати ці посади більше, ніж два строки підряд. Розглянувши це питання, Вища кваліфікаційна комісія адвокатури на підставі ст. 101 Положення про Вищу кваліфікаційну комісію адвокатури роз’яснює:

Відповідно до п. 7 Положення про КДКА передбачено, що КДКА діє в складі двох палат – атестаційної та дисциплінарної. КДКА очолює голова, який обирається більшістю голосів від загальної кількості членів комісії таємним голосуванням на альтернативній основі з числа членів палат на першому засіданні комісії, що має бути скликане у 15-денний строк з часу формування. Заступниками голови кваліфікаційно-дисциплінарної комісії за посадою є голови палат комісії. Голова комісії і голови палат не можуть обіймати ці посади більш ніж два строки підряд.

Вища кваліфікаційна комісія адвокатури вважає, що голова КДКА, голова атестаційної палати і голова дисциплінарної палати не можуть обіймати ці посади два терміни підряд. Якщо ж особу було обрано головою, наприклад, дисциплінарної палати, потім – головою атестаційної палати, то після цього така особа має право бути обраною головою атестаційної палати, оскільки таке обрання буде вважатися другим терміном, а не третім.

Голова Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури                          С. Ф. Сафулько

Комментарии запрещены.