This version of the page http://www.sta.lviv.ua/index.php?id=91 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-25. The original page over time could change.
ДПА у Львівській області: Банк ідей
Пошук
Головна » Контакти » Банк ідей

В ДПА у Львівській області функціонує Банк ідей та пропозицій, який має за мету стимулювати та підтримувати ініціативу у напрямі вдосконалення податкового законодавства, підвищення ефективності функціонування податкових органів, обслуговування платників податків.

Долучитися до наповнення Банку ідей можуть платники податків та громадяни, які мають своє бачення щодо системи оподаткування, справляння податків, збільшення надходжень до бюджету, залучення до оподаткування тіньових схем, економії державних коштів, подолання корупції, покращення обслуговування платників податків, попередження ймовірних негативних явищ, які можуть мати місце у роботі податкових органів.

Працівники податкових органів, а також суб’єкти підприємницької діяльності, громадяни, громадські організації можуть надсилати свої пропозиції до Банку ідей на електронну адресу ДПА у Львівській області – оffice@sta.lviv.ua, або ж опускати у скриньки «Банк ідей та пропозицій», розміщені в адмінбудинку ДПА (вул.Стрийська, 35, -1 поверх) та в приміщеннях податкових органів області.

З Положенням про Банк ідей та пропозицій ДПА у Львівській області можна ознайомитись на офіційному веб-сайті ДПА у Львівській області (www.sta.lviv.ua) у розділі «Контакти».

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

НАКАЗ
від 03 березня 2011 року №228

Про функціонування Банку ідей та пропозицій в податкових органах області

З метою забезпечення належної взаємодії та партнерських відносин із підприємцями, покращення якості обслуговування платників податків, формування позитивного іміджу органів ДПС, сприяння покращення інвестиційного клімату Львівщини та у зв’язку із з набранням чинності Податкового кодексу України,

НАКАЗУЮ:

1. Першому заступнику Голови ДПА у області – начальнику управління податкової міліції, заступникам Голови ДПА у області, керівникам самостійних структурних підрозділів ДПА у області, заступнику Голови ДПА у області – начальнику СДПІ ВПП у м.Львові, начальнику МДПІ у Старосамбірському районі, начальникам ДПІ у містах та районах, відповідно до розподілу обов’язків та компетенції: забезпечити підтримку ініціатив та дієвого функціонування Банку ідей та пропозицій в податкових органах області.

2. Затвердити Положення про Банк ідей та пропозицій та склад експертної комісії.

3. Адміністративно-господарському управлінню (Пиць А.В.) забезпечити у адмінбудинку ДПА у області облаштування, встановлення спеціальних скриньок „Банк ідей та пропозицій” та вільний доступ до них.

4. Начальнику МДПІ у Старосамбірському районі, начальникам ДПІ у містах та районах області, довести до відома працівників та платників податків Положення про Банк ідей та пропозицій та забезпечити у адмінбудинках облаштування, встановлення спеціальних скриньок „Банк ідей та пропозицій” та вільний доступ до них.

5. Загальний контроль за виконанням наказу покласти на організаційно-розпорядче управління ДПА у області.

6. Наказ ДПА у області від 30.09.05 №241 „Про запровадження банку ідей в податкових органах області” вважати таким, що втратив чинність.

Контроль за виконанням вимог цього наказу залишаю за собою.

 

В.о. Голови ДПА у області                                          О.Я.Ямельницький


Додаток 1
до наказу ДПА у Львівській області від „03” березня 2011 року №228

ПОЛОЖЕННЯ
про Банк ідей та пропозицій податкових органів області

1. Загальні положення

1.1. Банк ідей та пропозицій (далі – Банк ідей) – це акумуляція, послідовне накопичення та зберігання прогресивних ідей, пропозицій, проектів, розробок, зауважень, ін. за результатами спостережень, досліджень, аналізу, оцінки які мають за мету:

- покращення якості обслуговування громадян, платників податків;

- підвищення ефективності справляння податків, зборів (обов’язкових платежів), що сприятиме детінізації економіки та дозволить забезпечити залучення додаткових надходжень до бюджетів усіх рівнів;

- упередження та унеможливлення проявів корупції;

- економії державних коштів та їх раціонального використання;

- упередження виникнення спірних питань, що можуть виникати у сфері застосування податкового законодавства.

1.2. Вносити ідеї та пропозиції, ін. до Банку ідей можна, як шляхом офіційного звернення до органів ДПС області, так і анонімно – у спеціальні скриньки з назвою „Банк ідей”, які знаходяться в адмінбудинках органів ДПС області, а також електронними засобами зв’язку на E-Mail: office@sta.lviv.ua.

1.3. Організацію роботи з формування банку даних ідей та їх незалежної реєстрації покладено на організаційно-розпорядче управління.

1.4. Наповнення Банку ідей постійно вивчається, аналізується, систематизується з позиції актуальності, доцільності та розглядається на предмет подальшого використання та ймовірного впровадження у діяльності податкових органів експертною комісією.

1.5. Начальник МДПІ у Старосамбірському районі, начальники ДПІ у містах та районах області, сектор наповнення електронних інформаційних мереж управління масово - роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у області забезпечують надання пропозицій, що надійшли до відповідних скриньок Банку ідей, на розгляд експертної комісії.

1.6. Комісія може клопотати перед Головою ДПА у області про преміювання працівника органу ДПС області, у разі якщо пропозиція цього працівника визнана комісією, як така, що заслуговує на винагороду.

2. Регламент роботи експертної комісії

2.1. Експертна комісія здійснює незалежну та неупереджену оцінку пропозицій, поданих працівниками органів ДПС, суб’єктами господарювання, громадянами, акумульованих у Банку ідей, та подання їх Голові ДПА у області для розгляду.

2.2. У випадку необхідності, з метою здійснення оцінки доцільності та актуальності ідеї, експертна комісія залучає працівників структурних підрозділів ДПА, за напрямами.

2.3. Внесення змін до складу експертної комісії здійснюється на підставі відповідного наказу Голови ДПА у області.

2.4. Експертна комісія, за результатами розгляду Банку ідей, та згідно до визначених напрямів систематизації ідей, пропозицій, ін. приймає відповідні рішення, зокрема:

- рекомендує ідею, пропозицію, ін. до впровадження найближчим часом;

- не рекомендує ідею до впровадження в тактичній перспективі і спрямовує її для зберігання. Ідея, що скеровується на зберігання, за відповідних обставин, може бути використана у майбутньому;

- визнає ідею корисною та перспективною для податкової служби, але такою, що потребує подальшого опрацювання і розробки;

- визнає ідею такою, що не відповідає профілю діяльності податкової служби;

- ідея визнається неконкурентноспроможною;

- ідея повністю відхиляється, якщо експертною комісією визначено факт плагіату та/або використання недостовірної інформації в її описі.

2.5. Експертна комісія, за погодженням Голови ДПА у області, вживає відповідних заходів щодо застосування, впровадження ідей в податкових органах області, визнаних доцільними, актуальними та корисними. За необхідності ініціює відповідні звернення до ДПС України щодо розгляду питання про впровадження ідей, пропозицій, ін. визнаних доцільними.

2.6. З метою уникнення непорозумінь, які можуть виникати за наслідками прийнятих рішень експертною комісією, розробник ідеї (новатор), за бажанням, здійснює незалежну реєстрацію часу пред’явлення ідеї у державного нотаріуса.

2.7. Експертна комісія, засідає щоквартально, у визначений час, а також в міру необхідності.

2.8. Експертна комісія надає роз’яснення з питань компетенції її повноважень.

3. Процедура наповнення Банку ідей

3.1. Наповнення Банку ідей здійснюється за бажанням працівників податкової служби, представників суб’єктів підприємництва, громадян, без будь-яких обмежень, якщо зміст та мета ідеї, пропозиції, ін. відповідає хоча б одному з критеріїв, визначених п.1.1. цього Положення.

3.2. Функціонування Банку ідей має відкритий характер. Ідеї, пропозиції, ін. можуть подаватися різними шляхами: в організаційно-розпорядче управління (к.412, електронна скринька 132), до скриньок Банку ідей, розміщених в адмінбудинках органів ДПС, електронними засобами зв’язку, на електронну адресу office@sta.lviv.ua.

3.3. Організацію роботи з формування Банку ідей, їх реєстрації покладено на організаційно-розпорядче управління.

3.4. Для отримання рішення експертної комісії щодо оцінки поданої ідеї, пропозиції, ін. новатор зобов’язаний подати заяву на реєстрацію ідеї (додаток 1 до Положення), в якій аргументовано викласти зміст та результат від впровадження чи використання такої ідеї.

3.5. Працівники податкової служби (новатори) можуть здійснювати незалежну реєстрацію ідеї. Незалежна реєстрація – це фіксація (реєстрація) часу пред’явлення опису (викладу) ідеї, засвідчена державним нотаріусом.

3.6. Заява приймається до розгляду та реєструється в „Журналі реєстрації ідей” в день її одержання, незалежно від рішення, яке буде прийняте згодом. На заяві проставляється дата її надходження і номер, за яким вона зареєстрована в журналі. Журнал повинен бути прошнурований, аркуші пронумеровані, скріплені печаткою та підписом посадової особи, яка займається реєстрацією.

3.7. У випадку, якщо експертна комісія для прийняття відповідного рішення вважатиме за недостатній виклад ідеї у заяві, новатор, відповідно до її вимог, повинен доповнити заяву відповідними матеріалами.

3.8. Новатор (автор) ідеї може мати співавторів. Новатором може виступати і авторський колектив (підрозділ, працівники різних підрозділів, ін.), який колегіально визначає автора ідеї. У випадку преміювання, автор визначає внесок кожного у загальний результат.

3.9. Якщо, за наслідками розгляду експертної комісії, новатор заслуговує на винагороду, Голова ДПА видає наказ про преміювання новатора. За підготування проекту наказу відповідає організаційно-розпорядче управління. Премія виплачується не пізніше терміну виплати заробітної плати за другу половину місяця, що настає за звітним.


Додаток 2
до наказу ДПА у Львівській області від „03” березня 2011 року №228

С К Л А Д
експертної комісії з розгляду ідей (розробок)


Голова експертної комісії:
Ямельницький Олег Ярославович – перший заступник Голови ДПА у області.

Члени експертної комісії:

Юрченко Петро Петрович - перший заступник Голови ДПА у області, начальник управління податкової міліції;

Князевич Микола Михайлович - заступник Голови ДПА у області;

Маловський Сергій Леонідович - заступник Голови ДПА у області;

Парпан Лілія Михайлівна - начальник юридичного управління;

Скупейко Василь Васильович - начальник управління оподаткування фізичних осіб;

Кресяк Василь Васильович - начальник управління оподаткування юридичних осіб;

Попіль Юрій Михайлович - начальник організаційно-розпорядчого управління;

Пишник Леся Мирославівна - начальник управління економічного аналізу;

Горбаль Степан Іванович - начальник відділу реєстрації та обліку платників податків;

Секретар експертної комісії:
 
Головко Тетяна Валеріївна - головний державний податковий інспектор відділу моніторингу оцінки та роботи податкових органів регіону організаційно-розпорядчого управління