This version of the page http://www.soc-standart.com/why/why4.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-25. The original page over time could change.
Створення пенсії для персоналу | Соціальний стандарт
Відкритий недержавний пенсійний фонд "Соціальний стандарт"
ukr rus eng
МАЙБУТНЄ ПРОСТО ТАК НЕ ТРАПЛЯЄТЬСЯ. ВОНО СТВОРЮЄТЬСЯ.
Головна сторінка Чому? Здійснювати (для персоналу)

Питання 1:
ЧИ ПОТРІБНО ПЕРЕВОДИТИ НА ІНШІ ПЕНСІЙНІ СХЕМИ УЧАСНИКІВ, У ЯКИХ ЗМІНЮЮТЬСЯ ПОСАДИ, РОЗМІР ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ, ТОЩО?

Зміни такого характеру не потребують переведення на іншу пенсійну схему працівників у межах однієї юридичної особи.

У разі необхідності вкладник-юридична особа може прийняти рішення про зміну пенсійної схеми для сплати внесків на користь своїх працівників, але здійснити це може не частіше одного разу на шість місяців.

Таке рішення приймається вкладником, як правило, для переходу на інші умови накопичення (наприклад - змінити фіксовані суми внесків на відсоток від заробітної плати чи нефіксовані внески та ін.).

Питання 2:
ЯКЩО ПРАЦІВНИК, НА КОРИСТЬ ЯКОГО ПІДПРИЄМСТВО СПЛАЧУЄ ВНЕСКИ ДО НПФ, ВЧИНИТЬ НЕ ГІДНИЙ ПРОСТУПОК НА РОБОТІ, ПОРУШИТЬ ТРУДОВУ ДИСЦИПЛІНУ ТА ОТРИМАЄ СТЯГНЕННЯ, ТОЩО, У ЗВ'ЯЗКУ З ЧИМ ПІДПРИЄМСТВО ПОЗБАВЛЯЄ ЙОГО ПРЕМІЙ ТА ІНШИХ ЗАОХОЧЕНЬ АБО ЗВІЛЬНЯЄ, ТО ЯК В ТАКОМУ ВИПАДКУ БУТИ З ВНЕСКАМИ ДО НПФ?

Якщо виникне така ситуація, то накопичені кошти залишаться власністю нерадивого працівника, оскільки в НПФ нього відкрито індивідуальний пенсійних рахунок, і кошти накопичуються саме на ньому. Якщо він залишається працювати на підприємстві, то роботодавець у якості покарання має право тимчасово або взагалі припинити робити внески на його користь, не розриваючи пенсійного контракту, якщо інше не передбачене колективним договором або іншими внутрішніми документами підприємства. У разі звільнення працівника роботодавець розриває пенсійний контракт з НПФ, який було укладено на користь такого працівника. Якщо роботодавець робив внески до відкритого пенсійного фонду, то працівник має право залишити свій пенсійний рахунок у цьому фонді, якщо ж до корпоративного, то цей рахунок потрібно перевести до відкритого НПФ, уклавши з ним пенсійний контракт. Надалі можна його поповнювати або просто залишити гроші працювати.



Управління пенсійним фондом Рейтинг НПФ НПФ Недержавна пенсія Звіт пенсійного фонду Додаткова пенсія Діяльність пенсійного фонду недержавний пенсійний фонд пенсійне забезпечення пенсійні схеми

Відкрий Здійснюй Будь