This version of the page http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&article=455 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-25. The original page over time could change.
Черкаська обласна державна адміністрація

ЧЕРКАСЬКА ОБЛАСНА
ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

www.oda.ck.ua Офіційний портал
 
 
  

Державне управління охорони навколишнього природного середовища інформує


Відповідно до ст.11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися після отримання дозволу на викиди.

Протягом 2010 року Держуправлінням розглянуто 404 дозвільні справи щодо видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. З них видано 293 дозволи, що на 14% більше ніж у 2009 році, 111 дозвільних справ відправлено на доопрацювання − це на 15% менше у порівнянні з 2009 роком. Принциповий і професійний підхід до цього питання дозволив ще на підготовчій стадії упередити порушення вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони атмосферного повітря суб'єктами господарювання.

Слід зазначити, що у разі здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу, крім збору за фактичні викиди суб'єктом господарювання сплачуються збитки, заподіяні державі в результаті наднормативних викидів в атмосферне повітря. Ці кошти нараховуються Державною екологічною інспекцією в Черкаській області відповідно до «Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря», зареєстрованої в Міністерстві юстицій України 21.01.09 за № 48/16064.

За інформацією Державного управління охорони
навколишнього природного середовища в Черкаській області




Технічна підтримка - відділ інформаційно-комп’ютерного забезпечення управління організаційно - інформаційного забезпечення апарату облдержадміністрації

Черкаська обласна державна адміністрація

18000, м. Черкаси,бульвар Шевченка 185

e-mail: cancelar@oda.ck.ua