This version of the page http://www.uaan.gov.ua/akademiki.php?id=115 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-23. The original page over time could change.
Українська академія аграрних наук УКРАЇНСЬКА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ


заснована в 1931 році і є самоврядною
науковою організацією



СНІТИНСЬКИЙ Володимир Васильович

Дата народження: 10 лютого 1948 р.
Дата обрання: 22 грудня 1999 р.
Відділення ветеринарної медицини і зоотехнії

Кандидатську дисертацію – “Вікові особливості енергетичного обміну у чорно-рябої худоби з гістохімічною характеристикою тканин, що депонують вуглеводи” захистив у 1976 р.


Докторську дисертацію – “Обмін речовин і його регуляція у свиней на ранніх стадіях постнатального розвитку” захистив у 1989 р.


Основними напрямами наукових досліджень В.В. Снітинського є вивчення вікових особливостей регуляції метаболічних процесів в організмі тварин на ранніх стадіях постнатального онтогенезу, з’ясування субстратно-гормональних механізмів постнатальної адаптації. За час наукової діяльності з’ясовано ряд теоретичних і практичних завдань біохімічних і фізіологічних механізмів регуляції адаптаційних процесів і розробки наукових основ збереження молодняку. Встановив основні закономірності метаболічних змін в організмі тварин при переході від пре- до постнатального розвитку, особливості гормонального й субстратного статусу організму плода й новонародженого. Розроблено методи одержання антисироваток до окремих класів імуноглобулінів різних видів сільськогосподарських тварин і профілактики оксидаційного стресу у новонароджених.
В.В. Снітинський має понад 297 наукових праць, присвячених актуальним науковим і науково-практичним питанням біології тварин, зоотехнії і ветеринарії.


Під науковим керівництвом В.В. Снітинського підготовлено 20 кандидатів та 3 доктори наук.


Працює в Львівському аграрному університеті.

03022, м. Київ, вул. Васильківська,37. тел. 281-06-77 E-mail: prezid@ukr.net
© 2006-2011 Національна академія аграрних наук України