Номер 189 за 16.10.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви гадаєте, чи давав Кучма наказ убити Гонгадзе?
Думаю, так, і записи Мельниченка про це свідчать
Ні, в записах Мельниченка немає прямих указівок щодо цього. Кучму хтось підставив
Прямого наказу не давав, але владу перевищив, і його репліки призвели до того, що "орли Кравченка" перестаралися
Важко сказати
     

Поховані дощем
«Нещасливе» 13 жовтня в Дніпропетровську вибухнуло нечуваною трагедією
Сергій ДОВГАЛЬ   

Суботнього ранку в Дніпропетровську йшов дощ. Нудний і затяжний. Але навіть у страшному сні не могло наснитися, що він комусь коштуватиме життя. На жаль, саме так і сталося.


За крок до визнання
На рівні державної влади: українські повстанці вже названі героями, але ще не «борцями за волю України»
Ярослава МУЗИЧЕНКО   

У неділю наше сприйняття України трохи змінилося. Адже вперше на дер­жавному рівні були урочисто вшановані борці за її свободу. А головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу указом Президента присвоєно звання Героя України (посмертно). 12 жовтня Віктор Ющенко видав указ «Про відзначення 65–ї річниці створення УПА», яким передбачено не лише проведення тематичних виставок та лекцій з історії українського визвольного руху, а й заходи для поліпшення соціально–побутового і медичного обслуговування його ветеранів, вивчення їхніх повсякденних потреб, надання адресної матеріальної допомоги.


Хоробре серце генерала
Сьогодні виповнюється 100 років від дня народження відомого правозахисника Петра Григоренка

«Починайте вимагати. І вимагайте не частини, не шматочка, а всього, що у вас було незаконно відібрано, — звернувся генерал Петро Григоренко до кримських татар 17 березня 1968 року. — Свої вимоги не обмежуйте писанням петицій. Підкріплюйте їх усіма тими засобами, які надає вам Конституція, — використанням свободи слова і друку, мітингів, зібрань і демонстрацій... Не вважайте свою справу лише внутрідержавною. Звертайтеся по допомогу до світової прогресивної громадськості. Те, що з вами зробили в 1944 році, має цілком визначену назву. Це чистої води геноцид — «один із найтяжчих різновидів злочину проти людства». Цю промову масово розмножили активісти кримськотатарського національного руху. Про неї знав майже кожен кримський татарин.


Ігри КОМПатріотів
На Всесвітніх кібер–іграх, які днями завершилися в Сіетлі, українська команда вперше виграла медаль. Як стають геймерами і як живуть ці фанати?
Ярослав ТРАКАЛО   

Рухаємося вперед та інформатизуємося разом зі світом: для більшості українців комп’ютер уже став таким самим «предметом першої необхідності», як холодильник чи телевізор. Комп’ютер допомагає в роботі, він же, підключений до інтернету, є найширшим вікном у світ, крім того, із комп’ютером можна непогано погратися й розважитися. Є люди, для яких комп’ютерні ігри — це більш ніж захоплення. І йдеться не про хворобливі манії, а про успіхи української збірної «геймерів» (гравців у комп’ютерні ігри, яка минулого тижня повернулася зі США, де відбувалися World Cyber Games 2007 — Всесвітні кібер–ігри. Уперше в історії проведення цих змагань, які регулярно влаштовує фірма «Самсунг», наша команда посіла призове місце в одній з ігрових дисциплін.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Гаряча тема
Світ
Селяни і Ко
Постаті
Право
Культура
Світ захоплень
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
Реклама (06.09.10)