This version of the page http://media.parlament.org.ua/tv/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-22. The original page over time could change.
Телебачення і радіо- мовлення >
Про Проект
 
 
Пошук:
Розсилка:
Мапа сайту     RSS



Проект здійснюється за підтримки Міжнародного фонду "Відродження"
 
Телебачення і радіо- мовлення >
Календар подій

  Автореферати дисертацій  
  Парламентські слухання  
17.06.2011
ГОЛОСИ ІЗ ПРОВІНЦІЇ: ГРОМАДСЬКЕ РАДІО У КРАЇНАХ, ЩО РОЗВИВАЮТЬСЯ
Центр міжнародної підтримки медіа (Center for International Media Assistance (CIMA) представив новий звіт на тему "Голоси із провінції: громадське радіо у країнах, що розвиваються", написаний Мері Маєрс – експертом з великим досвідом у сфері міжнародного розвитку медіа.

Детальнiше 

05.10.2010
НАЙЧИСТІШІ НОВИНИ У ТРК «УКРАЇНА» ТА СТБ, НАЙБІЛЬШЕ ПОРУШЕНЬ – НА «ІНТЕРІ» ТА ПЕРШОМУ
Кількість порушень стандартів інформаційної журналістики у новинах загальнонаціональних українських телеканалів протягом 23 серпня - 18 вересня зросла у порівнянні з попереднім звітним періодом і має тенденцію до подальшого зростання.

Детальнiше 

01.09.2010
У СПРАВІ ПРО ЧАСТОТИ ПОТРІБЕН КОМПРОМІС
Влада повинна зрозуміти, що "перемога" над двома незалежними каналами, здобута на догоду інтересам Хорошковського, запустить механізм знищення режиму. А мовникам слід поступитись намірами отримати великий частотний ресурс "на шару".

Детальнiше 

29.08.2010
НАЙБІЛЬШЕ ПОРУШЕНЬ У НОВИНАХ ПЕРШОГО НАЦІОНАЛЬНОГО, ЗАМОВЧУВАНЬ – НА "ІНТЕРІ"
Протягом 26 липня - 21 серпня 2010 року кількість порушень стандартів інформаційної журналістики у новинах всеукраїнських телеканалів зросла у порівнянні із попереднім місяцем. Зокрема, виявлено 523 матеріали із ознаками порушень, що можуть свідчити про замовний характер, тоді як у попередній чотирьохтижневий звітний період їх було 385.

Детальнiше 

07.08.2010
УСЕ БІЛЬШЕ ЗАМОВЧУВАНЬ, УСЕ МЕНШЕ БАЛАНСУ. ЛИПЕНЬ 2010 РОКУ
Канали продовжують вести дві основних лінії – позитив про владу і негатив про будь-яку опозицію владі. Узагальнюючий моніторинг за липень 2010 року.

Детальнiше 

05.08.2010
ДОСЛІДЖЕННЯ ВІДЕОКОНТЕНТУ
Лише зараз завдяки Інтернету, мобільним технологіям і нескінченній різноманітності контенту повною мірою реалізується весь потенціал відео.

Детальнiше 

23.07.2010
ПЛАТНЕ ТБ БУДЕ ЗРОСТАТИ І ЗРОСТАТИ
За оцінкою J'son & Partners Consulting, у 2009 році кількість передплатників платного телебачення у світі становила 675 млн. абонентів, а до 2014 року цей показник зросте до 846 млн. домогосподарств. Таким чином, середнє зростання становило близько 4,7 % на рік.

Детальнiше 

22.07.2010
В УКРАЇНІ СПОСТЕРІГАЄТЬСЯ БУМ ІНТЕРНЕТ-РАДІОСТАНЦІЙ
Інтернет-радіостанції вже знайшли свого слухача, але доки не можуть переконати в цьому потенційних рекламодавців.

Детальнiше 

21.07.2010
ТЕЛЕВІЗОР – ПІДСИЛЮВАЧ ІНТЕРНЕТУ
Дослідники американської компанії Nielsen виявили, що телевізійна реклама істотно підсилює вплив інтернету-кампанії на намір споживачів купити продукт.

Детальнiше 

16.07.2010
ТБ ДИВЛЯТЬСЯ 35% ВІД СУМАРНОЇ АУДИТОРІЇ ВІТЧИЗНЯНИХ ЗМІ
Аудиторія ТБ сягає 35% від сумарної аудиторії вітчизняних ЗМІ, читачів інтернет ЗМІ - не більше 12% відповідно. Такі дані наводить компанія TNS Ukraine, спираючись на власне дослідження, що його було проведено у IV кв. 2009 р. та I кв. цього року.

Детальнiше 

25.05.2010
ЩО НЕСУТЬ НАМ МЕДІЙНІ ЗАКОНОДАВЧІ ІНІЦІАТИВИ?
З початку цього року в українському парламенті з’явилася низка законодавчих ініціатив, які по суті мають на меті суттєво зменшити присутність української мови в телерадіоефірі та в кінотеатрах. Окремо можна відзначити досить курйозний законопроект щодо заборони діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів та послуг з пророцтва майбутнього. Також, слід звернути увагу на останню суперечливу ініціативу повернення кримінальної відповідальності за наклеп.

Детальнiше 

19.04.2010
КОНТРОЛЮЙ, АЛЕ ДОВІРЯЙ
Розрив між теорією та практикою сучасного ТБ став головною проблемою галузі.

Детальнiше 

05.04.2010
СУСПІЛЬНЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ: І ЗНОВУ ДО ПОБАЧЕННЯ?
обра традиція передвиборних перегонів в Україні - апелювання майбутніх обранців народу до цінностей уже побудованих і діючих демократій та громадянського суспільства. Одна з таких усталених і ефективних цінностей - суспільне телебачення. Ось і чує український люд знову й знову це загадкове для нього словосполучення. Але чути і розуміти, про що йдеться, - як кажуть в українському місті Одеса, "дві великі різниці". Спробуємо розібратися.

Детальнiше 

29.03.2010
АКТИВНІСТЬ РЕКЛАМОДАВЦІВ У 2010 РОЦІ Є РЕКОРДНОЮ
Феноменальний сплеск рекламної активності, що стався на телебаченні в лютому - на початку березня 2010 року, трохи спав. Але найбільші майданчики залишаються заповненими під зав'язку і вже готуються підвищити ціни.

Детальнiше 

22.03.2010
ОЧІКУВАННЯ НА РИНКУ МЕДІА
Бурхливий розвиток Інтернету, онлайн-сервісів і онлайн-реклами, які ми спостерігаємо в останні роки, вносить значні корективи в ринок традиційних медіа. При цьому, якщо на телевізійне мовлення вплив Інтернет-технологій поки незначний, то друковані ЗМІ виявилися дуже вразливими до появи Інтернет-порталів з новинами, і вже сьогодні спостерігається спад аудиторії і рекламних бюджетів.

Детальнiше 

15.03.2010
РИНОК РАДІО РЕКЛАМИ ПОЧАВ ВИХОДИТИ З КРИЗИ
За даними Всеукраїнської рекламної коаліції, з другої половини 2009 року рекламні показники цього носія інформації почали покращуватися, а в кінці року в ефірі спостерігався справжній бум активності. І хоча за висновками минулого сезону, загальний маркетинговий бюджет знизився на 25% - до 120 млн. грн., позитивні тенденції дозволили експертам спрогнозувати досить оптимістичний сценарій розвитку носія 2010 року. У Всеукраїнській рекламні коаліції спостерігають, що в теперішньому році ринок реклами виросте на чверть – до 150 млн. грн.

Детальнiше 

27.02.2010
АНАЛІЗ "ДЖИНСИ" У ПЕРІОД ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРІВ
Зміни в кількості та структурі замовних матеріалів у новинах між першим і другим турами виборів можна вважати позитивними лише умовно.

Детальнiше 

26.02.2010
ПРО ВПРОВАДЖЕННЯ ЦИФРОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ В УКРАЇНІ
Протягом 2009 року аналізувалися причини гальмування розвитку цифрового наземного телебачення.

Детальнiше 

25.02.2010
ТЕЛЕБАЧЕННЯ МАЙБУТНЬОГО
У найближчому майбутньому нас очікує телебачення за запитом, без каналів і програм прив'язки до часу

Детальнiше 

24.02.2010
МЕДІА ЯК ДЖЕРЕЛО ДІЛОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ
Інтернет – головне джерело отримання ділової інформації для офісних робітників, але в той же час, пресу продовжують читати 56% всіх опитаних респондентів, як джерело більш якісної аналітики. При цьому, чим вище посада офісного робітника, тим частіше купуються друковані ЗМІ. Ділове ТБ грає поки незначну роль, але активно намагається завоювати все більшу аудиторію, а ось радіо сприймається як розважальне медіа, яке використовується лише в салоні автомобіля.

Детальнiше 

12.02.2010
РЕЗУЛЬТАТИ ПРОДАЖУ РЕКЛАМИ НА ТЕЛЕБАЧЕННІ У СІЧНІ 2010 РОКУ
Активність рекламодавців на ТБ зросла більше, ніж на 30%. Однак ціни за активністю поки що не встигають: в середньому по ринку інфляція мінімальна.

Детальнiше 

09.02.2010
УКРАЇНСЬКІ ПРОДАКШН-СТУДІЇ ПЕРЕОРІЄНТУВАЛИСЯ НА ВНУТРІШНІЙ РИНОК
Криза лишила найбільших виробників телевізійної продукції практично без конкурентів. Дорогі серіали та програми російських компаній стали менш цікавою для українських телеканалів продукцією, а вітчизняні дрібні виробники або ж пішли з ринку, або ж стали підрядчиками інших. Експерти вважають, що зміни на українському ринку будуть мати довготривалий ефект, а частка українського продукту на телебаченні збережеться і навіть зросте.

Детальнiше 

08.02.2010
РЕКЛАМА В ПРЕСІ ЗРОСТЕ НА 10-30%
В 2009 році бюджет 20 набільших рекламодавців в українській пресі склав 350 млн. грн. В порівнянні з минулим роком значних змін в десятці найбільш щедрих рекламодавців року не відбулося. Найбільші рекламні бюджети в пресі традиційно лишалися у таких компаній, як Procter&Gamble, L'Oreal, ДП «Селдіко» (Louis Vuitton Moet Hennessy), Philip Morris, «Київстар», «МТС-Україна», Avon.

Детальнiше 

06.02.2010
ЮНЕСКО ВИДАЛА КНИЖКУ "РЕГУЛЮВАННЯ ТА САМОРЕГУЛЮВАННЯ ЗМІ НА ПОСТРАДЯНСЬКОМУ ПРОСТОРІ"
Книга "Регулювання та саморегулювання ЗМІ на пострадянському просторі" складається з матеріалів з медіа права. Видання вийшло у світ при підтримці Бюро ЮНЕСКО.

Детальнiше 

03.02.2010
КРИЗА МУЗИЧНОГО ЖАНРУ
Серед каналів спеціального інтересу, музичних в Україні, мабуть, більше, ніж інших - зараз їх більше десяти. Однак за оцінками аналітиків, навіть в умовах економіки, що процвітає, рекламний ринок може підкорити лише першу трійку. Решті, вважають експерти, доведеться поступово відійти від чистої музичності в «лайфстайл». Цей процес уже почався.

Детальнiше 

02.02.2010
РЕКЛАМА В ПРЕСІ ПРИНОСИТЬ НАЙБІЛЬШУ КОРИСТЬ ПОРІВНЯНО З ІНШИМИ ВИДАМИ РЕКЛАМИ
Під час круглого столу, організованого 22-го лютого АНРВУ, директори з реклами та представники РА Києва дійшли згоди: потрібна єдина програма дій по залученню реклами до регіональних друкованих ЗМІ. Фахівці з більше ніж десяти регіонів України акцентують увагу колег з рекламних агенцій на перевагах продажу аудиторій газет як найефективнішого критерія для обрання каналу рекламування.

Детальнiше 

28.01.2010
КІЛЬКІСТЬ ТЕЛЕВІЗІЙНИХ КАНАЛІВ І БАГАТОКАНАЛЬНИХ ПЛАТФОРМ В ЄВРОПІ ПРОДОВЖУЄ ЗБІЛЬШУВАТИСЯ, НЕ ЗВАЖАЮЧИ НА КРИЗУ
Інформація в базі даних «MAVISE», що була створена для Генерального Директорату Європейської Комісії з комунікацій Європейською аудіовізуальною обсерваторією та дані зібрані Обсерваторією у виданні щорічника 2009 року показують, що, не зважаючи на економічну кризу в 2009 році, кількість каналів та телевізійних платформ продовжує збільшуватися у Європі (27 країн ЄС + 2 країни кандидати до вступу Хорватія і Туреччина).

Детальнiше 

26.01.2010
ДОХОДИ КАБЕЛЬНИКІВ ЗА 2009 РІК ЗРОСЛИ НА 28,2% І СЯГНУЛИ 1,284 МЛРД ГРН
Доходи від надання послуг передачі й прийому телевізійних та радіопрограм, радіозв'язку за 2009 рік становлять 1,8 млрд гривень (у тому числі 1,238 млрд - за надання послуг населенню), що на 25,7% більше, ніж за 2008 рік (1,432 млрд).

Детальнiше 

25.12.2009
ЕКСПЕРТИ УАВПП: ОБСЯГ РЕКЛАМИ В ПРЕСІ СПІВСТАВИЛИ З ОБСЯГОМ РЕКЛАМИ НА ТБ
В 2009 році УАВПП зробила важливий крок вперед щодо підвищення точності оцінки і прогнозування ринку друкованих ЗМІ: робочою групою УАВПП із питань аналітики та розвитку галузі була розроблена методика оцінки обсягів реклами в регіональних ЗМІ, а також в класифайдах. Спільно з АНРВУ була проведена величезна робота з моніторингу реклами в тих великих регіональних виданнях, які не потрапляють в традиційні моніторинги реклами. Всього в цей моніторинг були додатково включені 503 регіональні видання. Під час роботи, що була проведена УАВПП і АНРВУ, були опитані 8 експертів всеукраїнських видавничих компаній, 21 експерт регіональних видань, а також 10 експертів рекламних агенств, які активно працюють з національною та регіональною пресою.

Детальнiше 

23.12.2009
В 2010 РОЦІ РИНОК МЕДІА РЕКЛАМИ ВИРОСТЕ НА 20% ДО 6,339 МЛРД. ГРН
За даними Всеукраїнської рекламної коаліції (ВРК) в 2009 році обсяг українського ринку медіа реклами склав 5,280 млрд грн. В 2010 році цей показник зросте на 20% і складе 6,339 млрд грн.

Детальнiше 

12.08.2009
У ЛИПНІ РИНОК ПРЯМОЇ ТЕЛЕВІЗІЙНОЇ РЕКЛАМИ ЗРІС НА 7 %
Кількість поставлених українськими телеканалами рейтингів у липні збільшилася в порівнянні з червнем на 7,75% - з 98 до 105 тис. WGrp. Це на 4,7% менше, ніж у липні минулого року.

Детальнiше 

10.07.2009
ОГЛЯД УСПІХІВ І ПРОВАЛІВ ВЛАСНОГО ВИРОБНИЦТВА УКРАЇНСЬКИХ КАНАЛІВ СЕЗОНУ 2008/2009.
Цього сезону загальний ринковий тренд спаду власного телевиробництва на українських телеканалах лишався без змін. Змінилися хіба що темпи процесу і набір аргументів, якими менеджери схильні пояснювати значне скорочення обсягів власного продакшну, що на деяких телеканалах із гордим іменем «загальнонаціональний» уже тяжіє до нуля. Звісно, цьогорічним аргументом номер один в цьому контексті є фінансова криза. Це ємнісне словосполучення дає відповідь на всі «чому?» стосовно зменшення обсягів фінансування, рекламних надходжень, кількості проектів та кадрових скорочень. Єдине питання, на яке не відповідає слово «криза», - «кому потрібні телеканали, які нічого не виробляють?». Чи - будьмо справедливими - майже нічого...

Детальнiше 

19.06.2009
ПРОФЕСІЙНА ЯКІСТЬ УКРАЇНСЬКИХ ТЕЛЕНОВИН. МОНІТОРИНГ. ЧАСТИНА 2
В українських ньюзрумах існує два основних види розподілу сфер відповідальності за якість випуску. Перший - коли є дві посадові одиниці: випусковий редактор, який, власне, і вирішує, які теми брати до випуску, і ставить завдання репортерам; і ведучий випуску, який відповідає переважно за якість студійних текстів. Другий - коли повну відповідальність за якість випуску несе його ведучий. Тобто, по суті, він одноосібно виконує дві функції - ведучого й випускового.

Детальнiше 

18.02.2009
БЕЗ ПАМ'ЯТІ. ДЕКІЛЬКА ДУМОК НАВКОЛО 70-ЛІТТЯ УКРАЇНСЬКОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ

Переглянути файл 
15.02.2009
ТЕЛЕБАЧЕННЯ. ВІРУС ВІЧНОЇ ЗАБАВИ
Кумедність і абсурдність цьогорічної нагороди "Press" [галузевий щомісячник журналістики, медіа реклами і піару, журнал про медіаринок Польщі. – Z] для Журналіста року [щорічна нагорода Grand Press у номінації преси, телебачення і радіо. – Z] полягає у тому, що лауреат був відзначений за те, чого його станція-працедавець не лише від нього не вимагає, але навіть не очікує. Нагорода призначається за, як проголошує статут, "професіоналізм у журналістиці, дотримання етичних канонів цієї професії", а також за промоцію "світових стандартів роботи у ЗМІ".

Детальнiше 

24.01.2009
70 РОКІВ УКРАЇНСЬКОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЮ
У лютому 2009 року українському телебаченню виповнюється 70 років. Сухий факт. Чи знаємо ми про нього? Чи пам’ятаємо? Адже з таких цеглинок утворюється будинок вітчизняної історії. Ті, хто народжуються на верхніх поверхах часу іноді ніколи не бували біля підвалин. Напевне думають: „А навіщо?”. Чи: „ще встигну”. А можливо: „Якось потім, при нагоді, заскочу в нет і подивлюся...”

Детальнiше 

22.01.2009
СУПУТНИКОВІ КАНАЛИ СЬОГОДНІ ТА В МАЙБУТНЬОМУ
Протягом минулого року в Україні проліцензовано ще 16 супутникових мовників. Скільки всього супутникових каналів в Україні (+повний перелік) і що чекає на цей ринок у майбутньому.

Детальнiше 

21.01.2009
ЧОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЯ ТА ІНТЕРНЕТ МАЮТЬ ОБ'ЄДНАТИСЯ?
Незважаючи на бурхливе зростання онлайн-відео контентів, телебачення ще користується популярністю. Директор управління розробок Goоgle Ківал Дісей вважає, що майбутнє ТБ має складатися із синергії двох медіа.

Детальнiше 

16.01.2009
НАЙБІЛЬШІ ТЕЛЕКАНАЛИ ВІДМОВИЛИСЯ ВІД ПРОДАЖІВ ЗА НАЦІОНАЛЬНОЮ ПАНЕЛЛЮ
Чому найбільші телеканали відмовилися від загальнонаціональної панелі і чи можливий її повноцінний запуск після закінчення кризи?

Детальнiше 

15.01.2009
У 2009 РОЦІ ТЕЛЕКАНАЛИ ВІДЧУВАТИМУТЬ НЕСТАЧУ КОШТІВ
Вітчизняні телевізійники у повній мірі почнуть відчувати нестачу коштів на закупівлю нового телевізійного продукту вже незабаром. Новорічні свята, для яких ще давно були підготовлені різноманітні "вогоньки" та концерти, закінчаться, і керівництву каналів доведеться докласти максимум зусиль, щоб заповнити ефір і зберегти рейтинг.

Детальнiше 

13.01.2009
МЕДІАБІЗНЕС: ГОЛОВНІ ПОДІЇ 2008 РОКУ
Галузеве видання "МедіаБізнес" підбиває підсумки 2008 року і пропонує власний список найважливіших подій минулого року в 5 ключових напрямках українського медіа-ринку: телебачення, зовнішня реклама, преса, інтернет і радіо.

Детальнiше 

09.01.2009
ПІДСУМКИ ПОДІЙ, ЩО НЕ ВІДБУЛИСЯ
Мовні меморандуми та рекомендації, ротація членів Нацради, переділ шкури невбитої "цифри", мультиплекс МХ-4, адаптація іноземних каналів – такі підсумки НЕ-подій 2008 року у регуляторній сфері телерадіомовлення.

Детальнiше 

02.01.2009
ДЕРЖБЮДЖЕТ-2009: ПІВМІЛЬЯРДА НА ТЕЛЕБАЧЕННЯ, ПОНАД 30 МІЛЬЙОНІВ НА ПРЕСУ І ДВОКРАТНЕ СКОРОЧЕННЯ ПІДТРИМКИ ВИДАНЬ МОВАМИ НАЦМЕНШИН.
Верховна Рада України, нехай не з першої спроби, таки спромоглася ухвалити 26 грудня 2008 року новий державний бюджет (закон № 835-VI). Для медійної сфери він залишається майже незмінним, проте деякі статті "схудли" до рівня 2007 року.

Детальнiше 

02.01.2009
ТЕЛЕКРИТИКА ПІДВОДИТЬ ПІДСУМКИ ТЕЛЕВІЗІЙНОГО РИНКУ У 2008 РОЦІ
Навіть якби не криза, 2008-й був би історичним і поворотним для українського телебачення. "Телекритика" пригадує найважливіші тенденції, досягнення і втрати телевізійного ринку, а також уроки, які варто винести з року, що минає.

Детальнiше 

02.01.2009
СТАН МЕДІА У СВІТІ В УМОВАХ ФІНАНСОВОЇ КРИЗИ
Медіа всього світу намагаються вижити в умовах фінансової кризи. Найсерйозніша ситуація та, відповідно, найплачевніші наслідки - у Сполучених Штатах.

Детальнiше 

20.11.2008
З НОВОГО РОКУ УКРАЇНСЬКІ КАНАЛИ ПЛАТИТИМУТЬ ЗА РОЗПОВСЮДЖЕННЯ В КАБЕЛЬНИХ МЕРЕЖАХ УДВІЧІ БІЛЬШЕ
Українські канали платять за розповсюдження в кабельних мережах, а з Нового року платитимуть удвічі більше. Одиницею розрахунку є піплметр. Натомість, іноземним каналам кабельники сплачують немалі гроші за право їх ретранслювати.

Детальнiше 

28.10.2008
ЗМІ ТА РИЗИКИ ВИБОРЧОГО СИНДРОМУ
Чергові дочасні парламентські вибори в Україні викликають логічні, або риторичні запитання не тільки про те, що буде з інститутами влади та суспільством після оголошення їхніх результатів, але й яким чином розвиватимуться події у майбутньому.

Детальнiше 

21.10.2008
IPTV: ПЕРСПЕКТИВИ ЗАПРОВАДЖЕННЯ В УКРАЇНІ
У кінці року на українському ринку може з’явитися декілька нових IPTV-проектів, які вже достатньо довгий час розробляються вітчизняними операторами фіксованого зв’язку. Проте, не всі гравці ринку вважають доцільним запуск даного сервісу в умовах великої кількості пропозицій платного телебачення в більш низьких цінових сегментах.

Детальнiше 

18.10.2008
МЕДІАРИНОК ТА КРИЗА
30 вересня 2008 року, президент (і власник 85 % акцій) Mirax Group Сергій Полонський оголосив журналістам, що через 7 років ніяких газет зовсім не буде, підкріплюючи цю радикальтну ідею тим, що журналісти публікують власні домисли замість інформації та в ситуації, коли читач може ознайомитися з особистим щоденником С.Полонського, ділові видання йому читати не обов`язково, можна отримати інформацію з перших рук.

Детальнiше 

15.10.2008
ТЕЛЕБАЧЕННЯ XXI СТОЛІТТЯ
Підрозділ Ericsson Consumer and Enterprise Lab щорічно проводить більше 35 тис. інтерв’ю у більш як 25 країнах світу з метою зрозуміти бажання користувачів послуг ТБ.

Детальнiше 

10.10.2008
КРОВНИЙ ІНТЕРЕС МОВНИКІВ
Не зважаючи на значне підвищення розміру ліцензійного збору влітку з телерадіомовників, інтерес до супутникових ліцензій не зменшується. Нещодавне засідання Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення ще раз це довело: орган в середу видав ще 3 ліцензії на супутникове мовлення нових нішевих телеканалів.

Детальнiше 

15.09.2008
ПРОСУВАННЯ РИНКУ ТБ В УКРАЇНІ
З 2007 р. в Україні припинили видачу ліцензій на ефірне телемовлення. Але при цьому в Україні щорічно відкривається від 5 до 10 нових каналів.

Детальнiше 

09.08.2008
АНАЛІЗ СТАНУ УКРАЇНСЬКОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ
Обдурювання всієї країни - це новий вид цензури на українському телебаченні. Критицизм медіа підмінюється їх таблоїдізацією, а молоде покоління журналістів впевнено, що новини - це товар.

Детальнiше 

05.08.2008
ЄВРОПА ВІДДАЄ ПЕРЕВАГУ ТРАДИЦІЙНИМ МЕДІА
Глобальна дослідницька компанія Synovate опублікувала результати своїх загальноєвропейських досліджень European Media & Marketing Surveys. З`ясувалося, що незважаючи на існуючу тенденцію до витіснення друку та телебачення їх цифровими аналогами, у Європі продовжується стабільний попит на друковані видання та традиційне телебачення.

Детальнiше 

02.08.2008
ГЛОБАЛЬНИЙ МЕДІАПРОГНОЗ PRICEWATERHOUSECOOPERS' 2008
Компанія PricewaterhouseCoopers, яка надає консультаційні та аналітичні послуги, цього тижня опублікувала прогноз развитку медіасфери на найближчі п`ять років. Джеймс О'Шонессі (James O'Shaughnessy), голова правління PricewaterhouseCoopers Entertainment & Media Practice у Нью-Йорку, та Марсель Фенез (Marcel Fenez), керуючий партнер компанії у Гонконгу, наголосили на тому, що у звіті зосереджується увага на зростанні ринків, що розвиваються, та на безпрецедентних успіхах сформованих ринків.

Детальнiше 

22.05.2008
ЩО ОЗНАЧАЄ ДЕРЖАВНЕ ЗАМОВЛЕННЯ ДЛЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ТЕЛЕКОМПАНІЇ УКРАЇНИ
На відміну від комерційних телеканалів, які використовують усі дозволені законом (а часом і незаконні) засоби виживання у конкурентній боротьбі та відвойовування глядацької аудиторії, Перший національний, наділений особливою суспільною місією, мусить вести подвійну гру: дотримуватися правил ринку та водночас виконувати державне замовлення.

Детальнiше 

20.05.2008
НАЦІОНАЛЬНИХ ТЕЛЕКАНАЛІВ НЕ ПОВИННО БУТИ БАГАТО
Ще не забуті часи, коли питання про позиціонування каналу, задане тому чи іншому топ-менеджеру, викликало жах та голосіння про те, що його цікавить тільки найбільш масова сімейна аудиторія! Причому, такої ідеології дотримувалися не тільки найбільш масштабні мовники з національним покриттям, але й кожен новий канал, створений чи то для заробляння "безмежних" грошей, чи то для забезпечення окремих політичних інтересів.

Детальнiше 

24.04.2008
РІШЕННЯ НАЦРАДИ БУДЕ КОШТУВАТИ ТЕЛЕІНДУСТРІЇ $ 200 МЛН
"Національний інформаційний простір має бути українським", - заявив Президент на зустрічі з членами Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в грудні минулого року. Так, в березні Нацрада наполегливо рекомендувала до 1 вересня 2009 року заповнити україномовним мовленням не менше 80% ефірного часу, а з 1 вересня 2010 р. - не менше 85%. Такий крок викликав збентеження навіть у прихильників українізації радника прем`єра Олега Медвєдєва.

Детальнiше 

11.03.2008
ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД І УКРАЇНСЬКИЙ МЕДІЙНИЙ ВІЗ
Значна кількість профільних міжнародних заходів, проведених в Україні наприкінці минулого року, показала, що принаймні в наших західних партнерів надії на встановлення цивілізованих правил гри в українській медійній сфері ще живі.

Детальнiше 

09.03.2008
АНАЛІЗ І КОМЕНТАР ДО ПРОЕКТУ "ЗАКОНУ УКРАЇНИ ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ДЕЯКИХ ЗАКОНІВ УКРАЇНИ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОЗОРОСТІ ВІДНОСИН ВЛАСНОСТІ СТОСОВНО ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ"
Цей матеріал підготовлено для відділу з питань засобів масової інформації Ради Європи на прохання українських органів влади. Матеріал складається з трьох частин: 1. Вступу, в якому висвітлено європейські принципи щодо законодавства та політики, які стосуються прозорості взаємин власності у сфері мас-медіа; 2. Аналізу того, в якій мірі такі європейські принципи є обов`язковими для України; 3. Загальної оцінки законопроекту, включно з рекомендаціями та докладними коментарями щодо окремих його положень.

Детальнiше 

04.03.2008
АНАЛІЗ І КОМЕНТАРІ ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ "ПРО ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ"
Цей огляд було підготовано для Відділу з питань ЗМІ Ради Європи на запит українських органів влади.

Детальнiше 

24.02.2008
ДУБЛЮВАННЯ ФІЛЬМІВ УКРАЇНСЬКОЮ - ЕЛЕМЕНТАРНЕ ШКІДНИЦТВО
Ситуація з перекладом іноземних фільмів у кінопрокаті, про яку зараз багато говорять, є дуже показовою. Як би ми не ставилися до предмету самої дискусії, що б ми не думали про права громадян, українську мову чи проблеми кінопрокатників, усі ми десь заднім розумом відчуваємо, що сама ця ситуація – якась абсурдна. Неначе нудний, невиразний і геть непотрібний сон, якого б ми усі воліли не бачити, однак тепер не просто змушені дивитися, але й чомусь повинні визначатися у своєму ставленні до його макабричного і водночас абсолютно дурнуватого сюжету.

Детальнiше 

07.02.2008
РОСІЙСЬКОМОВНИЙ ТЕЛЕПРОДУКТ "У ЗАКОНІ"
Нова редакція закону «Про телебачення та радіомовлення», яка містить положення про обов’язкове озвучення та дублювання іноземного продукту українською мовою, набула чинності ще 2006 року. Відповідно до його вимог, перший досвід озвучення замість традиційного титрування продемонстрував канал ТЕТ – з 22 лютого 2006 року. Щоправда, ці дії можна розцінювати як своєрідну «спецоперацію» у протистоянні з Нацрадою.

Детальнiше 

30.01.2008
ТЕЛЕВИДЕНИЕ ОСТАЁТСЯ САМЫМ ВОСТРЕБОВАННЫМ НОСИТЕЛЕМ РЕКЛАМЫ
Телеканалам всё ещё удаётся зарабатывать деньги, не улучшая качества программ. Ведь ТВ по-прежнему остаётся самым востребованным носителем рекламы.

Детальнiше 

30.01.2008
ЭФИРНОЕ TV УМИРАЕТ
Украинскому телевидению, от ширпотребной продукции которого уже отказывается думающая молодёжь, жить осталось недолго. По крайней мере, в том виде, в каком оно сейчас существует.

Детальнiше 

28.01.2008
МЕДІА, ТЕРОРИЗМ ТА ЄВРОАТЛАНТИЧНА ІНТЕГРАЦІЯ/Збірник праць
У збірник увійшли доповіді з конференцій "ЗМІ проти тероризму та екстремізму", проведених ЦСЕД "Діаматік" у Києві, Донецьку, Сімферополі та Рибачому, а також дискусії з послами США, Нідерландів та представниками НАТО в Україні.

Детальнiше 

19.01.2008
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР: ПІДСУМКИ РОКУ МИНУЛОГО І ПЕРСПЕКТИВИ МАЙБУТНЬОГО
2007 став доволі сприятливим роком для українських медіа, в першу чергу в плані бізнесу. Несподівана позачергова виборча кампанія, політична криза, що їй передувала і зміна влади після виборів дали добрий інформаційний грунт і прибутки, на які навіть не сподівалися. Разом з тим, 2007 виявив і найбільші проблеми українських медіа пост помаранчевого періоду: комерціалізацію, «пожовтіння», подальшу монополізацію та горезвісну «джинсу», яка стала ледь не візитівкою деяких каналів в ході виборчої кампанії. Отже, які основні тенденції були в українському медіа-просторі у 2007 і чого варто чекати від 2008…

Детальнiше 

11.01.2008
УКРАЇНА: РІК ПІСЛЯ ВИБОРІВ. МОНІТОРИНГ РЕГІОНІВ
Вашій увазі пропонується дослідження, в якому представлені результати регіонального моніторингу десяти областей України, який тривав упродовж року після парламентських виборів 2006 р. Інформацію подано за чотирма тематичними блоками, одним з яких є засоби масової інформації.

Детальнiше 

06.01.2008
СПЕЦІАЛЬНІ ВИПАДКИ ЗВІЛЬНЕННЯ ЗМІ ВІД ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ПОШИРЕННЯ НЕДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ
Практично кожен із профільних законів, що регулює діяльність певного виду засобів масової інформації, містить спеціальні положення, які визначають випадки звільнення засобу масової інформації та його працівників від відповідальності за поширення недостовірної інформації.

Детальнiше 

21.11.2007
ІНФОРМАЦІЙНЕ СУСПІЛЬСТВО ЗАТИСНУЛИ В РАМКИ ЗАКОНУ
Шостого лютого набув чинності Закон України "Про основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007–2015 роки".

Детальнiше 

21.11.2007
НОВИЙ ЗАКОН ПРО ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
Інститут медіа права здійснив інформаційну просвітницьку кампанію, спрямовану на інформування широкого кола осіб про нову редакцію Закону України "Про телебачення і радіомовлення", яка була прийнята Верховною Радою України 12 січня 2006 року та набрала чинності з 1 березня 2006 року після опублікування в "Офіційному віснику України".
Переглянути файл 
21.11.2007
ПАСЬЯНС МІЖНАРОДНИХ ТЕЛЕФОРМАТІВ
Якщо ще два роки тому міжнародні формати були екзотикою (про них говорили менше і зазвичай не відокремлювали від власного виробництва), то тепер ледь не кожен другий новий проект українські телеканали роблять за ліцензією Бі-Бі-Сі, Endemol, ProSieben тощо.

Детальнiше 

21.11.2007
МИРОВЫЕ ТЕНДЕНЦИИ ТЕЛЕСМОТРЕНИЯ
Французская исследовательская компания MediaMetrie, чьим официальным представителем в Украине является компания Media Resources Management, выпустила ежегодный отчет One Television Year In The World, 2007 issue.

Детальнiше 

21.11.2007
КОСМІЧНИЙ БУМ 2007: УКРАЇНСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ ПІШЛО В НІШІ
Нові гравці говорять, що телереклами вистачить на всіх, натомість рекламісти радять новоствореним каналам більше покладатися на позаринковий ресурс. Огляд супутникового сегменту телеринку України.

Детальнiше 

21.11.2007
MIPCOM-2007: ПОДВЕДЕНИЕ ИТОГОВ
В этом году ярмарку MIPCOM-2007, проходившую с 8-го по 12 октября в Каннах (Франция), посетили 13 295 участников, представляющих 105 стран, что в целом на 7% больше, чем в прошлый раз. Также увеличилось количество стендов (на 5%), компаний-участников (на 8%) и компаний, представленных на стендах (на 10%). На это, по мнению некоторых экспертов, повлияло несколько факторов, среди которых – появление большего количества компаний, связанных с цифровыми медиа.

Детальнiше 

09.11.2007
ТИПОВИЙ РЕДАКЦІЙНИЙ СТАТУТ ТЕЛЕРАДІООРГАНІЗАЦІЇЇ
Вашій увазі пропонується типовий редакційний статут ТРО, розроблений Інститутом Медіа Права та Адвокатською компанією "Наталія Субота і партнери" за сприяння Міжнародного фонду "Відродження" та "Інтерньюз Нетворк".

Детальнiше 

09.11.2007
ПРОЗОРІСТЬ МЕДІА ВЛАСНОСТІ ПО-МАКЕДОНСЬКИ
Закон Республіки Македонія "Про телебачення і радіомовлення", прийнятий у листопаді 2005 року, є одним з кращих існуючих законів Європи у галузі регулювання телерадіомовлення взагалі, та прозорості аудіовізуальних ЗМІ зокрема.

Детальнiше 

09.11.2007
ПЯТЬ ЛЕТ РАЗВИТИЯ УКРАИНСКОГО ТЕЛЕВИДЕНИЯ
С началом осени все активно обсуждают новый сезон и те изменения, которые претерпели сетки и оформление национальных вещателей; каналы анализируют рейтинги, а зрители и эксперты оценивают качество телепродукта.

Детальнiше 

09.11.2007
ТИПОВИЙ РЕДАКЦІЙНИЙ СТАТУТ ТЕЛЕРАДІООРГАНІЗАЦІЇ
Незалежна Асоціація Телерадіомовників оприлюднила текст проекту Редакційного статуту телерадіоорганізації, розроблений юристом Правового центру НАМ Ольгою Большаковою.

Детальнiше 

 

 
Заходи/події
Проекти/гранти/конкурси
Медіа освіта








Корисні посилання
Партнери

Адреса
м.Київ, 04071,
вул.Нижній Вал 33, оф.8.
Адреса для листування:
м.Київ, 04070, а/с 20.
Тел.: (+38 044) 531 37 68,
факс: (+38 044) 425 25 33.