This version of the page http://www.uaan.gov.ua/akademiki.php?id=198 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-21. The original page over time could change.
Українська академія аграрних наук УКРАЇНСЬКА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ


заснована в 1931 році і є самоврядною
науковою організацією



ДЕМ’ЯНЕНКО Микола Якович

Дата народження: 6 липня 1935 р.
Дата обрання: 22 грудня 1999 р.
Відділення аграрної економіки і продовольства

Кандидатську дисертацію “Совершенствование учета и анализ эффективности использования основных производственных фондов в совхозах» захистив на вченій раді Національного аграрного університету в 1970 р.


Докторську дисертацію “Управление оборотными средствами аграр-ного сектора АПК” він захистив на вченій раді Інституту економіки НАНУ в 1990 р.


М.Я. Дем’яненко відомий спеціаліст у галузі фінансів, кредиту, бухгалтерського обліку і аудиту в аграрному секторі АПК. Серед наукових робіт найбільшого визначення набули дослідження з проблем управління оборотними засобами і кредитними ресурсами, формування податкової системи, обліку, аналізу та аудиту. Вагомими визнаються методологічні і практичні розробки, виконані безпосередньо Дем’яненком М.Я. або за його участю по проблемі формування податкового і кредитного механізмів в аграрній сфері АПК з відображенням її специфіки при функціонуванні в ринкових умовах.
При значному обсязі теоретичних досліджень, які знайшли визначення не тільки в Україні, але і за її межами, Дем’яненко М.Я. доклав багато зусиль для доведення їх до практичної реалізації. Це, насамперед, стосується розробки механізму формування оборотних засобів, відносин сільськогосподарських підприємств з банківською системою, самофінансування, інтеграції економічної роботи на господарському рівні, оподаткування.
Результати досліджень викладені в 300 наукових працях, серед яких 50 монографій, брошур, розділів у книгах, 50 рекомендацій, методичних реко-мендацій, методик.


Під керівництвом М.Я. Дем’яненка підготовлено 20 кандидатів еконо-мічних наук.

Працює в Інституті аграрної економіки.

03022, м. Київ, вул. Васильківська,37. тел. 281-06-77 E-mail: prezid@ukr.net
© 2006-2011 Національна академія аграрних наук України