Номер 061 за 01.04.2008
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви гадаєте, чи давав Кучма наказ убити Гонгадзе?
Думаю, так, і записи Мельниченка про це свідчать
Ні, в записах Мельниченка немає прямих указівок щодо цього. Кучму хтось підставив
Прямого наказу не давав, але владу перевищив, і його репліки призвели до того, що "орли Кравченка" перестаралися
Важко сказати
     

Та вступайте вже!
Буш вклониться Софії і порадить Україні визнати суверенітет Косова
Тарас ЗАКУСИЛО   

«Приєднання України до НАТО — це хороша політика», — заявив президент США в інтерв’ю телеканалу «Інтер». Водночас він наголосив: навіть якщо Україна приєднається до Плану дій щодо членства на саміті Альянсу в Бухаресті, український народ (шляхом референдуму. — Ред.) зможе відмовитися від вступу до цього військово–політичного блоку. Як відомо, сам візит Джорджа Буша до Києва напередодні саміту має на меті продемонструвати підтримку Вашингтона євроатлантичним устремлінням України.


Їде Буш — ховайся в кущ!
Американські снайпери стрілятимуть без попередження, а дороги до Борисполя і в центрі Києва перекриють
Олег СНІГУР   

Заходи безпеки під час візиту до Києва президента США Джорджа Буша вже назвали безпрецедентними. За словами заступника міністра внутрішніх справ Олександра Савченка, їх можна порівняти лише з тими, що були під час візиту в Україну Папи Римського Івана Павла ІІ у 2001 році. Кожну волосину на сонцесяйній голові пильнуватимуть близько чотирьох тисяч міліціонерів та співробітників Державної служби охорони (ДСО). Міністерство оборони надасть повітряні коридори і прикриватиме візит із повітря військовими вертольотами, повідомив міністр оборони Юрій Єхануров. Але і цього, згідно з американським протоколом, замало, тож Буш везе з собою власну службу безпеки і навіть... снайперів.


Розваги зі страшилками
Як комуністи й компанія проти НАТО протестують
Леся ШОВКУН   

«Арсен, Юля і Вітюля — Україні дали дулю!», — повідомляє життєрадісний плакат на агітаційних червоних палатках, які, судячи з партійної символіки й відповідних написів на прикріплених з іншого боку аркушах паперу, є приватною власністю народних депутатів від Комуністичної партії. Перед наметами активно обговорюють «злочини НАТО» двоє молодих чоловіків із прапорами КПУ. На запитання, у чому полягає «дуля» від Юлі, Вітюлі та Арсена (себто Тимошенко, Ющенка та Яценюка), дивуються невігластву авторки цих рядків: «Как же, оні вєдь пісьмо в НАТО напісалі!». «Да–да, чтоб наших дєтєй в Ірак посилать!» — люто кидає, проходячи повз, літній чоловік у військовій формі з орденськими планками.


У Гонконгу — штиль
Роботи з пошуку зниклих безвісти українських моряків з буксира «Нафтогаз–67» тривають. За вихідні нікого не знайшли, але підігнали кран
Олег СНІГУР   

Минулої п’ятниці опізнали третє знайдене на затонулому «Нафтогазі–67» тіло моряка. Ним виявився старший механік судна Віталій Великий, 1972 року народження. У містечку Чорноморське, що в Криму, у нього залишилася дружина і двоє донечок. Нагадаємо, з моменту зіткнення українського буксира з китайським танкером «Яохай» минуло вже понад тиждень, 15 українських моряків досі вважають зниклими безвісти.


На фільм — як на сесію
У приміщенні Донецької облради відкрили кінозал, де за символічну плату людей «годуватимуть» російською мовою
Павло КУЩ   

Після того, як депутати Донецької облради почали збиратися на сесії у новому залі (куди, до речі, журналісти тепер доступу не мають. — Авт.), з’ясувалася й подальша доля їхнього колишнього робочого місця — великого сесійного залу. Приміщення майже на 600 місць вирішили використати як... кінотеатр. Насамперед для людей похилого віку, студентів та дітей.


Здрастуй, Маріє–брехухо
1 квітня німці посилають одне одного за... квітнем, а українці переробляють офіс у жіночу консультацію
Ярина МАТЧАК   

1 квітня — брехня всесвітня! Ось і настав цей єдиний неповторний у році день, коли можна безбоязно пожартувати над власною дружиною, начальником чи просто хорошим другом. Як показують соцопитування, більше 70 відсотків людей збираються 1 квітня розіграти кого–небудь зі своїх знайомих. Причому, згідно з соціологічними дослідженнями, більше всього каверз слід очікувати від студентів і бізнесменів. А все–таки, що примушує людей, навіть позбавлених почуття гумору, неодмінно жартувати саме цього дня? Коли зародилася ця традиція?


Кандидати йдуть на старти
Кличко вже висунувся в мери, за списком БЮТ у Київраду балотуватимуться Тимошенко й Турчинов, а «НУНС» піде кількома загонами
Іван ДІДУШОК   

Завтра виповниться тиждень, як у Києві офіційно почалася кампанія з виборів мера та міської ради. Фаворити перегонів поки що не зареєструвалися у столичному тервиборчкомі. Головна причина в тому, що досі тривають переговори про кандидатів у мери та виборчі списки.


«Терція» заспівувала — зал доспівував
Третій джазовий фестиваль у Сумах відбувся майже через 10 років після перших двох
Алла ФЕДОРИНА   

Як виявилося, за ним скучили. Середина дев’яностих — два перші міжнародні фестивалі, і аж тепер третій. Але ж який! «Ініціатором фестивалю став композитор, керівник сумського джаз–ф’южн бенду Aramis Володимир Прихожай, — розповів керівник асоціації «Органум» і організатор багатьох фестивалів, у тім числі й нинішнього, Орест Коваль. — Він мене штовхав у спину, збирав кошти, запрошував учасників. І ось ми нарешті зібралися!».


Відгомін «кузькиної матері»
Держдума Росії обіцяє переглянути Договір про дружбу та співробітництво з Україною
Інф. «УМ»   

«Вашингтон усе більш і більш активно просувається в пострадянський простір: Україна, Грузія — найяскравіші приклади, — заявив днями міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. — Якщо Україну й Грузію втягнуть у НАТО, це призведе до суттєвих негативних геополітичних зсувів». Членство Грузії та України в НАТО «матиме серйозні наслідки, і не тільки для наших відносин зі США, а й для наших відносин із НАТО як з організацією», — підкреслив міністр в інтерв’ю агенції «Інтерфакс».


Великому «самостійнику»
Українські націоналісти відзначили день народження Міхновського прибиранням на його могилі

Учора представники кількох українських націоналістичних партій та організацій відзначили 135–й день народження ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського. Ювілей філософа відзначили «не словом, а ділом», привівши до ладу нещодавно віднайдену могилу Міхновського на Байковому цвинтарі. «Визначну роль у пошуку могили зіграв син засновника газети «Хлібороб» Володимир Ждан–Шемет, який у дитинстві знав Міхновського і незадовго до смерті зміг показати могилу «дяді Миколи», — розповів «УМ» один із керівників пошукової операції, редактор газети «Хлібороб» Олег Гаврильченко.


Толока по–президентськи
На вихідних Віктор Ющенко наводив порядок на території «Мистецького арсеналу»
Ярина МАТЧАК   

Минулої суботи глава дер­жави зініціював упорядковування території музейного комплексу «Мистецький арсенал». Компанію Віктору Ющенку склали міністр освіти і науки Іван Вакарчук, міністр оборони Юрій Єхануров, міністр охорони здоров’я Василь Князевич, керівник ДУС Ігор Тарасюк, студенти київських вузів і представники козацтва. Загалом привести до ладу територію зголосилося понад 600 осіб. Як повідомляє прес–служба Міноборони, в обов’язки учасника толоки входило прибирання сміття навколо «Мистецького арсеналу», завантаження його на вантажівки і саджання дерев.


Кіно й українці
У Києві марширували за дубляж рідною мовою й дивилися вітчизняне кіно
Інф. «УМ»   

Захистити своє право дивитися іноземні фільми з дубляжем рідною мовою на Софійську площу минулої суботи прийшли понад п’ять тисяч українців. Марш українського глядача, організований Всеукраїнським об’єднанням «Свобода», мав на меті показати, як багато людей не лише виступають за україномовний дубляж, а й прагнуть переглядати власне український кінопродукт. «Від кіна українською — до українського кіна», — закликало гасло, за яким ішли відомий кінооператор і режисер Юрій Іллєнко, актор Богдан Бенюк у театральному костюмі солдата Швейка, телеведучий Ігор Мірошниченко, лідер «Свободи» Олег Тягнибок і ще сотні людей з усіх регіонів України.


«Підвішений» «Олімпійський»
«Арсеналу» ніде грати, а головний стадіон не відомо, як ремонтувати
Нестор ДИМ   Максим МЕДИНСЬКИЙ   

Попри значні вливання президента «Арсеналу» Вадима Рабиновича в «розкрутку» клубу, перед «канонірами» знову гостро постала проблема домаш­ньої арени й узагалі бази. Учора в офісі ФК «Арсенал» «Україні молодій» так і не дали чіткої відповіді, на якому стадіоні команда проведе свій наступний домашній матч — 19 квітня проти «Дніпра».


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Розслідування
Світ і Україна
Економіка
Релігія
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
День сміху
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
Реклама (06.09.10)