This version of the page http://vip.lviv.ua/?p=2217 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-19. The original page over time could change.
» Blog Archive » Коли ми побачимо угоду про асоціацію між Україною і Європейським Союзом?
Влада і політики. Політичні новини Львова, України та світу

Коли ми побачимо угоду про асоціацію між Україною і Європейським Союзом?

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і Президент України Віктор Янукович домовилися, що Угода про асоціацію Європейський Союз і Україна не зможуть підписати раніше 2011 року.

“Було досягнуто домовленість між В.Януковичем і Ж.Баррозу під час їхньої останньої зустрічі, що найбільш рання вірогідна дата підписання - 2011 рік”, - заявила в інтерв’ю УНІАН у Брюсселі представник Єврокомісії Анжела Філоте.

Представник Єврокомісії зазначила, що дата підписання документа повністю буде залежати від прогресу в перемовинах між двома сторонами. За її словами, йдеться переважно про “дуже складні технічні питання”, які стосуються переважно намірів створити глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі.

А.Філоте також сказала, що на саміті Україна-ЄС, який відбудеться 22 листопада в Брюсселі, сторони планують обговорити питання процесу перемовин щодо Угоди про асоціацію. “Але ніякого підписання угоди не буде”, - сказала представник Єврокомісії.

Нагадаємо, 15 вересня у Брюсселі пройшло пленарне засідання у рамках 16-го раунду перемовин між Україною і Євросоюзом про укладення Угоди про асоціацію. Сторони продовжили обговорення неузгоджених положень розділів документа щодо преамбули, політичного діалогу, юстиції, свободи і безпеки, а також інституційних загальних і заключних положень. Сторони також обговорили перспективи впровадження Програми всеосяжної інституційної перебудови. Досягнуто домовленість провести наступне пленарне засідання у рамках 17-го раунду перемовин у листопаді 2010 року у Києві.

20 вересня глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін сказав, що Угода про асоціацію між Євросоюзом і Україною може бути підписана вже до кінця цього року. За його словами, це може статися на саміті Україна-ЄС улистопаді.

You must be logged in to post a comment.

Рекламна пауза: