This version of the page http://www.pstu.edu/index.php?id=555 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-19. The original page over time could change.
Приазовський державний технічний університет | Лучшие университеты и ВУЗы Украины - второе высшее образование в Украине: Факультет інженерної та мовної підготовки

ДВНЗ "Приазовський державний технічний університет"

 
Навiгацiя
Розклад
Парний тиждень
Сьогодні вихідний день

Пошук
Посилання
  • Освітній портал
  • Бізнес-інкубатор
  • Науково-Технічна Бібліотека
Информационный партнер.

Продвижение сайтов Google
 

Факультет інженерної і мовної підготовки

Сагіров Юрій Георгійович
 декан факультету
інженерної і мовної
підготовки, кандидат
технічних наук, доцент

ПДТУ проводить підготовку іноземних студентів більш 30 років. За цей період більше тисячі іноземних громадян з 60 країн світу (Польща, Німеччина, Куба, Єгипет, Марокко, Сирія, Йорданія, Індія, Ізраїль, Ірак, Китай, Туреччина, Камерун, Лаос, Перу, Ліван та ін.) отримали освіту за різними спеціальностями. В 1973 році відкрився факультет інженерної і мовної підготовки. Випускники факультету посідають адміністративні і керівні посади в державних і наукових установах, промислових компаніях в своїх власних країнах і за кордоном.

Правила прийому
ПДТУ здійснює прийом іноземних громадян на навчання на підставі ліцензії (серія АВ № 420807 від 05.11.2008 р. Міністерства освіти і науки України про надання освітніх послуг). Прийом іноземних громадян здійснюється на підставі міжнародних договорів України, загальнодержавних програм, договорів з юридичними і фізичними лицями, а також при безпосередньому зверненні іноземних громадян.
В ПДТУ приймаються на навчання іноземні громадяни, які мають повну середню освіту. Іноземні громадяни, які навчалися у вищих учбових закладах зарубіжних країн, приймаються для подальшого отримання вищої освіти в ПДТУ на підставі документів про отриманий освітньо-кваліфікаційний рівень (процедура нострифікації документів). Іноземні громадяни, які мають повну вищу освіту і проявили бажання і здібності до наукової і дослідницької роботи, приймаються в аспірантуру і докторантуру університету.
У відповідність з "Положенням про прийом іноземних громадян і осіб без громадянства на навчання у вищі учбові заклади" № 1238, затвердженим Кабінетом Міністрів України від 5 вересня 1998 року, іноземні громадяни повинні надавати наступні документи про освіту:
- анкету встановленого зразку;
- копію документів про освіту і отримані по учбових дисциплінах оцінки (бали);
- довідка про відсутність ВІЧ інфекції;
- медичну довідку про стан здоров'я, завірену офіційним органом охорони здоров'я країни, з якої прибув іноземний громадян, і видану не пізніше, ніж за два місяці до в'їзду на навчання до України;
- поліс страховки на отримання екстреної медичної допомоги (окрім громадян тих країн, з якими підписаний договір про безкоштовне надання медичної допомоги);
- копію свідоцтва про народження;
- 6 фотографій розміром 6 см. х 4 см.;
- зворотній квиток з відкритою датою, дійсний в перебіг року;
- паспорт.
Документи в пунктах "2", "4", "6" повинні бути завірені відповідно до законодавства країни, яка їх видала, і легалізовані, згідно встановленого порядку, якщо інше не передбачене міжнародними договорами України.
В'їзд до України з метою навчання у вищих учбових закладах дозволений з 15 серпня по 15 листопада кожного року.
Всі іноземні громадяни навчаються у вищих учбових закладах України на компенсаційних умовах, якщо інше не передбачене міжнародними договорами України або чинним законодавством України.
Вартість навчання, мешкання в гуртожитку ПДТУ та інших послуг в 2008-2009 учбовому році складала:
- за навчання на підготовчому відділенні - 1200 доларів США в рік;
- за навчання на основних факультетах - 1500-2200 доларів США в рік;
- за мешкання в гуртожитку - 300 доларів США в рік (місце в кімнаті на двох);
- за послуги щодо оформлення запрошення на навчання, реєстрації, медичної страховки, за візову підтримку і зустріч одного іноземного громадянина - 150 доларів США;
- за навчання в аспірантурі - 2500 доларів США в рік.
ПДТУ не надає стипендій і грантів іноземним студентам, якщо інше не передбачене міжнародними угодами.

Система навчання
Підготовче відділення для іноземних студентів
На підготовчому відділенні іноземні студенти проходять довузівську мовну і інженерну підготовку.
Академічний рік починається у вересні-листопаді і закінчується в червні.
Основні предмети, що вивчаються на підготовчому відділенні, включають: російська мова, математика, фізика, хімія, інформатика, біологія, географія, країнознавство, історія України.
Після закінчення підготовчого курсу студенти здають випускні іспити і одержують сертифікат (свідоцтво) державного зразку про закінчення підготовчого відділення. Даний сертифікат надає право студентам продовжити навчання у вищих учбових закладах України, як на основних факультетах, так і в аспірантурі.
Навчання на основних факультетах
ПДТУ надає навчання на основних факультетах по базових напрямах з отриманням диплома бакалавра і диплома магістра. Академічні програми включають фундаментальні і професійно направлені дисципліни, проходження практики.
Академічний рік починається 1 вересня і закінчується 30 червня. Період навчання на бакалавра - 4 роки (під кінець курсу здається державний іспит), магістра - 1 рік (після отримання диплома бакалавра) із захистом магістерської роботи.
Аспірантура і докторантура
Іноземні громадяни приймаються в аспірантуру і докторантуру ПДТУ для підготовки і захисту дисертацій на отримання наукового ступеня кандидата наук і доктора наук. Період навчання - 3 роки за наявності сертифікату про закінчення підготовчого відділення.
В ПДТУ є спеціальна рада із захисту кандидатських і докторських дисертацій в деяких областях наук: економіка, механіка, металургія і транспорт, зварка.

Стажування і практика

Іноземні громадяни і студенти мають нагоду пройти стажування і практику за різними спеціальностями, які надаються в ПДТУ. Терміни і вартість стажування або практики визначається індивідуально відповідно до чинного законодавства.

 

Кафедри факультету:

  • Кафедра гуманітарних дисциплін і мовної підготовки іноземних громадян
  • Кафедра іноземних мов
  • Кафедра загальноосвітніх дисциплін
  • Відділення довузівської підготовки
 
Друга вища освіта в Україні Аспірант Україні Правила вступу до ПДТУ
Приазовський державний технічний університет © 2002-2011 http://pstu.edu 
Зв'язок з адміністрацією сайту