This version of the page http://www.vl-sta.gov.ua/news/94.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-16. The original page over time could change.
Олег Власюк: За матеріалами відділу по боротьбі з корупцією в податкових органах порушено 9 кримінальних справ ::
 
Поштова адреса: 43010, м.Луцьк, Київський майдан, 4
Телефони: (0332)777101, (0332)777175 Факс: (0332)777175
Е-пошта: vdpa@ukrpost.ua
15 червня 2011 року
Територіальне відділення АППУ у Волинській області вдруге очолив Василь Дутко
 
15 червня 2011 року
Цукровий завод на Волині підозрюють у несплаті 12,5 мільйонів гривень податку на прибуток
 
  До уваги громадськості! Про корупційні та неправомірні дії з боку працівників державної податкової служби України повідомляйте за номером єдиного „телефону довіри” 0-800-501-007.
   Навігація
Про ДПА в області
Новини ДПА
Сумлінні платники податків України
Перелік описаного майна
Звернення громадян
Консультаційний центр
Відшкодування ПДВ облігаціями внутрішньої державної позики
Європейська та євроатлантична інтеграція
Регуляторна політика
Навігатор платника податку
Питання-відповіді
Корисні посилання
Все про електронну звітність
Вакансії
Рішення місцевих рад
Інформаційно-довідкові служби
Пошук в ЄДР
Час декларувати доходи
Реквізити рахунків
Положення ПРО ДПА
Запрошуємо на семінари
Доступ до публічної інформації
 

          
ПОДАТКОВИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ
Олег Власюк: За матеріалами відділу по боротьбі з корупцією в податкових органах порушено 9 кримінальних справ
Службові особи Луцької ОДПІ в 2007 році неправомірно підтвердили до відшкодування приватному підприємству ПДВ в розмірі 793 тисячі гривень. Такий факт в ході перевірки встановили співробітники відділу по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА у Волинській області. Про це на брифінгу для ЗМІ повідомив начальник відділу по боротьбі з корупцією в органах ДПС ДПА у Волинській області Олег Власюк.

„Ми провели об’єктивну перевірку із залученням різних фахівців, юристів та аудиторів, - запевнив Олег Власюк, - Як випливає із матеріалів перевірки, ті самі службові особи інспекції ще й недонарахували до сплати цьому підприємству більше 2 мільйонів гривень податку на прибуток.”

Оскільки правомірних підстав для прокурорського реагування в матеріалах оперативної справи було достатньо, її негайно спрямували на розгляд прокуратури Волинської області. 30 вересня 2008 року прокуратурою Волинської області порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та підроблення службовими особами податкових органів.

На запитання „Коли ж винні особи, якщо їх такими визнають в судовому порядку, понесуть покарання?”, Олег Власюк констатував: „Як свідчить практика, добитися реального, а не умовного терміну для корупціонерів досить складно.” Окрім того, на думку Олега Власюка, податкове законодавство потребує змін з тим, щоб уникнути довільних тлумачень у корупційних карних справах.

Тим часом, як повідомив Олег Власюк, на опрацюванні у відділі по боротьбі з корупцією в органах ДПС ДПА у Волинській області перебуває ще одна „корупційна” справа. Збитки, нанесені державі від несплати податків однією із виробничо-комерційних груп, в її матеріалах оцінюються у 18-20 мільйонів гривень. Про причетність працівників податкової служби до цього факту остаточно можна буде говорити після докладної перевірки всіх обставин.

Загалом з початку року за матеріалами відділу по боротьбі з корупцією в органах ДПС ДПА у Волинській області порушено 9 кримінальних справ.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян


 
Веб-студія "Терен"