.:Українська Народна Партія:. - Чернігівська Обл. Орг. - Статут УНП
Середа, 15/Червень/2011, 22:26
Вітаю Вас Гість
Головна сторінка | Статут УНП | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Розділи новин
Заяви та звернення [144]
Анонси. Події [87]
Європейська інтеграція [3]
Громада та Влада [78]
Погляд [235]
Соціум [52]
Культура та Мистецтво [19]
Аналітика [20]
Освіта та навчання [4]
Церква та суспільство [5]
Законодавство [2]
Молодь [2]
Наше місто [31]
Злочинність [16]
Різне [28]
Наше опитування
Чи подобається наш сайт?
[ Підсумки · Архив опитувань ]
Всього відповіло: 234
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук по новинах
Друзі сайту


Статистика

Статут Української Народної Партії визначає, що:

Головною метою діяльності УНП є утвердження державної незалежності України, розбудова в Україні розвиненого громадянського суспільства та національної демократичної соціальної правової держави, інтегрованої в європейське співтовариство, шляхом повноправного членства в НАТО, Європейському Союзі та інших євроатлантичних структурах, здобуття у визначений Конституцією України та законами України спосіб владних повноважень членами УНП для реалізації партійної програми.

Головним завданням, у відповідності до Статуту, УНП вважає здійснення та підтримку політики, яка сприяє:

а) становленню України як національної демократичної правової держави‚ що забезпечує вільний розвиток особистості‚ захист прав і свобод людини та нації;
б) побудові в Україні системи політично відповідальної влади;
в) розвитку соціальної ринкової економіки з пріоритетом приватної власності, яка б надійно захищала інтереси українських споживачів і виробників, високу якість життя людей.

Структуру УНП складають: первинні осередки‚ районні, міські, районні в містах організації‚ обласні організації‚ організація УНП в АР Крим, Київська та Севастопольська міські з правами обласних організації‚ центральні органи УНП.

Діяльність первинного осередку, як правило, зосереджується в межах певного населеного пункту або на території конкретного виборчого округу, що утворюється до виборів (місцевих, парламентських, президентських) з охопленням відповідних виборчих дільниць.

Центральними керівними органами УНП є З'їзд УНП, Центральний Провід УНП, Правління УНП.

З’їзд УНП є найвищим органом УНП. Він скликається Центральним Проводом УНП не рідше‚ ніж один раз на 2 роки.

Центральний Провід УНП є вищим керівним органом УНП у період між з’їздами УНП. До нього входять: за посадою – Голова УНП‚ його заступники, Голова Ради УНП, голови обласних організацій УНП, а також члени Центрального Проводу УНП‚ обрані З’їздом УНП. До складу Центрального Проводу входять 65 осіб. Центральний Провід УНП розглядає і вирішує всі питання діяльності УНП‚ окрім тих‚ які належать до виключних повноважень З’їзду УНП.

Правління УНП є постійно діючим керівним органом партії. До його складу входять за посадою Голова УНП та заступники Голови УНП. Інші члени Правління УНП обираються з числа членів Центрального Проводу УНП за принципом відповідальності за певний напрямок практичної діяльності партії. Члени Правління УНП обираються за поданням Голови партії Центральним Проводом УНП терміном на два роки шляхом таємного голосування. Кількісний склад Правління УНП визначається рішенням Центрального Проводу.

Рада УНП обирається З'їздом УНП терміном на два роки у складі голови та членів Ради УНП. Рада обирається з членів партії, які зробили значний внесок у здобуття Україною державної незалежності, розвиток демократії та української державності, розбудову партії.

Рада УНП:

а) виступає третейським арбітром у внутрішньопартійних спорах та конфліктах;
б) здійснює контроль за дотриманням партійної етики;
в) вносить пропозиції до порядку денного засідань усіх органів партії (з обов'язковим їх урахуванням);
г) може вносити пропозиції щодо кандидатур керівників та кадрового складу всіх органів партії.

Голова УНП обирається терміном на два роки З’їздом УНП шляхом таємного голосування. Керівники партійних організацій всіх рівнів, починаючи з районного, також обираються лише шляхом таємного голосування.
 
Повний текст Статуту УНП
Олександр Майшев © УНП 2007