This version of the page http://www.superleague.ua/news/20851.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-15. The original page over time could change.
Суперліга Асоціація баскетбольних клубів України - офіційний сайт. «Говерла» здолала «Політехніку-Галичину» в овертаймі
Авторизація
Пошук

«Говерла» здолала «Політехніку-Галичину» в овертаймі

06/03/11, 18:25
Пов'язані теги: Говерла ,  дербі,  Політехніка-Галичина
Оцініть новину
         
Павло Ревзін став найрезультативнішим гравцем Політехніки-Галичини, але не зумів принести своїй команді перемогу

 

«Говерла», обігравши «Політехніку-Галичину» в овертаймі цікавого та напруженого матчу, святкує перемогу в західноукраїнському дербі. Рахунок гри – 88-93 (26-21, 22-26, 16-13, 17-21) на користь івано-франківської команди.

 
«Політехніка-Галичина»: Ревзін – 20 очок + 6 підбирань, Віггінс – 18 очок + 13 підбирань, Вільямс – 17 очок + 6 підбирань + 6 передач, Джеймісон – 11 очок + 3 підбирання, Зубрицький – 10 очок + 4 підбирання.
 
«Говерла»: Зіммерман – 17 очок + 10 підбирань + 4 передачі, Полторацький – 13 очок, Шаппел – 13 очок, І. Кривич – 13 очок, Свонсон – 11 очок + 4 підбирання, Ульянко – 10 очок.
 
Львівська команда розпочала матч доволі впевнено, – повідомляє прес-служба БК «Політехніка-Галичина». Спочатку Зубрицький, а згодом Вільямс по черзі забили двоочкові, на що в «Говерли» знайшлася відповідь в особі Зіммермана – 4:2. Віктор Герасимчук вдалим триочковим вивів гостей уперед, а за мить Павло Ревзін зумів повернути перевагу «Політехніці-Галичині», забивши із середньої дистанції. Різниця збільшилася до 4-х пунктів після вдалого «гака» Ярослава Зубрицького та штрафного у виконанні Тодда Ебернетті. На допомогу «Говерлі» прийшов Шаппел, який дещо скоротив різницю, однак після дальнього від Зубрицького господарі знову здобули перевагу. Таким чином, за 4.07 до завершення чверті, за рахунку 12:7, Євген Мурзін був змушений узяти тайм-аут. Почин команди господарів підтримав Павло Ревзін, який забив із-за дуги, однак такий же кидок Олексія Полторацького допоміг гостям зберегти відносну рівновагу. Впродовж наступних двох хвилин команди обмінялися серією вдалих атак. Дебют новачка «Політехніки-Галичини» Гарольда Джемісона приніс господарям 2+1, проте ситуація кардинально не змінювалася до останніх секунд, доки із сиреною Олексій Полторацький не забив двоочковий – 26:21.
 
На старті другої чверті Анатолій Дубнюк відзначився – 2:1, і рахунок скоротився до 2-х очок. Щоправда, Аллан Віггінс забив із середньої, а за мить Нік Вільямс додав ще два очка в загальну скарбничку «Політехніки-Галичини». Різниця в 4-2 очка зберігалася довший час, допоки Павло Ульянко не зумів скоротити відставання «Говерли» до одного пункту. Анатолій Дубнюк мав відмінний шанс вивести гостей уперед з лінії штрафних, однак із двох карних кидків він реалізував лише один – 31:31. Завдяки Данте Свонсону «Говерла» повела в рахунку в середині другої десятихвилинки – 33:31, щоправда перевагу гостей нівелював Тодд Ебернеті, який забив «двійку», до того ж Данте Свонсон сфолив у цьому епізоді, й Євген Мурзін узяв другий тайм-аут у першій половині матчу. «Гойдалки» тривали до 2.25 до великої перерви, доки Річард Джеттер не відзначився влучним дальнім – 39:43. Становище «Політехніки-Галичини» покращили Гарольд Джемісон та Аллан Віггінс, зусиллями яких за 39 секунд до завершення другої чверті рахунок було зрівняно – 45:45, на що Євген Мурзін відповів черговим тайм-аутом. Відчайдушний кидок практично із сиреною від Джемісона намагався зупинити не за правилами Герасимчук, завдяки чому господарі таки зуміли завершити першу половину, лідируючи – 48:47.
 
Старт третьої чверті розпочався із невдалих атак обох команд. Лише після практично 3-х зіграних хвилин з лінії штрафних Марціну Сроці вдалося одного разу влучити – 49:47, а в наступній атаці принести команді ще два пункти. Перевага «Політехніки-Галичини» збільшилася до 5-ти очок за 4.39 до завершення десятихвилинки, і Євген Мурзін був змушений взяти тайм-аут. Однак перерва особливої користі «Говерлі» не принесла. Господарі впевнено тримали гру у своїх руках, не дозволяючи суперникам переламати хід поєдинку.
 
Усю складність ситуації «Говерла» відчула за 9.40 до сирени, коли Ерік Колмен отримав 5-й фол. Дуже швидко перевага «Політехніки-Галичини» збільшилася до 8-ми очок, а після двох влучних штрафних від Аллана Віггінса до 10-ти – 70:60. Щоправда, Данте Свонсон забив дальній, а після неспортивного фолу Ярослава Зубрицького Деррік Зіммерман скоротив відставання до 6-ти пунктів. Проблеми «Політехніці-Галичині» принесли 4 персональні фоли в Аллана Віггінса та Гарольда Джемісона. За 6.00 до сирени Деррік Зіммерман зумів встановити різницю в рахунку на позначці «─3» – 70:67. Він же вчасно підставився під щитом господарів й завдяки двом влучним штрафним скоротив різницю до одного пункту – 71:70. Наприкінці четвертої чверті команди почали використовувати швидкі прориви, що вплинуло на результативність. «Говерла» змогла нівелювати перевагу львівської команди за якихось півтори хвилини – 76:77 (Улянко – 2+1), до того ж Гарольд Джемісон був змушений сісти на лаву через перебір фолів. За 55 секунд до закінчення четвертої чверті Джеремі Шаппел зумів завершити атаку своєї команди влучним двоочковим, що змусило Андрія Подковирова взяти тайм-аут. Нервове напруження не спадало до останніх секунд, за рахунку 78:81 (10 секунд до сирени) врятувати господарів міг тільки триочковий, й Андрій Подковиров узяв тайм-аут, маючи в активі час на атаку. За 4 секунди до сирени Шаппел сфолив (5 персональне зауваження) на Вільямсі, коли той кидав триочковий: Нік влучив тричі, і Євген Мурзін узяв тайм-аут. Спроба Павла Ульянка забити з близької відстані особливої користі його команді не принесла, і «Політехніка-Галичина» перевела гру у другий в сезоні домашній овертайм.
 
Додаткова 5-хвилинка розпочалася влучним середнім від Данте Свонсона, а трохи згодом Павло Ульянко забив із близької відстані, й «Говерла» повела «+4» – 81:85. Після чергової невдалої атаки господарів Ігор Кривич збільшив різницю до 5-ти очок з лінії штрафних. А от 5-й фол Аллана Віггінса взагалі змусив принишкнути трибуни Палацу спорту «Галичина». Гості поступово здобували очки, а от «політехи» зупинилися на досягнутому й почали відставати в рахунку все більше та більше.
 
Післяматчева прес-конференція
 
Віктор Герасимчук, гравець БК «Говерла»:
 
Дуже вдячний нашим вболівальникам, які приїхали з Івано-Франківська підтримати нас у цій грі. Ми відчували їхню підтримку, ми грали майже, як у рідному залі завдяки їм. На початку гри ми дали невелику слабинку. Однак потім знайшли свою гру й зуміли перемогти.
 
Євген Мурзін, головний тренер БК «Говерла»:
 
Сьогодні видалася дуже важка гра. Я радий, що за рахунку 70:60 в четвертій чверті, коли стався невеличкий провал, хлопці вірили в те, що зможуть перемогти. Після цього ми зробили ривок 13:2. З проблемних питань матчу відзначу те, що нам не вдалося впоратися із лідерами «Політехніки-Галичини» Вільямсом, Віггінсом, а також Ревзіним. Якби ми впоралися з Вільямсом і Віггінсом, нам було б набагато легше в цьому поєдинку. Ну і традиційно, ми вже вкотре в цьому сезоні програємо підбирання. Однак, як кажуть у таких випадках: «Переможців – не судять!»
 
Гарольд Джемісон, гравець БК «Політехніка-Галичина»:
 
Гра проти «Говерли» була важкою. Ми билися, боролися, але, на жаль, у баскетболі таке іноді трапляється… Сподіваюся, що наступного тижня будуть кращі ігри. Стосовно «Політехніки-Галичини», то я радий, що виступаю в цій команді. Це дуже хороша команда.
 
Андрій Подковиров, головний тренер БК «Політехніка-Галичина»:
 
В овертаймі ми залишились без двох гравців – Джемісона та Віггінса. Також на гравців команди вплинула втома. Зокрема, Ебернетті втомився, можливо, цим можна пояснити його промахи. Та незважаючи на це, хлопці сьогодні старалися, билися. Нам не вистачило зовсім трішки. На це «трішки» мали вплив невеличкі помилки кожного із гравців «Політехніки-Галичини». Стосовно новачка команда Гарольда Джемісона, то зараз він поки що не готовий грати функціонально весь матч. Хоча, як для першої гри, вважаю, що він зіграв нормально. Тут треба враховувати те, що перед цим поєдинком він провів лише два тренування з командою, а тому ще не цілком розуміє партнерів по команді.
 
Тим часом: Для «Політехніки-Галичини» поразка стала вже четвертою в чотирьох матчах, проведених проти івано-франківців у нинішньому сезоні. Нагадаємо, що в попередніх трьох колах чемпіонату львів’яни поступалися підопічним Євгена Мурзіна: 90:92, 67:74, 71:89. 
 
Що цікаво, і в першому турі першого кола матч між обома командами завершився перемогою говерлян в овертаймі з рахунком 92-90.
 
Загалом, за сумою чотирьох матчів регулярної першості перевага «Говерли» над «Політехнікою» складає 348-316.

Коментарі

 

Пов`язані новини

09.06.2011:: БК «Говерла» провів традиційні змагання «Веселі естафети» 02.06.2011:: БК «Говерла»: враження від «бронзового» сезону 26.05.2011:: «Говерла» запрошує на зустріч представників ЗМІ та вболівальників 25.05.2011:: «Говерла» – володар бронзових нагород Суперліги 25.05.2011:: «Ферро-ЗНТУ» – «Говерла»: четверта гра «бронзової» серії (прев’ю)
всі новини

Спонсори

Опитування

Серія Донецьк - Будівельник завершиться:
4:0
43
2%
4:1
89
4%
4:2
387
19%
4:3
599
29%
3:4
473
23%
2:4
332
16%
1:4
76
4%
0:4
52
3%
Всього проголосувало : 2051

Партнери