This version of the page http://vezha.org/company.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-14. The original page over time could change.
Компанія - ТРК Вежа Новини Івано-Франківськ
Вівторок, 14 червня 2011 року, 
 Go 
 
 
Компанія

Муніципальна телерадіокомпанія «Вежа» створена 16 листопада 1999 року в Івано-Франківську. На сьогоднішній день це одна з найбільших радіостанцій міста. Кожного дня нас слухає більше 100 тисяч людей.

Радіо «Вежа» – єдине в місті, в ефірі якого найбільше інформації про життя Івано-Франківська. У нас працюють професійні ведучі, журналісти, спеціалісти в галузі маркетингу. Нас чути  24 години на добу і в Івано-Франківську, і на Прикарпатті. Також Радіо «Вежа» займає левову частку на ринку радіо реклами.

Адреса: Галицька, 22, м.Івано-Франківськ, 76000

е-mail: office@vezha.org

Приймальня:  тел.: (0342) 77-61-28

Комерційний відділ: тел.:(0342) 500-410

Наша кнопка:



 

Наші партнери:

                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Олена Третяк: «Від нас — до решти світу»

Телерадіокомпанії «Вежа» 16 листопада виповнюється 11 років. Саме цього дня 11 років тому стартувало радіо 107 FМ, а через рік – ефірне телебачення на «новому» каналі. Про це ми ведемо розмову з директором телерадіокомпанії «Вежа» Оленою Третяк.

- В амбітному медіа-проекті під назвою «Вежа» поєдналися радіо, телебачення, інтернет. Задум себе оправдав?

- Ідея зав’язати в одному проекті радіо і телебачення не нова. ТРК успішно працюють у всьому світі. Прикладом гарного симбіозу може бути «Радіо Ера ФМ», «Ехо Москви» або «Deutsche Welle». Тоді в 1999 р. проблеми з власним ефірним телевізійним каналом не дали змоги реалізувати все задумане, але нині для нас з’являються нові можливості, такі як інтернет і кабельне ТБ. Сьогодні «Вежа» — це цілодобовий власний авторський радіоефір на хвилі 107 FМ, телевізійна складова представлена як студія продакшн, яка випускає для трансляції на каналі «3-я студія» кілька передач на суспільну тематику, та інтернет-версія www.vezha.org.

- Яку інформаційну стратегію сповідує «Вежа»?

- Основна місія телерадіокомпанії «Вежа» сьогодні звучить так: «Ми працюємо для людей». Новини в нас в основному про життя і події в нашому місті. Звісно, ми не можемо оминути й загальнаціональних тем, але керуємося принципом «від нас — до решти світу».

- Доля будь-якого проекту залежить великою мірою від працівників, які втілюють його. Хто нині представляє «Вежу» в ефірі та у «всесвітній павутині»?

- «Вежа» насамперед — це молодий амбіційний талановитий колектив: журналісти, ведучі радіо, звукооператори, оператори телебачення, редактори, рекламісти, працівники адміністрації і технічна служба. З ранку в ефірі 107 FМ вас зустрічає Валерій Крет, який є, крім того, ще й директором групи «Фліт», і завдяки гастролям багато подорожує Україною і може з «перших рук» розповісти про ситуацію на дорогах, настрої українців на сході і заході, різні цікавинки. Генерує нові ідеї і програми, як і годиться, програмний редактор радіо Олена Коновалова. Щосереди вона сама із задоволенням сідає до мікрофона як автор вже традиційної програми «Таємниці старого міста». Душевні розмови «Тет-а-тет» проводить Марти Франкевич. А привітати своїх друзів іванофранківці можуть із допомогою Ігоря Хименця в програмі «107 привітань». Музику в ефір ретельно підбирає музичний редактор Ростислав Войтичук. До речі, плейлист радіо «Вежа» налічує сьогодні до 85% української музики! Незабаром в ефір вийде серія соціальних репортажів від наймолодшої «вежівки» Віталії Розметанюк. Телевізійні діалоги з шеф-редактором, «зубром» журналістики Михайлом Маланюком давно відомі всім, кого цікавить політичне життя нашого міста. Гостям його передач «Діалоги на Вежі», «За і проти», «Дійові особи» завжди бракує ефірного часу – багато є про що розповісти. В команді телевізійників - молоді і працьовиті оператори – Андрій Шкварла і Олександр Литвиненко, саме їх очами ви бачите всі події.

Працівники редакції турбуються про свого слухача і весь час намагаються надати йому інформацію різних форматів. Відповідає за це випусковий редактор новин Оксана Дудій, яка віддала «Вежі» вже понад 10 років життя. Під її опікою продовжує розвиватися інформаційна агенція. – Оксана Середюк, Світлана Колєснікова, Наталка Лозовик, Сергій Гнесь, Роман Турій. Вони, звісно не можуть створювати свої репортажі без звукооператорів Юрія Кардаша, Антона Федорука і Олі Вишневич, яка до речі теж була присутня «при народження» «Вежі».

Названо вже багато прізвищ і не хотілося б забути тих, хто завжди залишається поза ефіром, але зберігає вірність «Вежі» вже біля 10 років – секретар і кадровик Тетяна Зіник, голос якої ви обов’язково почуєте, задзвонивши до нас; наші берегині - бухгалтери Людмила Вовчук і Люба Ковальчук, беззмінний головний інженер Микола Діамонтопуло. А також системний адміністратор Михайло Борищак, який опікується комп’ютерними мізками «Вежі», водій Віктор Гончаренко, господарник Тарас Винничук.

Звичайно, це ще не весь наш колектив. «Вежа» постійно оновлюються, приходить багато людей, найкращі – залишаються.

- «Вежа» розвиває і свій досить потужний інтернет-портал…

Справді, він набирає обертів. На ньому є все – починаючи від блогів та коментарів до статей і закінчуючи відео- та аудіоподкастами. Якщо хтось не встиг прослухати свіжі новини або улюблену передачу у прямому ефірі, їх записи можна отримати на сайті і прослухати в зручний момент. Радіопрограма «Підсумки тижня з Оксаною Дудій», всі телевізійні проекти також виходять у відео-версії на сторінці www.vezha.org. Інтернет-ресурсом «Вежі» опікується лише один журналіст – Андрій Волик.

- Чи реагує «Вежа» на інформаційні потреби своєї аудиторії?

- Ми весь час прислуховуємося до своїх користувачів і намагаємося зрозуміти, що їм потрібно. Для цього дуже часто власними силами проводимо спеціальні дослідження, фокус-групи. На жаль, в Україні цим мало хто серйозно переймається. Тематичний план у більшості випадків формується, керуючись досвідом, а не результатами досліджень своєї аудиторії та її потреб.

У наших журналістів присутня самоцензура, навіть точніше - самоцензура репутаційна, якщо можна так висловитися. Репутація журналіста створюється доволі довго, тому і рішення щодо подачі матеріалу приходить не відразу. Треба постійно зважувати кожне слово, все, що виходить в ефір. Отже, що би не сказав журналіст, завжди можна отримати «звання» запроданця, мстивого, заангажованого тощо. Журналістам «Вежі» історично із зміною поколінь передається дуже важлива, мабуть визначальна риса – межа. Кожен чітко розуміє, що має бути межа, за яку не можна переходити, інакше будеш безпринципним.

 Для репортера важливі деталі, ставити питання ще раз, якщо на них не відповідають, бути безпристрасним. І не забувати про яскраві миттєвості, що навколо відбуваються: якщо це запам'яталося репортеру - це дивитиметься і глядач. І ще, трохи не забула: потрібно мати бажання це робити.

Рекламними проектами керує веселий і досвідчений Сергій Жовнір — душа колективу. Людмила Гриджан, Галина Герасимів та Людмила Сорочан завжди запропонують найкращу аудиторію для реклами.

Головне, що ми весь час прислуховуємося до своїх користувачів і намагаємося зрозуміти, що їм потрібно. Для цього дуже часто власними силами проводимо спеціальні дослідження, фокус-групи. На жаль, в Україні цим мало хто серйозно переймається. Тематичний план у більшості випадків формується, керуючись досвідом, а не результатами досліджень своєї аудиторії та її потреб.

Перевірений спосіб боротися за свого слухача - це ексклюзивність. Якщо ти маєш ексклюзивну інформацію в новинах - супер. Якщо до тебе у студію на прямий ефір приходять люди, які цією інформацією володіють, - супер у квадраті.

- А як «Вежа» зживається зі своїм владним засновником — міською радою?

- Із засновником нам пощастило, у нас добрі партнерські відносини. Ми співпрацюємо з міським головою, міською виконавчою службою і депутатським корпусом. З ними завжди можна дійти згоди, найти спільне рішення. Але головне для нас – це наша аудиторія, громада нашого міста, наш слухач і глядач.

- І на закінчення традиційне: що чекає «Вежу» на перспективу?

- Щодо перспектив телебачення можу сказати, що телебачення «Вежа» незабаром з’явиться в кабельній мережі «Дискавері». Маємо рішення Національної Ради ще від лютого місяця цього року про видачу ліцензій на мовлення, чекаємо на розрахунок вартості для оплати ліцензійного збору. Ми вже мали змогу випробувати свої можливості в кабелі – технічні і програмні. Все пречудово виходить. Мовили всього місяць, але до тепер люди питають: «А чому ви не виходити в ефір?». Почекайте трохи – вже зовсім скоро. Спеціалізація телебачення буде інформаційно-аналітичною. Так, зрештою, зазначено в ліцензії. А з часом буде видно. Можна буде додати трохи розважальних передач.

Вітаю колег з святом! Бажаю всім здоров’я, душевного спокою та рівноваги.

 


Прослухати випуски:     новини    оновлено 14.06.2011                 новини    оновлено 14.06.2011  
 

         Компанія здійснює трансляцію згідно з ліцензією НАУ 456*445-8. Редакційний статут © ТРК "Вежа" 2010. За повного чи часткового використання текстів та зображень чи за будь-якого іншого поширення інформації ТРК «Вежа» пряме гіперпосилання на сайт www.vezha.org – є обов'язковим. За зміст рекламної інформації відповідальність несе рекламодавець.


 
Сайт виготовлено на замовлення КП ТРК "Вежа" компанією IFR@studio Автор панорами - nick_coll