This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4d70bc784896e/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-14. The original page over time could change.
Київські латифундисти масово збувають землю. Губський не приходив | Українська правда - Київ

Київські латифундисти масово збувають землю. Губський не приходив

Версія для друку     Додати коментар
04.03.2011  12:18


Фото з сайту mair.in.ua

Підприємці, що масово скуповували землю в Київській області, відмовляються від неї.

Про це заявив глава Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк у інтерв'ю "Делу".

Він відзначив, що намагається навести порядок із землею в області.

"Те, що порядок потрібно наводити, ні в кого сумнівів не викликає. Яскравий приклад тому - конфлікт у Бориспільському районі. Люди протягом п'яти років днювали і ночували біля міжнародної траси. Аналогічний пікет стояв на Обухівській трасі. І тільки зовсім недавно в одному й іншому випадку вдалося ситуацію вирішити", - розповів він.

"Питання дуже складне. Аферисти, що працювали тоді у владі, видавали фальшиві акти на землю. Сотні людей уже звернулися до нас. Показують земельні акти, а вони недійсні. Нам по кожному конкретному випадку приходиться розбиратися, направляти справи в прокуратуру й у міліцію", - відзначив Присяжнюк.

Він нагадав, що зловмисники не раз спалювали документацію, наприклад, будинок управління земельних ресурсів Обухівського району тричі горів.

"Зараз там працює велика комісія. Тільки в січні цього року порушили 10 кримінальних справ. Скасували 500 рішень по виділенню земельних ділянок. Це 1,5 тис. га, які повернені державі. Повертаємо державі землі і за рішеннями судів. Наприклад, у тому ж Обухівському районі суд ухвалив рішення знести чотири будинки, що були побудовані на захоплених землях", - розповів Присяжнюк.

На питання про переоцінку землі, Присяжнюк сказав, що сьогодні влада виставляє реальну ціну.

"І ті ділки, що понабирали сотні гектарів землі, не знають, що з нею робити. Понад сто чоловік по області, що володіють тисячами гектарів землі, у поспіху відмовляються від неї", - заявив він.

На питання, що в ЗМІ не раз згадувалося прізвище депутата Богдана Губського як найбільшого землевласника Київської області, Присяжнюк заявив, що Губський жодного разу до нього з земельними питаннями не звертався.

"За час моєї роботи депутат Богдан Губський із земельними питаннями до мене не звертався. Хоча в розмовах не раз чув, що Губський, Осика, Бондарєв та інші займалися земельними питаннями. Мовляв, їхні люди були в адміністрації, тому вони швидко вирішували всі питання. На сьогодні вони до мене з такими питаннями не звертались", - запевнив губернатор.

Коментарі - 3
kolhoznik _ 04.03.2011 16:47
ЧТО ВЫ ЗА КИЕВ ВСЁ ДА ЗА КИЕВ,,,ПРОЙДИТЕ ПО ОБЛАСТЯМ,В ЧАСТНОСТИ В СПЛОШЬ ЧЕРНОЗЁМНОЙ КИРОВОГРАДСКОЙ ОБЛАСТИ,ТО ЧТО НАТВОРИЛИ НАШИ "АГРАРИИ",ДОЛГО РАСХЛЁБЫВАТЬ ПРИДЁТСЯ,ПОСУДИТЕ САМИ:НЕДАВНО В ОДНОМ С/Х ПРИ ПРОВЕРКЕ НАШЛИ ПАИ ВЫДАННЫЕ НА УМЕРШИХ НА 500000 гр. Это только в одном! А что творится с водоёмами!?Впрочем складывается впечатление-дальше пустых разговоров дело не идёт.
Відповісти | З цитатою
Scott N. _ 04.03.2011 14:24
тут напевно треба брати до уваги політичний характер цього питання!!! Партія Регіонів буквально захоплює ті регіони України, де вони при чесних виборах ніколи б не перемогли!!!! і те, що йде зміна власника, не важко здогадатися в чиї руки все буде переходити!!!!
Відповісти | З цитатою
Roman_N _ 04.03.2011 13:31
Питання Присяжнюку: А чому всі і при всіх владах мовчать про 100 ГА київського лісу, який вкрав мер Коцюбинського Садовський і продавав на початку по $10 000 за сотку. Тобто на сумму $100 000 000.
Чи це така критична цифра, при який злочини набувають ознаки чесного бізнесу?
Але ж Садовський з таким же успіхом міг би продавати і Єлісейськи поля, яки так само йому не належать, проте наврядчи це дозволила б влада Парижу. То чому ж мовчить київська влада? А-а, зрозумів, вони ж в долі...
Відповісти | З цитатою
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
У столиці торгували токсичною водою
У центрі Києва горів житловий будинок
Попов просить журналістів тримати язика за зубами до кредиту
Киянці нарахували 52 мільйони податків
У переході на Майдані Незалежності вибухнула урна для сміття
    ПУБЛІКАЦІЇ
5
Події
09.06, 10:47

На Бессарабці провалився асфальт. ФОТО

Близько 9 години ранку в самому центрі Києва, в 100 метрах від Хрещатика провалився асфальт.
Щербицький мешкав у Межигір'ї, а Хрущов на Лук'янівці серед павичів
Київ – місто для здорових, або Як живеться у мегаполісі інвалідам
Українські багатії нищать Звіринецьку гору
    КОЛОНКА АВТОРА
13.06.2011, 15:39
Марина Мартиновская

В Киеве опять травят собак

На сайте нелюди обмениваются информацией о том, кто, где видел бездомных собак, договариваются об очередных "акциях" и хвастаются своими "победами".
Авторизація
Для авторизації використовуйте ті самі ім'я і пароль, що і для коментування публікацій на "Українській правді".


Якщо ви новий читач, будь ласка, зареєструйтесь
Забули пароль?
Ви можете увійти під своїм акаунтом Facebook