This version of the page http://www.president.gov.ua/news/17460.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-11. The original page over time could change.
Віктор Янукович: Ми виконуємо взяті на себе соціальні зобов’язання - Офiцiйне представництво Президента України
23.06.2010 13:01
Прес-служба Президента України Віктора Януковича

Віктор Янукович: Ми виконуємо взяті на себе соціальні зобов’язання

Під час заключного виступу на розширеному засіданні Кабінету Міністрів Президент України Віктор Янукович торкнувся стану справ у соціальній сфері держави.

«Ми виконуємо взяті на себе соціальні зобов’язання щодо виплат по прийнятому торік Закону «Про соціальні стандарти», і Уряд здійснює відповідні перерахунки сьогодні у повному обсязі», – сказав він.

Однак, на переконання Глави держави, чинна влада не повинна на цьому зупинятися і заспокоюватися. Адже лишаються значні борги з виплати заробітної плати. «Те, що у квітні частково почалося погашення – це добре, але ця тенденція повинна зростати, і ми це питання повинні тримати на контролі», – підкреслив Віктор Янукович.

Президент також звернув увагу Уряду на незадовільний стан наповнення Пенсійного фонду. «Зростає сума недоїмки до нього. На сьогодні ця сума складає близько 4,5 млрд. гривень, якщо не більше. Це свідчить про недостатню роботу Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати як на центральному, так і місцевому рівні», – відзначив Глава держави.

Віктор Янукович доручив Прем’єр-міністру Миколі Азарову «ввести у практику роботи щомісячні звіти, тримати ці питання під особистим контролем, а у разі необхідності залучати до цієї діяльності правоохоронні органи». Адже, на його думку, у вищезгаданих питаннях є порушення закону.

Глава держави також зазначив, що «особливого значення в соціальній сфері набуває реформування медицини та освіти. Програма економічних реформ дає чіткі відповіді, що робити і як діяти. Всі інструменти і періоди реформування там визначено. Це найважливіші питання», – наголосив він, говорячи про якість медичного забезпечення в Україні та шляхи його покращення.

Президент доручив Урядові до кінця поточного місяця розробити та затвердити відповідні плани заходів, передбачивши у них, зокрема, нормотворчу роботу та відповідне фінансування.

 


Офіційні документи

ДОРУЧЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
Стосовно звернення головного редактора інтернет-видання «Українська правда» Олени Притули щодо випадків перешкоджання професійній діяльності журналістів
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 660/2011
Про призначення В.Плакіди виконуючим обов'язки Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 658/2011
Про зміни у складі Ради експертів з питань українсько-російських відносин

Графік Президента

15.06.2011
Робоча поїздка до Вінницької області 
12.06.2011
Участь у святковій літургії з нагоди Дня Святої Трійці у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі 

Відео

Зустріч Президента України Віктора Януковича з Президентом Національної академії наук України Борисом Патоном, м.Київ, 8 червня 2011 року

Анонси

Фотоальбом


Віртуальна екскурсія