This version of the page http://www.misto.vn.ua/ua/vinfood/897 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-10. The original page over time could change.
«Люблю вчорашній борщ, а суші не їм!» - Смачного - Місто - твої головні новини

до списку

«Люблю вчорашній борщ, а суші не їм!»

21.08.2009

Народний депутат Катерина Лук’янова про улюблені страви та політичну кухню

Вінничанка, народний депутат Катерина Лук’янова зізналась, що у парламентському готелі «Київ», де вона живе, поставила собі електроплитку. Зготувала пару разів борщ, супчик, а потім час від часу смажила яєчню – часу немає куховарити. А от депутати давніх скликань, як розповіли їй працівники готелю, навіть хліб для себе пекли у міні-пекарнях.
І вінницькі, і київські друзі Катерини Лук’янової давно знають, що готує вона смачно, от і ми вирішили «поживитися» кількома рецептами від депутатки. Але спочатку запитали про улюблені та «нелюбимі» страви.
— Люблю вчорашній борщ, домашній курячий бульйон з локшиною, язик – варений, у салатах, заливний, яйця – варені, смажені, фаршировані. А от такої модної нині страви як суші – не люблю. З напоїв найбільше люблю какао. Якщо мене ним хтось пригощає, то це просто іменини серця. Сама готую гарно, а от прикрашати страви не вмію. Не люблю ресторанну їжу, я прихильниця того, щоб жінки знаходили час, натхнення і готували для сім’ї самі.
Сама ж Катерина вже не перший рік „вариться” у політичній кухні. Цікаво, з якою стравою вона себе асоціює?
— У «політкухні», — каже Катерина Лук’янова, — є «перші страви» — гравці першої лінії, так би мовити, «борщі», їх подають першими. Є політики другої лінії, це другі страви, як кажуть, «гаряче». А я у цьому меню – компот. Адже без компоту з-за столу ніхто не піде, всі чекають – а де ж компот? Та й ризику ним отруїтися менше, ніж першими чи другими стравами.
На кухні «Міста» ми вирішили пофантазувати: якщо незабаром розпочнеться політичний банкет, до якого всі готуються, то які страви повинні обирати прості люди? Бо ж на тих столах буде все таке яскраве, гарно прикрашене – так і запрошує «обери мене»!
— Треба уважно дивитися, чи на цьому столі не вийшов строк давнини деяким стравам, чи деякі з них на грані «прострочки». Прошу виборців бути дуже пильними, бо якщо продукти прострочені, то і до гастриту недалеко, а то й отруїтися можна серйозно. Адже не все, що дешеве, є високоякісним, але й не все дороге можна їсти.
Я – за нормальну, здорову українську їжу. У мене є знайома лікарка, то вона каже: «Треба їсти те, що тут росте!». Цей вислів доречний і в політичній, і в побутовій кухні. Бо є ситуація – кандидат нібито непоганий, а подивишся на його представників у районах Вінниччини, які сплять і бачать себе на керівних посадах у держадміністраціях, а вони ж навіть не те, що на закуску, на закусь не тягнуть! Як пиріжки, пересмажені по п’ять-шість разів у різних оліях, чи то пак ідеологіях – від крайніх «лівих» до крайніх «правих»... То чи треба ці пиріжки вживати, я сумніваюсь.
Ось так ми про вибори поговорили, тепер пора вибирати, що насправді готувати. Тому Катерина Євгенівна запропонувала кілька своїх простих рецептів читачам «Міста»

Рецепти від Катерини Лук’янової
Стегенця народні
Курячі стегенця посолити, втираючи сіль та спеції руками, залити їх майонезом на 4 години. Далі – на 30-40 хвилин у духовку.
Рагу депутатське
Обсмажуємо на олії нарізаний кубиками кабачок, окремо – шматочки м’яса, натерту на крупній тертці моркву, порізану кубиками цибулю. Додаємо все це до картоплі, солимо, вливаємо трішки води і тушкуємо. У кінці додаємо крупно порізаний помідор. Спеції – за смаком.

Політичні помідори

Плавлені сирки тремо на тертку, зверху давимо часничок, додаємо майонезу. Цією масою фаршируємо помідори, кожен з яких накриваємо половинкою вареного яйця.
Сирники спікерські
На 0,5 кг сиру (творогу): 4 яйця, 200 г родзинок, трішечки цукру, дрібку солі, трохи борошна, кориці. Усе добре вимішати, ложкою класти на гарячу сковорідку з олією. До сирників подати джем.

Напій партійний
Приготувати моркв’яний сік на соковижималці (фреш), додати вершків (щоб вітаміни засвоїлись), розмішати.

На цю ж тему:
- Квашена капуста для папського нунція - У селі «трошки» пиріжків не печуть і мало борщу не варять- Ніна Чорна творить красу з непотрібних речей- Дірка для яйця в батоні- Літо кайфує, окрошку дарує

Коментарі відвідувачів

Ваш коментар буде першим. Заповніть будь ласка форму...

Додати коментар

Ім'я *:
Email:
Текст *:  
Введіть захисний код*:
* Обов'язкові для заповнення поля

Тема дня

МІСТЕЧКОВИЙ ФАРС НАВКОЛО ПАМ'ЯТНИКА ШЕВЧЕНКУ…
14.05.2011
Юрий Пархомчук
Переглядів: 709
Коментарів: 23

Усі теми

Головне за день

Загрузка...

Пошук

Розсилка

Читають
  • Свій "Лозінський" об’явився на Вінниччині
  • На Соборній серед білого дня зупинили обкуреного водія
  • Щоб витягнути жінку із секти, сім’я почала вимагати наркологічну експертизу
  • Увага! ГАЗи!
  • У Вінниці відкрили надсучасну лабораторію
Коментують
  • Щоб витягнути жінку із секти, сім’я почала вимагати наркологічну експертизу
  • Житлово-комунальні тарифи засудили
  • На Соборній серед білого дня зупинили обкуреного водія
  • Якщо вам нагрубили у лікарні - телефонуйте 15-60
Мультимедіа
  • Фото
  • Відео
Он лайн гороскоп
Близнецы
Несмотря на то, что настроение сегодня будет совершенно нерабочее, не тратьте попусту драгоценное время, это может очень негативно отразиться на вашей карьере.
Де придбати "Місто"
В торгових центрах:
 Магіцентр, Магігранд, Мегамол

В супермаркетах:
Грош, Корона, Фуршет, Еко-маркет, Гранд, Сільпо, Варшава

На автозаправках:
ОККО

В магазинах:
"Шик&Блеск", "Наша ряба", "Факел", "Торжище", "Военторг", "ПродТорг", "Комфорт", "Украинские товары", "Амиго", "Кристаллпрестж", "Спокуса", "Добрый", "хуторянка", "От А до Я"

А також:
Укрпошта, кіоски "Преса"
охранник работа, погода в днепропетровське, статистика теннис, Утомленные солнцем 3 трейлер, клипы музыкальные без регистрации, Ferrari купить
Погода у Вiнницi
+25..+28 хмарно, невеликий дощ
Курс валют на
USD 7.97 | EUR 11.64
  • Дерево сайту