Номер 033 за 02.03.2011
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви гадаєте, чи давав Кучма наказ убити Гонгадзе?
Думаю, так, і записи Мельниченка про це свідчать
Ні, в записах Мельниченка немає прямих указівок щодо цього. Кучму хтось підставив
Прямого наказу не давав, але владу перевищив, і його репліки призвели до того, що "орли Кравченка" перестаралися
Важко сказати
     

Пісенний підрахуй
На Першому Національному готові провести додатковий фінал відбору на «Євробачення» і переконані, що в Дюссельдорф усе ж поїде Міка Ньютон
Наталя ДМИТРЕНКО   

Переполох, що здійнявся навколо фіналу національного відбору на «Євробачення», змусив керівництво Національної телекомпанії погратися в демократію. Переконуючи, що голосування 26 лютого відбулося чесно, генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф запропонував трійці лідерів — Міці Ньютон, Златі Огнєвіч та Джамалі — взяти участь у повторному змаганні. На «Першому Національному» вирішили, що додатковий фінал відбудеться завтра — у четвер, 3 березня, в прямому ефірі каналу з 21.30 до 23.00.


Перепустка в небо
Новий пасажирський літак Ан–158 поверне Україну на світовий авіаринок
Олег СНІГУР   

Держпідприємство «Антонов» сертифікувало новий пасажирський реактивний літак Ан–158 — після року випробувань літакобудівники отримали відповідні сертифікати від Державної авіаційної служби України та міждержавного авіаційного комітету Співдружності незалежних держав. Відтепер Ан–158 зможуть продавати у 64 країнах світу. До кінця року обіцяють налагодити серійне виробництво літака й з 2012 року виробляти не менше десятка машин на рік.


Мовчання літераторів
Через рейдерські атаки Спілка письменників щонайменше на два тижні припиняє свою діяльність
Ярослав ТРАКАЛО   

Національна спілка письменників України ризикує втратити будинок, що межує з адміністрацією Президента на вулиці Банковій. Формально підставою виселення НСПУ з приміщення в центрі столиці можуть стати комунальні борги. «За п’ять років керування Києвом «молодою командою» у 8,4 раза зросли тарифи на тепло, у 12 разів — земельний податок, втричі виросла в ціні електроенергія — і це лише верхівка айсберга. Нині ми дійшли до тієї межі, що просто не в змозі заплатити, — пояснив «УМ» секретар НСПУ, відомий драматург Анатолій Крим. — Ті мізерні кошти, які виділяє держава, Спілка не може витрачати на власні господарські проблеми, оскільки їхнє головне призначення — фінансування творчих вечорів. Наприклад, Шевченківських днів».


Обрана світом
Українка очолила найбільшу молодіжну організацію планети
Ярина ГОРОДИСЬКА   

Днями на міжнародній конференції Global Leaders Summit, яка проходила в Мексиці, обрали нового президента найпотужнішої молодіжної організації AIESEC. Очолила 50 тисяч студентів зі 107 країн українка з Прикарпаття Тетяна Михайлюк. «На посаду було чотири претенденти — з Китаю, Росії, Колумбії та України, — розповіла «УМ» віце–президент з маркетингових комунікацій AIESEC в Україні Алла Бердникова. — Для того щоб узяти участь у конкурсі, треба було заповнити спеціальну анкету учасника й пройти процедуру виборів, яка включала голосування за ту чи іншу кандидатуру, промову учасника конкурсу, питання від лідерів організації про політику чи світову економіку».


На Майдан ходив, але не трощив
Адвокат підприємців стверджує, що за пошкоджену плитку головної площі столиці судять випадкових людей
Максим САВЧУК   

Адвокат Олег Левицький, який захищає в суді інтереси одного з активістів «податкового Майдану» Ігоря Гаркавенка, заявляє, що ані його підзахисний, ані решта ув’язнених за підозрою у пошкодженні плитки на майдані Незалежності під час акцій підприємців не брали участі у встановленні наметів. А слідство нахабно ігнорує аргументи захисту. «Відбувається реалізація якогось високого спланованого дійства, яке має довести всій країні, що у підприємницького майдану кримінальне обличчя. Це може бути зачистка громадсько–політичного поля в Україні. Іншого пояснення в мене немає», — зазначив адвокат в інтерв’ю «Німецькій хвилі».


НОВИНИ ПЛЮС


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ
Економіка
Селяни і Ко
Нація
Людина
Минуле і думи
Ля-ля-фа
Спорт
Смачне життя
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ
Реклама (06.09.10)