This version of the page http://www.ugcc.org.ua/282.0.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-07. The original page over time could change.
Українська Греко-Католицька Церква: Постанови Позачергової сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ
 
 
 
  • Запитуємо cвященика
  • Форум
  • Web-пошта
  • Контакти
  • RSS
Головна - Офіційні документи - Постанови Синодів УГКЦ - Постанови Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ - Постанови Позачергової сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ

Постанови

Позачергової сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії
Української Греко-Католицької Церкви

Львів-Брюховичі, 16 січня 2006 року Божого

1. Створити Почесний організаційний комітет з проведення заходів, присвячених 60-річчю Львівського псевдособору та делегувати до його складу до кінця січня цього року по три особи від кожної єпархії та кожного екзархату.

2. Для канонічного дослідження ситуації щодо отців Іллі Догнала, Методія Шпіржіка та Маркіяна Гітюка з Підгорецького монатиря створити комісію у складі Преосвященного Владики Софрона (Мудрого), Високопреосвященного Владики Ігоря (Возьняка) та Преосвященного Владики Василя (Семенюка).

3. Затвердити з внесеними змінами і доповненнями Проект додатків до Статуту Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ і внести їх до тексту Статуту.

4. Зважаючи на вимоги канонічного права (канон 383 Кодексу канонів для Східних Католицьких Церков) та сучасну суспільно-політичну ситуацію в країні, заборонити балотуватися священикам до органів влади і місцевого самоврядування усіх рівнів.

5. Визначити Неділю розслабленого (четверта неділя після Великодня) як день відзначення хворого в Києво-Галицькій Митрополії УГКЦ.

6. Прийняти такий порядок участі мирян у підготовці до Загального Синоду:

•  вислати до 31 січня лист до усіх церковних ЗМІ з проханням про запрошення мирян до участі у приготуванні Синоду;
•  до 31 березня всі охочі можуть подавати свої пропозиції до Секретаріату Загального Синоду УГКЦ;
•  опрацювання пропозицій і реферування їх на черговій травневій сесії Постійного Синоду УГКЦ.

7. Нагадати священнослужителям Києво-Галицької Митрополії Української Греко-Католицької Церкви про те, що згідно з каноном 385, частина 2 Кодексу канонів для Східних Католицьких Церков їм заборонено займатися фінансовими операціями й торгівлею особисто або через інших, чи то для власної користі, чи інших. Ця заборона стосується також фінансової діяльності у галузі страхового бізнесу.

 

Голова Синоду Єпископів
Києво-Галицької Митрополії
Української Греко-Католицької Церкви:

+ Любомир

 


В розділіi...



      Створення web-сайту - WebСвіт
    ІТ-підтримка - ВебКузня