This version of the page http://dds.edu.ua/abiturientam/2.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-07. The original page over time could change.
Пам'ятка вступникові

Вступникам

Найпопулярніше

  • Ще раз про «колабораціонізм» Митрополита Андрея Шептицького
  • Прес-конференція Глави УГКЦ в Дрогобицькій семінарії (7.05.2011)
  • Слово №43
  • Місійна поїздка семінаристів до Краматорського деканату Донецько-Харківського екзархату УГКЦ
  • Дрогобицькі семінаристи допомагали відчути радість Великодня на кримській землі
  • Пасхальні місії у краї шахтарів
  • Великдень на теренах Київської Архиєпархії УГКЦ

Фотогалерея

РОЗДІЛИ САЙТУ



НОВИНИ ІСТОРІЯ священномученики випускники ректорат викладачі ХОР БРАТСТВО мас-медія QUO VADIS МАЛА СЕМІНАРІЯ ПІДГОТОВЧІ КУРСИ пам'ятка вступникові ЧАСОПИС "СЛОВО" ДИПЛОМНІ РОБОТИ новини братства новини хору новини малої семінарії АКТУАЛЬНІСТЬ


ВСТУПНА КАМПАНІЯ 2011

 

Дрогобицька Духовна Семінарія оголошує про набір студентів на 2011-2017 навчальні роки.  
Прийом документів  з 1 по 30 червня 2011 р.Б. з 11.00 до 15.00 години, щодня (крім суботи та неділі). 
Вступні іспити пройдуть 8 - 11 липня 2011 р. Б. 
  • Інформація для вступників
  • Пам'ятка вступникові

Нові матеріали

  • 02/06 Що означає бути милосердним?
  • 31/05 В Дрогобицькій семінарії розпочалась наукова конференція про перспективи розвитку української ікони [ФОТО]
  • 29/05 Хор Дрогобицької Духовної Семінарії взяв участь у міжнародному екуменічному фестивалі [ВІДЕО, ФОТО]
  • 27/05 Дволикість «християнина», або: «Я – християнин, але…»
  • 25/05 Малі семінаристи отримали свідоцтва про закінчення навчання [ФОТО]

Наші відвідувачі

 

   

 
Пам'ятка вступникові
Дорогий брате! Ми раді вітати Твоє бажання послужити Богові і своєму народові священичим служінням. Ми також сподіваємося, що це бажання прийшло до Тебе з Божого натхнення. Для випробування глибини і зрілості Твого бажання, а також власних сил і можливостей запрошуємо Тебе взяти участь у вступних іспитах. Будемо раді бачити в Тобі після успішної здачі іспитів студента Дрогобицької Духовної Семінарії блаженних священномучеників Северина, Якима та Віталія єромонахів дрогобицьких Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ в місті Дрогобичі.

Для сприяння Твоїй підготовці хочемо представити наші вимоги до вступників. Отож, ми прагнемо бачити в кандидатах до навчання декілька основних рис:

а) духовність. Розуміємо її таким чином, що кандидат веде інтенсивне християнське життя, на яке складаються молитва, храмові богослужіння і читання духовної літератури. З'ясуванню цих питань буде присвячена перша частина співбесіди як вступного іспиту. Ми можемо питати про ті чи інші молитви з точки зору не тільки їх знання, але й розуміння. Питання також охоплюватимуть значення і сенс різних богослужінь у храмі і самого храму. На підставі перечитаної Тобою літератури можемо запитати про видатних святих Церкви або про якийсь епізод з Біблії, історії Церкви чи проблеми сучасного церковного життя. Для доброго орієнтування в усіх цих питаннях рекомендуємо Тобі читати:

Біблію, Катехизм, Історію Української Церкви о.Федоріва, часописи «Мета», «Вірую», «Жива вода»;

б) інтелект. Друга частина співбесіди присвячена з'ясуванню інтелектуального рівня. Наші запитання можуть торкнутись так званих гуманітарних дисциплін: історії України, літератури, національної культури, як також Твоєї орієнтації в сучасних суспільно-політичних, економічних і міжнародних проблемах. Свої питання ми базуватимемо на знаннях, які Ти отримав під час навчання в середній школі, а також на інформації поточні проблеми, отримувані з мас-медіа. Тому читай газети, дивися новини по телебаченню чи слухай їх по радіо - словом, будь небайдужою, зацікавленою людиною. І тоді не матимеш проблем під час співбесіди.

До усних іспитів буде також належати іспит з музики, покликаний з'ясувати Твої слухові і вокальні можливості. Спів і розспівування займають велике місце в літургійних відправах нашої Церкви. Тому маємо з музики окремий іспит. Якщо любиш співати і раніше, наприклад, Ти співав у церковному чи іншому хорі, то можеш не боятися цього іспиту.

До письмових іспитів належать так звані тести, їх буде два - з катехизму і літургіки. Кожен міститиме по п'ятдесят питань, оцінювання буде проводитись згідно кількості правильних відповідей. Для здачі тестів необхідне добре знання катехизму (попрацюй над відповідною книжкою і попроси свого отця пароха, щоб пояснив Тобі незрозуміле). Для поглибленого вникнення в літургіку є добра книжка о.Федоріва «Обряди Української Церкви». Постався до двох згаданих книжок як до підручників (опрацюй їх і законспектуй), - і Ти готовий здавати тести.

Крім тестів, ще дві оцінки Ти отримаєш за написання твору на одну із запропонованих на іспиті трьох тем. Одна з оцінок буде за грамотність, а друга - за розкриття теми. Ми ніколи не погодимося, щоб священик у Церкві не вмів грамотно писати або володіти рідною мовою і вважаємо, що отриманої середньої освіти абсолютно достатньо, щоб не мати з цим проблем. Сподіваємося, що Ти проблеми грамотності розв'язав ще в школі.

Роблячи підсумок іспитів, ми до отриманих Тобою семи оцінок додаємо ще одну - так званий середній бал успішності в школі. Ідеально набрана Тобою сума балів може складати 40 (5 балів х 7 іспитів плюс середньошкільний бал). Ми приймаємо до Семінарії десять студентів. Сподіваємося, що рівень Твоєї підготовки виявиться достатнім, щоб потрапити в цю десятку. Якщо ж цього року Тобі це не вдасться, то нема трагедії. Благодать Божого покликання в поєднанні з Твоєю наполегливою працею напевно принесуть бажаний результат на іспитах наступного року.

Бажаємо Божого благословення і молитви «Нехай буде воля Твоя».

Ректорат