This version of the page http://www.nau.kiev.ua/sertif.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-05. The original page over time could change.
Сертифікація МЕГА-НАУ
 
НОВИНИ НАУ


 

Програми НАУ 9.5 пройшли сертифікаційні випрорбування на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO/ІЕС 25051:2006 "Software engineering - Software product Quality Requirements and Evaluation (SQuaRE) - Requirements for quality of Commercial Off-The-Self (COTS) software product and instructions for testing"

Органом з сертифікації - Укрметртестстандартом видано Сертифікат відповідності №543287-ВБ

Основна відмінність программ НАУ 9.5 від 9.4 - робота під Windows Vista, та підримка функцій банку судових рішень у склади системи МЕГА-НАУ.


      Прайс       Технічні вимоги       замовити демо-версію на CD або презентацію МЕГА-НАУ

ОПИС МЕГА-НАУ

Хто володіє інформацією - той володіє світом
Натан Ротшильд

МЕГА-НАУ - БАНК ДАНИХ ДЛЯ ЮРИСТІВ-ПРОФЕСІОНАЛІВ

У жовтні 2007 року на ринок України було виведено новий унікальний продукт, який не має аналогів за своїми інформаційними та сервісними можливостями.

Це новий представник сімейства правових систем НАУ® - інтегрований банк даних МЕГА-НАУ, який об'єднує базу судових рішень НАУ-Судові рішення та базу правової та аналітичної інформації - НАУ-Експерт.


Продукт є унікальним не тільки за об'ємом інформації - він містить приблизно два мільйони документів, але й за системою зв'язків, що інтегрує судові рішення та нормативні акти в єдиний аналітичний комплекс.

Система активно та динамічно розвивається. У ході роботи з'являються нові ідеї у розробників, у користувачів і дилерів. Це досить природньо, оскільки продукт не має аналогів, його нема звідки "списувати", й усім нам доводиться бути першопрохідцями.

У результаті такої творчої співпраці у квітні 2008 року було випущено вдосконалену версію МЕГА-НАУ 9.5.3, яка оптимізувала роботу системи та ввела низку додаткових сервісів.

Інформація в НАУ-Судові рішення

База НАУ-Судові рішення містить рішення загальних та спеціалізованих судів України, які офіційно оприлюднені у відповідності з Законом України "Про доступ до судових рішень" №3262-IV від 22 грудня 2005 року.

Наповнення бази даних здійснюється на основі прямого договору розробника систем НАУ® компанії "Інформтехнологія" з інформаційно-технічним адміністратором Єдиного державного реєстру судових рішень.

Інформація в базі даних структурована за судами, з урахуванням ієрархії та спеціалізації, і даті рішення.

У версії 9.5.3 базу даних доповнено розділом "Тематичні підбірки судових рішень". У нього включено найбільш цікаві та інформативні (з точки зору редакторів рубрики) справи, які розглядалися у вищих судах України. Документи систематизовано за тематикою. Для зручності перегляду кожне рішення має назву - стислу анотацію.

У базі даних зберігається оригінальний зміст, формат та реквізити документів. Враховуючи, що в деяких випадках оригінальні стилі текстів роблять його складним для розуміння, у версії 9.5.3 передбачено альтернативний спрощений формат представлення тексту.

Довідка. Станом на 01.04.2008 система містить приблизно 1,4 мільйона рішень, прийнятых 620-ма судами України та щоденно збільшується на декілька тисяч документів.

Зв'язки судових рішень та нормативних актів

Оскільки судове рішення, як правило, спирається на норми права, МЕГА-НАУ підтримує гіпертекстові посиланні на основні нормативні акти, які забезпечують швидкий виклик документа з бази даних НАУ-Експерт із позиціонуванням на потрібнй статті. Доречі, версія 9.5.3 значно пришвидшила завантаження об'ємних документів, на зразок Цивільного кодексу.

Дуже важливо, що одночасно із бази даних НАУ-Експерт можна знайти підбірку судових рішень, які посилаються на нормативний акт чи його конкретну статтю.

Цей сервіс реализовано функцією "Зв'язки" в інформації до документу, де опція "шукати судові рішення" запукає пошук у базу НАУ-Судові рішення.

Ще простіше та зручніше сервіс працює у версії 9.5.3. При перегляді документу можна побачити символ @ "скріпка" біля назви чи статті. Це означає, що до цього документа чи статті є судові рішення. Достатньо клікнути по символу, і запуститься пошук судових рішень.

Довідка. Станом на 01.04.2008 тести рішень в базі даних містить більш ніж 10 мільйонів посилань, з них більш 8 мільйонів - на конкретні статті.

Динаміка проходження судових справ


У процесі проходження справи по судовим інстанціям з'являються пов'язані між собою судові рішення, коли одне з них посилається на інше.

У базі даних така динаміка проходження справи відображається у вигляді хронологічного списку судових рішень з можливістю переходу в кожне з них.

Повний список пов'язаних судових рішень відображається при перегляді тексту судового рішення.

При цьому у версії 9.5.3. спеціальними мітками позначаються "вхідні" та "вихідні" рішення щодо поточного. "Вхідні" - ті рішення, що посиляються на поточне, "вихідні" - ті рішення, на які посилається поточне.

Довідка. Станом на 01.04.2008 система містить приблизно 200 тисяч груп пов'язаних рішень.

Пошукові можливості

МЕГА-НАУ підтримує широкий спектр пошукових можливостей, що властиво усьому сімейству продуктів НАУ®, а саме:

1) традиційний пошук за реквізитами, який використовується при наявності інформації про дату рішення, суд, прізвище судді, номер справи, вид рішення, форми судочинство, слова у тексті. Версія 9.5.3. прискорила цей пошук завдяки оптимізації структури даних та індексів.

2) контекстний пошук, що зустрічаються дуже рідко. Він використовується для пошуку у виділених розділах бази даних і може шукати будь-які комбінації символів у текстах. Також у будь-якому розділі бази даних можна пошукати документи за словами у тексті. Версія 9.5.3. прискорила цей пошук завдяки зміні стратегії "обходу дерева".

3) унікальний експертний пошук, який здатен шукати в текстах фразу природньою мовою, при цьому програма сама оптимізує стратегію пошуку, враховує форми слів, терміни та синоніми, а також оцінює точність пошуку.

Усі знайдені документи структуруються за судами.

У списку знайдених документів можна провести повторний пошук.

Перші користувачі МЕГА-НАУ

Системі МЕГА-НАУ виповнилося півроку, це зовсім небагато, особливо у порівнянні з вітчизняними правовими системами, які вже пересягнули 15-річний рубіж.

Але якщо поглянути на деякі імена зі списку користувачів (а їх уже декілька сотень) МЕГА-НАУ, то стане очевидним, що вона вже є серйозним інструментом для роботи професіоналів, у першу чергу фахівців провідних юридичних фірм та юридичних відділів великих підприємств.

Перші 10 провідних юридичних та аудиторських компаній, які підключилися до МЕГА-НАУ:

    ЮФ "Василь Кісіль і Партнери"
    Адвокатська компанія "Соколовський і Партнери""
    Юридична компанія Бізнес-Право Аудит - м. Севастополь
    Юридична компанія "Фарго" - м. Дніпропетровськ
    Юридична фірма "Астерс"
    "Дубинський і Ошарова"
    "Київська правнича компанія"
    "Адвокатська компанія "Правочин"
    "ПрайсуотерхаусКуперс"
    "Делойт енд Туш ЮСК"
Перші 10 великих підприємств, які підключилися до МЕГА-НАУ:
    Корпорація "Індустріальна спілка Донбасу"
    Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча
    ЗАТ "Оболонь"
    "Шелл Юкрейн Експлорейшн енд Продакшн І"
    "АТ Каргілл"
    Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України"
    Одеський морський торговий порт
    ВАТ "Рівнеазот"
    Луцький підшипниковий завод
    Чернівецькі ковбаси "Колос"
    "Севастопольский винодельческий завод"