Про УСПП Президент УСПП Лідери УСПП Регіональні відділення
Офіційно Членство в УСПП Комісії УСПП Контакти
Актуально Думка експерта Діалог бізнесу та влади Податковий кодекс в дії Обговорюємо законопроекти Календар подій Блоги УСПП
Новини УСПП Вісті з регіонів Новини економіки ЗМІ про нас

Одним із головних здобутків УСПП є налагодження системної стратегічної роботи з органами державної влади та сприяння взаємовідповідальним стосункам між бізнесом та владою. Вперше Меморандум про партнерство та співробітництво між Кабінетом міністрів України та Українським союзом промисловців і підприємців підписано  20 березня 2007 року. Таким чином  було започатковано якісно новий етап взаємодії двох суспільних інституцій,  активну участь ділової спільноти у формуванні стратегії економічного розвитку країни,  розробці серйозних законодавчих проектів, державних цільових програм. 

Промисловці і підприємці стали членами  робочих груп при Кабінеті міністрів України, Міністерстві економіки, Державній податковій адміністрації. УСПП започаткував системну, на договірних засадах,  співпрацю з багатьма органами державної влади: Державною податковою адміністрацією, Антимонопольним комітетом, Фондом державного майна, Міністерством економіки тощо.

Були реалізовані ініціативи участі представників УСПП в  роботі колегій при органах місцевої влади, завдяки чому промисловці і підприємці отримали можливість безпосередньо впливати на регіональну економічну політику.

З приходом нового Кабінету міністрів у  квітні 2010 року ухвалено  новий Меморандум з урядом  про партнерство та співробітництво. Сторони домовились, що найважливіші державні рішення економічної сфери будуть прийматися з урахуванням досвіду та експертних пропозицій  представників реального сектору економіки.

Підписані угоди з іншими органами державної влади  – Державними  податковою адміністрацією та митною службою, Антимонопольним комітетом, Національною комісією з регулювання електроенергетики, Укрексімбанком  тощо.

Запроваджена УСПП  система договорів  дозволяє діяти максимально ефективно, коли підприємці  вимагають захисту своїх прав та інтересів на стику багатьох відомств. 

За спеціальним дорученням Прем’єр-міністра України представники УСПП включені до складу  громадських рад та колегій центральних й місцевих органів виконавчої влади.  Ділова спільнота працює  у Раді підприємців при КМУ, колегіях Міністерства енергетики та вугільної промисловості,  Міністерства соціальної політики, МНС, Мінфіні, Фонді державного майна, Антимонопольного комітету, Державної судової адміністрації України, Київської міської державної адміністрації, більшості профільних державних комітетах та комісіях.

Договори про співробітництво підписані з багатьма обласними державними адміністраціями - Донецькою, Львівською, Хмельницькою, Івано-Франківською, Полтавською, Тернопільською, Рівненською, Дніпропетровською, Рівненською  та іншими.  Підприємці беруть активну  участь у розробці й реалізації  важливих для області соціально-економічних програм, підготовці  нормативних документів, що регламентують діяльність бізнесу.  

 


 

Наші партнери