This version of the page http://www.dubno.com.ua/palyvo.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-04. The original page over time could change.
ДУБНО міський портал
 
     
Історія міста Музей Готелі Кав'ярні Чат Форум Фотогалерея Оголошення Корисні лінки

У Дубно переходять на тверде паливо, а у Сарнах — на автономне опалення

Найдовше цьогорічний опалювальний сезон на Рівненщині не міг розпочатися у Дубні та Сарнах. Ці міста ніяк не могли отримали лімітів газу. Але благо врешті з’явилося: у Дубні опалювальний сезон для усіх розпочався тиждень тому, у Сарнах — на початку цього тижня.

Зі слів начальника головного управління житлово-комунального господарства РОДА Олександра Сергієнка, дубенчани мерзли, адже теплопостачальне підприємство не погасило борги. Що стосується Сарн, то початок опалювального сезону тут затягнувся через те, що в області не взяли усіх потрібних документів. Але ситуація змінилася, обидва міста вже опалюються.
Міський голова Дубна Леонід Дудко повідомив, що нині опалюється увесь житловий фонд, окрім двох будинків: — Квартири у цих будинках надавалися працівникам колонії та міліції, вони обігрівалися котельнею колонії. Ми неодноразово попереджали про відключення будинків від теплопостачання та пропонували перейти на індивідуальне опалення. Лише дві малозабезпечені сім’ї з цих будинків звернулися за допомогою. Знайшли спонсорів, виділили кошти, закупили труби і перевели ці квартири на індивідуальне опалення, а багато квартир у цих будинках взагалі порожні, люди виїхали.
Зі слів Леоніда Дудка, у Дубні проживає 12 сімей, які заборгували більше 100 тисяч гривень за спожиті послуги: — Загальний борг абонентів перед КП “Дубнокомуненергія” — 791 тисяча гривень, 491 тисяча з яких — заборгованість перед підприємством житлового фонду, яку погасили за рахунок держбюджету відповідно до постанови. Щоб зекономити кошти, переходимо з опалення природним газом на тверде паливо. Нині на відходах деревини та торфі працюють дві котельні. — 20 жовтня запустили котельні, що працюють на твердому паливі, вони опалюють приблизно 10–12 відсотків споживачів. Із 22 жовтня почали опалювати дитячі, навчальні та лікарняні заклади, — зазначив директор КП “Дубнокомуненергія” Іван Хаврук. — Підключати до теплопостачання житловий фонд почали 5 листопада і протягом трьох днів, до 7 листопада, усі котельні запустили. Нині усе Дубно отримує наші послуги. Що стосується котелень, які працюють на твердому паливі, — то за ними майбутнє. За кордоном в опаленні приміщень газ використовують лише на 8 відсотків, опалення газом — дороге задоволення. Минулого опалювального сезону випробовували котельні, що працюють на твердому паливі, навчалися обігрівати ними. Цього сезону котли котелень розкрутили на номінальну потужність, але вони потребують якісного палива певного розміру. Тому потрібно спорудити складські приміщення для зберігання твердого палива, щоб воно не підмокало.
Сарненчанам на Рівненщині пощастило найменше — опалювальний сезон у місті розпочався ще пізніше, у вівторок, 11 листопада. У дообідню пору котельні КП “Сарнитеплосервіс” почали запускати. Зі слів міського голови Сарн Леонтія Ніколайчука, ліміти газу виділили до кінця року: — Населення заборгованість за спожиті послуги перед теплопостачальним підприємством не гасить, тому 300 тисяч гривень боргу погасили за рахунок держбюджету. Також гасимо борг різниці у тарифах. Така біда по усій Україні, але мерзнуть малі міста — такі, як наше.
Пан Леонтій наголошує, що у Сарнах спостерігається тенденція переходу на автономне опалення, завдяки чому ті, хто вчасно розраховується за спожиті послуги, не залежать від сусідів-боржників.

Тетяна КОВАЛЬ

© 2008 Всі права захищені       Розробка та дизайн "Vinchi"
 

склад складские услуги : изготовление памятников памятники гранит : Черный список гувернантка ребенку бутово