This version of the page http://www.37.com.ua/notes.php?lek=529 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-04. The original page over time could change.
Аптека 37 - Кларитин :: Инструкция по применению :: Описание

Кларитин

 
 
Адрес аптеки «Аптека 37» Доставка и оплата Статьи Книга отзывов
 
 
Внимание!!!
Рецептурные препараты отпускаются только при предъявлении рецепта врача. Более подробно – уточняйте у оператора нашей интернет-аптеки.
1. Поиск лекарства
Введите название лекарства или его часть

2. Поиск лекарства по первой букве
А Б В Г Д Е Ё Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Э Ю Я 0 - 9

ВНИМАНИЕ! Доставка лекарств в другие города Украины от 45 грн. (TNT Express 1-2 дня)
Кларитин табл. 10 мг. №10
Код товара: 529
Производитель: «Schering-Plough Labo»
Наличие: есть в наличии
Цена:  51,70 грн.
Кол-во:  x 51,70 = 51,70 грн.
Цена и наличие товара действительны на 04-06-2011 13:21

Не удалось купить Кларитин табл. 10 мг. №10?
Попробуйте заказать даный препарат здесь:
Аптека под "Парусом":  Кларитин табл. 10 мг. №10
Наша аптека:  Кларитин табл. 10 мг. №10

Инструкция на "Кларитин табл. 10 мг. №10"
ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КЛАРИТИН ®

CLARITINE®

 

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: лоратадин; 11-[N-(етоксикарбоніл)4-піперидиліден]-8-хлоро-6,11-дигідро-5Н-бензо[5,6]циклогепта[1б2-і]-піридин

основні фізико-хімічні властивості: білого або майже білого кольору овальні таблетки, з торговим знаком фірми, насічкою та цифрою “10” з однієї сторони та з пласкою поверхнею з іншої сторони, без сторонніх домішок;

склад Кларитин табл. 10 мг. №10: кожна таблетка містить 10 мг лоратадину мікронізованого;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, магнію стеарат, крохмаль кукурудзяний.

 

Форма випуску. Таблетки.

 

Фармакотерапевтична група. Антигістамінний засіб для системного застосування.

Код АТС R 06AX 13.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Кларитин® – антигістамінний засіб – селективний блокатор периферичних Н1-гістамінових рецепторів. У клінічних дослідженнях показано, що покращання стану більшості хворих починалося протягом перших 30 хвилин після прийому Кларитину®. Протиалергічний ефект розвивається протягом перших 30 хвилин після прийому препарату, досягає максимуму протягом 8 – 12 годин і триває 24 години. Лоратадин та його метаболіти не проникають крізь гематоенцефалічний бар’єр. Кларитин® не впливає на ЦНС, не виявляє антихолінергічної та седативної дії, не впливає на швидкість психомоторних реакцій. При проведенні клінічного дослідження, в якому Кларитин® застосовували протягом 90 днів у дозі, яка перевищувала терапевтичну в 4 рази, клінічно значущого подовження інтервалу QT на електрокардіограмі не було виявлено.

Фармакокінетика. Кларитин® швидко всмоктується зі шлунково-кишкового тракту. Час досягнення максимальної концентрації лоратадину в плазмі (Тmax) становить 1 – 1,3 год., а час досягнення максимальної концентрації основного метаболіту, дезлоратадину, приблизно 2,5 год. Прийом їжі подовжує час досягнення максимальної концентрації (Тmax) лоратадину і дезлоратадину на 1 годину. Максимальна концентрація (Сmax) лоратадину та дезлоратадину не залежить від прийому їжі. Максимальна концентрація зростає у пацієнтів похилого віку, хворих на хронічну ниркову недостатність або з алкогольним ураженням печінки.

Майже в усіх випадках рівень впливу метаболітів вищий за рівень впливу вихідної речовини. Визначувані концентрації починають виявлятися в плазмі крові вже через 15 хвилин після прийому препарату внутрішньо. Порівняльне вивчення сиропу і таблеток Кларитину® при їх застосуванні в адекватних дозах показало, що профілі концентрацій дезлоратадину в плазмі для обох лікарських форм порівняні.

При дослідженні in vitro мікросом печінки людини було виявлено, що лоратадин метаболізується в дезлоратадин в основному під впливом цитохрому Р450 3А4 (CYP3A4) та меншою мірою цитохрому Р450 2D6 (CYP3D6). Період напіввиведення становить 8,4 год. для лоратадину, 28 год. для його метаболітів. Приблизно 27% введеної дози виводиться з сечею протягом першої доби. При наявності кетоконазолу, інгібітору CYP3A4, лоратадин перетворюється в дезлоратадин головним чином під впливом CYP3D6. Період напіввиведення збільшується при алкогольному ураженні печінки і не змінюється за наявності хронічної ниркової недостатності.

Фармакокінетика Кларитину® у дітей віком 1 – 2 роки при призначенні одноразової дози 2,5 мг не відрізняється від фармакокінетики у дорослих та більш старших дітей.

 

Показання для застосування. Сезонний (поліноз) та цілорічний алергічний риніт й алергічний кон’юнктивіт – усунення симптомів, пов’язаних з цими захворюваннями – чхання, свербіж слизової оболонки носа, ринореї, відчуття печіння та свербежу в очах, сльозотечі. Хронічна ідиопатична кропив’янка. Шкірні захворювання алергічного походження.

 

Спосіб застосування та дози Кларитин табл. 10 мг. №10. Дорослі та діти з 12 років і старше: 10 мг (1 таблетка) 1 раз на добу.

Діти з 2 до 12 років: з масою тіла > 30 кг – 10 мг (1 таблетка) 1 раз на добу,

 з масою тіла ≤ 30 кг - 5 мг (½ таблетки) 1 раз на добу.

Діти з 1 до 2 років: 2,5 мг (¼ таблетки) кларитину 1 раз на добу.

 

Побічна дія. Частота появи небажаних явищ при застосуванні Кларитину® приблизно така ж, як і при застосуванні плацебо. Відзначались такі небажані явища, як утома, головний біль, сонливість, сухість у роті, гастроінтестинальні розлади (нудота, гастрит), алергічний висип. Під час досліджень спостерігались поодинокі випадки алопеції, анафілаксії, порушення печінкових функцій, тахікардії та відчуття серцебиття.

 

Протипоказання. Кларитин® протипоказаний пацієнтам, які мають підвищену чутливість або ідіосинкразію до будь-яких з його компонентів.

 

Передозування. При передозуванні відзначались сонливість, тахікардія та головний біль. При одноразовому прийомі в дозі 160 мг будь-яких побічних ефектів, включаючи зміни на електрокардіограмі, не було виявлено. У разі передозування рекомендовано симптоматичне та підтримуюче лікування. Рекомендуються стандартні заходи щодо видалення не всмоктаного препарату із шлунка: промивання шлунка, подрібнене активоване вугілля з водою. Лоратадин не виводиться шляхом гемодіалізу. Після невідкладної допомоги пацієнт повинен залишатися під медичним наглядом.

 

Особливості застосування. Кларитин® не виявляє клінічно значущої седативної дії при використанні в рекомендованих дозах (по 10 мг 1 раз на добу). Кларитин® не потенціює дії алкоголю. У рекомендованих дозах Кларитин® не впливає на здатність керувати транспортними засобами чи склад Кларитин табл. 10 мг. №10ними технічними пристроями.

Прийом Кларитину® слід припинити не пізніше, ніж за 48 годин до проведення шкірних діагностичних алергопроб для запобігання хибним результатам.

Пацієнтам з тяжким порушенням функцій печінки має бути призначена менша початкова доза через можливе зменшення кліренса лоратадину (рекомендується початкова доза 5 мг 1 раз на добу чи по

10 мг через день).

Застосування в педіатричній практиці. Ефективність та безпечність застосування Кларитину® у дітей молодше 1 року життя не доведено. Слід відзначити, що фармакокінетика Кларитину® у дітей віком від 1 до 2 років при призначенні одноразової дози 2,5 мг не відрізняється від фармакокінетики у дорослих та більш старших дітей.

Вагітність та лактація. Безпечність використання препарату під час вагітності не встановлена, тому Кларитин® слід застосовувати тільки, якщо користь від його застосування для матері перевищує можливу шкоду для плоду. Проникає у грудне молоко, тому слід зробити вибір між припиненням прийому препарату або припиненням годування.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному прийомі лоратадину з кетоконазолом, еритроміцином, циметидином відзначалося підвищення концентрації лоратадину в плазмі, але це підвищення ніяк не виявлялося клінічно, у тому числі за даними електрокардіографії.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому недоступному для дітей місці при температурі не вище 25оС. Термін придатності – 4 роки.

 

 


Аллохол

Амиксин ІС

Анаферон детский

Визин

Гербион сироп подорожника

Каптопрес-Д

Линекс

Панкреатин 8000

Синупрет

Солпадеин

Темпалгин

Троксевазин

Уголь белый

Фарингосепт

Фармасепт

Хлорофиллипт

Эналаприл

Тамипул

Омез

Логин:
Пароль:

Регистрация
Забыли пароль?
• Кол-во наименований: 0
• Общая сумма (грн.): 0,00
• Скидка: 0 %
• К оплате: 0,00

• Cодержимое
Оформить заказ
0-800-50-15-80
(044)  593-73-75
(095)  694-23-36

 403-502-096

Пн.-Вс. с 9°° - 22°°

Доставка:
Пн.-Пт. с 9°° - 19°°
Сб.-Вс. с 9°° - 18°°


Если Вы не можете нам дозвониться, воспользуйтесь услугой
"Заказ звонка"

Бандажи и чулочные изделия
Витамины и минералы
Вода
Гастроэнтерология
Гомеопатия
Гормональные препараты
Для детей
Желудочно-кишечные
Кардиология
Лечебная косметика
Vichy (Виши)
RoC (Рок)
Uriage (Урьяж)
A-Derma (А-Дерма)
Avene (Авен)
Brelil (Брелил)
Doliva (Долива)
Плацент-формула
Эльфа
Weleda (Веледа)
Bioderma (Биодерма)
Klorane (Клоран)
Lierac (Лиерак)
Nuxe (Нюкс)
La Roche-Posay (Ля Рош-Позе)
Nu Skin (Ну Скин)
Ducray (Дюкрей)
Galenic (Галеник)
Другое
Мази и наружные формы
Медтехника
Microlife (Микролайф)
A & D Company
Omron
Обезболивающие
Онкология, препараты, действующие на с-му крови
Офтальмология
Перевязка, шприцы, хирургический материал
Пищевые добавки
Противоаллергические
Противоастматические
Противовоспалительные
Противомикробные, противовирусные и противопаразитарные
Противопростудные
Сахарный диабет
Сосудистые
Средства гигиены и ухода за больными
Средства для полости рта
Суппозитории (Свечи)
Урология, гинекология
Успокоительные, снотворные
Ушные и глазные средства
Щитовидная железа
Эфирные масла, травы
(c) 2005 - 2011 «Аптека 37» E-mail: order@37.com.ua Обмен ссылками
Лицензия на розничную торговлю медикаментами АB 527845 от 18.03.2010

Кларитин