This version of the page http://www.malecha.org.ua/index.php?pid=61 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-06-01. The original page over time could change.
Календар вагітності. Тридцять четвертий тиждень - Малеча - ресурс для сучасних батьків
Остання фраза - Написав: Cherry2206 - Середа, 01 Червня 2011 15:40
Реклама телеканалу ТЕТ теж буде постійно "вилазити" посеред екрану монітора?Такі зміни не радують.
Календар вагітності. Тридцять четвертий тиждень
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42


Календар вагітності

Тридцять четвертий тиждень



Жінка

Ваше тіло продовжує готуватися до пологів. Іноді Ви можете помітити, що маткові скорочення починають трохи відрізнятися від тих, які бували у Вас раніше. Давайте пройдемося по основних моментах родового акту.

У родах є три основних стадії.

1. Стадія розкриття. Вона починається з появи регулярних скорочень матки, які звуться переймами. Перейми поступово наростають по силі та стають все частіше. У цю стадію відбувається розкриття шийки матки. Вона стає тонкою, а її зьов широко розкривається, щоб випустити "на волю" Вашого малюка. М'язи матки потихеньку "переповзають" ближче до її дна, формуючи потужний згусток мускулів, що повинен виштовхнути плід.

Багато жінок відчувають болісні сумніви з приводу: почалися пологи або не почалися? Деякі вагітні думають, що це прояви "застуди", у деяких виникає непереборне бажання поспати. Для вирішення сумнівів Вам дуже важливо вміти заміряти тривалість переймів і інтервали між переймами за часом. Якщо тривалість переймів зростає, а інтервали між ними скорочуються, можете не сумніватися - у Вас почалися пологи. Про те, які ознаки ще вказують на початок пологів, ми поговоримо трохи пізніше.

Отже, перейми будуть підсилюватися й частішати, вимагаючи усе більше Вашої уваги. Це активна фаза 1-ї стадії пологів. За нею піде дуже короткий перехідний період. Він найважчий. У цей час перейми йдуть одна за одною, але по силі вже не наростають. Наприкінці перехідного періоду шийка матки буде розкрита повністю.

Десь у проміжку між активною фазою й перехідним періодом Вам потрібно прибути в пологовий будинок.

2. Стадія вигнання. Американці називають її стадією виштовхування, що звучить трохи краще.

Переважній більшості жінок ця стадія подобається найбільше. У цей час шийка матки вже розкрита до межі, мускульна платформа дна матки невблаганно штовхає маля вперед, а у Вас починаються потуги. Так називають скорочення м'язів черевного преса й тазового дна, які допомагають матці виштовхнути плід на Світ Божий. У цей час жінка дійсно починає відчувати, що вона - головна діюча особа в пологах.

Якщо Ви не отримували знеболювання в цій стадії пологів, то Ви відчуєте, які непереборні й наказові по своїй суті потуги. Якщо ж знеболювання проводилося, то цього відчуття може й не бути, але не турбуйтеся - Вам скажуть, коли потрібно потужити.

Кінець цієї стадії знаменується народженням дитини.

3. Стадія посліду.

Через якийсь час після народження дитини у Вас з'явиться непереборне бажання потужити знову. Це - народження посліду (плаценти й оболонок плода).

Породіллі в цей час зазвичай настільки захоплені своєю тільки що народженою дитиною (яка лежить у них на животі), що частенько забувають про цю стадію. Прикладання немовляти до грудей прямо в пологовому залі і тісний контакт з тілом матері має великий позитивний ефект. Зокрема - прискорює народження посліду й сприяє зменшенню кровотеч, не говорячи вже про величезний емоційний підйом, якій відчуває жінка. Однак для такого тривалого і раннього контакту породіллі з своїм малям потрібна велика кількість спеціальних умов, які не завжди є в наших пологових будинках (у силу величезної вартості).

Майбутня дитина

малюк продовжує рости. Його вага - трохи більше 2 кг, ріст - 42,5 см.

Плацентарні гормони починають активізувати вироблення молока Вашими грудьми. Добовий обсяг сечі, яку виділяє плід в амніотичну рідину - майже пів літра!

Переглянути галерею 3D зображень розвитку малюка тиждень за тижнем

 

Портал для батьків "Малеча" © 2007-2010 - Всі права застережено
При використанні матеріалів сайту обов'язковий гіперлінк на www.malecha.org.ua