This version of the page http://www.vru.gov.ua/index.php?u,newu,news1998u (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-31. The original page over time could change.
Офіційний сайт Вищої ради юстиції України
ВИЩА РАДА ЮСТИЦІЇ
Головна Хронологія діяльності Склад Ради Закон Преса Роз`яснення законодавства Інформація для громадян Державні закупівлі Вісник ВРЮ Рішення Ради Повідомлення Карта сайту Контакти Укр Рус Eng

ХРОНОЛОГІЯ

Під час засідання

8 грудня 1998 року
відбулось п’яте засідання Вищої ради юстиції, на якому розглянуто 4 скарги на рішення кваліфікаційних комісій про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. Дві скарги суддів залишено без задоволення, а рішення кваліфікаційних комісій без змін. По двох інших скаргах рішення кваліфікаційних комісій скасовані, а матеріали направлено на новий розгляд та додаткову перевірку.
Рада прийняла рішення щодо внесення відповідних подань Президенту України і Верховній Раді про призначення 5 кандидатів на посади суддів та звільнення 24 суддів з посад у зв’язку з відставкою, за власним бажанням та станом здоров’я.
Крім цього, на засіданні розглядався проект Регламенту Вищої ради юстиції, який було прийнято за основу, а також ухвалено конституційне подання Вищої ради юстиції до Конституційного суду України щодо тлумачення п.1 частини першої статті 131 Конституції України.

Потебенько М.О. під час засідання

19 листопада 1998 року
на засіданні Верховної Ради України, призначений на посаду Генерального прокурора України Потебенько М.О., склав присягу як член Вищої ради юстиції за посадою.

Під час засідання

29 жовтня 1998 року
відбулось четверте засідання Вищої ради юстиції, на якому прийнято рішення про внесення подань Президенту України щодо призначення 7 кандидатів на посади суддів арбітражних судів. Шести кандидатам було відмовлено у внесені подання через недостатній стаж роботи за фахом.

Під час візиту

28-30 вересня 1998 року
відбувся офіційний візит до Варшави голови Вищої ради юстиції України Євдокимова В.О. та члена Ради - секретаря секції Полтавця Ю.П.
Делегація перебувала в дружній країні на запрошення Крайової ради судочинства Республіки Польща з метою вивчення її принципів, методів і досвіду роботи, оскільки функції обох рад схожі.
Президент Польщі Александер Квасьнєвський запросив українську делегацію на захід, під час якого суддям, уперше призначеним на цю посаду, вручив спеціальні посвідчення і відзнаки. Після цього Александер Квасьнєвський зустрівся з членами української делегації і провів розмову про хід демократичних перетворень, зокрема, судово-правової реформи в Україні та співпрацю юридичних відомств обох країн.
Під час візиту відбулись зустрічі у Верховному Суді Республіки Польщі, Міністерстві юстиції та інших юридичних установах і відомствах, які мають відношення до формування суддівського корпусу.

Під час засідання

1 липня 1998 року
відбулось третє засідання Вищої ради юстиції, на якому затверджено структуру і штат Секретаріату та склад комісій: по підготовці Регламенту Вищої ради юстиції; по підготовці пакету законопроектів про внесення змін і доповнень до чинних законів України з питань судоустрою.

Під час засідання

11 червня 1998 року
відбулось друге засідання Вищої ради юстиції, на якому затверджено керівника Секретаріату Шинкаря О.І. та були розглянуті проекти положення, структури і штату Секретаріату. Затверджено конкурсну комісію для прийняття на державну службу до Вищої ради юстиції службовців на посади 3-7 категорії.
Крім цього була розглянута скарга судді на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про звільнення його з посади судді за грубе порушення вимог процесуального закону. Вища рада юстиції вирішила скаргу залишити без задоволення, а рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України - без змін.

Під час засідання

31 березня 1998 року
відбулось перше засідання Вищої ради юстиції, на якому розглянуто організаційні питання та затверджено тимчасовий регламент Вищої ради юстиції.

Євдокимов В.О. (зліва)
та Бутенко В.М. (зправа)

Головою Вищої ради юстиції одноголосно обрано Євдокимова В.О., заступником голови обрано Бутенка В.М.

Борисенко О.М. (зліва) та Полтавець Ю.П. (зправа)
під час засідання

Відповідно до Закону України “Про Вищу раду юстиції” утворено дві секції - з питань підготовки подань про призначення суддів на посади та звільнення їх з посад і дисциплінарну секцію, секретарями яких відповідно обрано Полтавця Ю.П. і Борисенка О.М.

Члени Вищої ради юстиції
на зустрічі з Президентом України Леонідом Кучмою
після першого засідання 31 березня 1998 року

24 березня 1998 року
на засіданні Верховної Ради України склали присягу 16 членів Вищої ради юстиції, в тому числі – Голова Верховного Суду України Бойко В.Ф. та Міністр юстиції – Станік С.Р., які входять до складу Вищої ради юстиції за посадою.

21 березня 1998 року
відбувся з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, на якому призначено членами Вищої ради юстиції – Кивалова С.В., Нора В.Т., Тація В.Я.

20 березня 1998 року
відбулась Всеукраїнська конференція працівників прокуратури, на якій призначено членами Вищої ради юстиції Христенка О.А. та Шубу В.В.

15 березня 1998 року
відбувся черговий з’їзд адвокатів України, на якому призначено членами Вищої ради юстиції – Ізовітову Л.П., Медведчука В.В., Нечипоренка О.Л.

7 березня 1998 року
Президент України своїм Указом № 177/98 призначив членами Вищої ради юстиції – Варфоломеєву Т.В., Євдокимова В.О., Полтавця Ю.П.

17 лютого 1998 року
Закон України “Про Вищу раду юстиції” набрав чинності після його надрукування у газеті “Голос України” N 30 (1780).

15 січня 1998 року
Верховна Рада України прийняла Закон України “Про Вищу раду юстиції”.

20 вересня 1996 року
відбувся ІІІ позачерговий з’їзд суддів України, на якому призначено членами Вищої ради юстиції - Борисенка О.М., Бутенка В.М., Шишкіна В.І.

28 червня 1996 року
на п’ятій сесії Верховної Ради України була прийнята Конституція України, у якій в статті 131 визначено повноваження та порядок утворення нового конституційного органу - Вищої ради юстиції.

Головна Хронологія діяльності Склад Ради Закон Преса Роз`яснення законодавства Інформація для громадян Державні закупівлі Вісник ВРЮ Рішення Ради Повідомлення Карта сайту Контакти Укр Рус Eng