This version of the page http://kiev.pravda.com.ua/news/4c0ce91b6466a/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-31. The original page over time could change.
Азаров не проти, щоб Київ перестав бути центром області | Українська правда - Київ

Азаров не проти, щоб Київ перестав бути центром області

Версія для друку     Додати коментар
07.06.2010  15:42

Прем'єр-міністр Микола Азаров, підтримує ідею перенесення обласного центру Київської області з Києва до іншого міста і навіть доручив до осені підготувати економічне обґрунтування переносу.

Про це заявив губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк, пише "Дело".

"Я вже обговорював це питання з прем'єр-міністром Миколою Азаровим. У цілому він підтримав ідею і доручив до осені підготувати економічне обґрунтування переносу. Над цим зараз працюють фахівці адміністрації", - сказав Присяжнюк.

Необхідність переносу адміністративного центра він пояснює бажанням збільшити надходження в обласний і місцеві бюджети.

Водночас, за словами першого заступника голови Київської ОДА Володимира Полочанинова, чутки про можливе перенесення обласного центру в Бровари, Вишгород або Бориспіль не є правдивими.

"З самого початку ми вирішили, що новий адмінцентр може бути створений лише на правому березі Дніпра, де проживає велика частина населення області, причому не ближче ніж за 60-70 км від Києва. На наш погляд, чиновники, що працюють в обласній адміністрації, повинні жити в цьому населеному пункті. В іншому разі їхні поїздки на роботу і назад будуть створювати додаткові затори на дорогах", - сказав Полочанинов.

Таким чином, відзначає видання, під озвучені ним критерії підпадає лише три міста: Фастів, Біла Церква і Кагарлик.

Полочанинов найбільш реальним варіантом вважає Білу Церкву, оскільки це найбільше місто Київської області з населенням понад 200 тисяч осіб.

Крім того, за словами чиновника, у центрі міста є земельна ділянка площею 8 га, на якій можна побудувати адміністративний будинок і житлові будинки для працівників адміністрації.

"Усі об'єкти нерухомості планується звести за рахунок приватних інвесторів. Натомість вони одержать частину нерухомого майна обласної адміністрації в Києві", - пояснив Полочанинов.

Приступити до реалізації свого задуму чиновники мають намір після отримання офіційної згоди депутатів усіх рівнів. Сам же процес переїзду може зайняти як мінімум три-чотири роки.

Тим часом депутати Білої Церкви наразі вже готові підтримати ініціативу губернатора.

"Керівництво обласної адміністрації дійсно зверталося до нас з питанням про можливість перенесення центра Київщини в наш населений пункт. Ми підтримуємо цю ідею. Тим більше що на території міста вже працює низка обласних структур: регіональні інспекції, інститут удосконалення педагогічних кадрів, обласна дитяча лікарня №2 та ін.", - сказав заступник міського голови Білої Церкви Микола Антонюк.

Коментарі - 2
Kuro _ 08.06.2010 11:04
Перенесіть мозок Азарова з дупи в голову!
Відповісти | З цитатою
ESP3 _ 07.06.2010 18:30
Киев загадили уже до предела, сейчас в другой город переберутся.
Відповісти | З цитатою
Подивитися всі коментарі або додати свій
    НАЙГОЛОВНІШЕ
Попов хоче реформувати структуру мiськадмiнiстрацiї
До Євро-2012 у центрі Києва обіцяють новий міст. ФОТО
"Київводоканал": ларьки на водопровідних мережах небезпечні для життя
Капличка на території Десятинної церкви стоїть незаконно?
У колонії під Києвом побилися ув’язнені: одна людина загинула
    ПУБЛІКАЦІЇ
2
Нерухомість
24.05, 16:03

Українські багатії нищать Звіринецьку гору

Столичні забудовники, які давно окупували центральні вулиці столиці, нині поклали око на гори Щекавицю, де колись оселилися засновники Києва, та Звіринецьку гору, де київські князі полювали і мали свою резиденцію.
Чорна діра "Київенерго"
Черновецький: Я вірю в те, що Господь побачить мої заслуги й простить багато моїх гріхів
Київ витратить мільйон лише на документацію нового метро
    КОЛОНКА АВТОРА
30.05.2011, 10:19

Як Попов росіянам Виноградар подарував

Через півроку управління столицею, Олександр Попов та його перший заступник Олександр Мазурчак довели, що в питаннях тіньового розподілу комунальної власності вони можуть запросто наслідувати "космічного мера".
Авторизація
Для авторизації використовуйте ті самі ім'я і пароль, що і для коментування публікацій на "Українській правді".


Якщо ви новий читач, будь ласка, зареєструйтесь
Забули пароль?
Ви можете увійти під своїм акаунтом Facebook