This version of the page http://www.apsu.org.ua/ua/news/innovation/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-31. The original page over time could change.
Друга виставка «Інноватика в освіті України» :: Академія педагогічних наук України
 
   Про Академію
   Президія
   Структура АПН
   Члени АПН
   Новини
   Наукова діяльність
   Міжвідомча рада з координації
   Докторантура, аспірантура
   Оголошення
   Інформаційні ресурси
 
 
 

Віце-президент Національної академії педагогічних наук України Василь Мадзігон  взяв участь в урочистому відкритті  Другої виставки "Інноватика в освіті України", яка за традицією проходила в Київському  Палаці дітей та юнацтва. В. М.Мадзігон привітав  учасників і організаторів виставки -Міністерство освіти і науки України, Національну академію педагогічних наук України, компанію "Виставковий Світ".

Як зазначив Василь Миколайович Мадзігон,  в Україні прийнято ряд законів  про інноваційну діяльність, які орієнтують суспільство на інноваційний розвиток, на створення умов для кардинального оновлення освітньої системи. Багато навчальних закладів і наукових установ плідно працюють у цьому напрямку, мають вагомі здобутки, позитивний досвід інноваційної діяльності. Організатори виставки поставили на меті  узагальнити і всебічно представити широкій громадськості, педагогам, фахівцям, науковцям, органам державної влади і управління досвід інноваційної діяльності освітніх закладів, їх здобутки, визначити і обговорити пріоритетні проблеми подальшого удосконалення навчального процесу. 

На виставці свої  напрацювання  представляли  навчальні заклади різних рівнів і форм власності, наукові установи, регіональні і муніципальні органи управління освітою, видавництва, підприємства і фірми, що працюють на терені освіти, міжнародні організації. 

Виставку супроводжувала обширна тематична програма: семінари, «круглі» столи, форуми за участю педагогів і науковців.  27 жовтня  пройшов - День Всеукраїнського тижневика «Освіта» - Форум «Педагогічний талант», в рамках якого відбулись проблемна дискусія  «Як відкрити схильність до педагогічної праці?»; зустрічі, майстер-класи з героями публікацій «Їх визнанню зобов’язані «Освіті» та нагородження найактивніших авторів освіти дипломами та стелами редакції. Круглий стіл Міністерства освіти і науки України «Інноватика в діяльності позашкільного навчального закладу», Головного управління освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації і Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти «Проблема наступності ДНЗ - початкової школи  в умовах сучасного реформування освіти», «Традиції та інновації в сільській школі: досвід Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти». 28 жовтня  проходив круглий стіл Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів «Формування інформаційного середовища в системі освіти регіону» та багато інших тематичних семінарів і круглих столів.

Під час виставки  відбулися конкурси з різних номінацій:

  • Інноватика у вищій освіті. 
  • Інноватика у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації. 
  • Інноватика у співпраці загальноосвітньої середньої школи і професійно-технічних училищ.
  • Інноватика у науково-методичній роботі інститутів післядипломної педагогічної освіти по упровадженню педагогічних інновацій у сільських школах.
  • Інновації в діяльності позашкільного закладу освіти.
  • Інновації у співпраці підприємств, наукових установ, структур бізнесу, міжнародних організацій, видавництв з системою освіти.


© Академія педагогічних наук України, 2007
вул. Артема, 52-А,
Київ, 04053, Україна
тел./факс (044) 226-31-80