This version of the page http://www.dubno.com.ua/vesn.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-30. The original page over time could change.
ДУБНО міський портал
 
     
Історія міста Музей Готелі Кав'ярні Чат Форум Фотогалерея Оголошення Корисні лінки

Гастролі

«Веснянка» у серці Угорщини

Вокально-хореографічний ансамбль «Веснянка» Дубенської гімназії №2 добре відомий у місті та районі не тільки своєю яскравою творчістю, але й систематичними закордонними концертними турами. За останнє десятиріччя колектив 5 разів побував у Німеччині (Гамбург, Бергедорф), тричі - у Польщі (Гижицко, Соколов Підляський, Більськ Підляський). Цього року «Веснянка» брала участь у 18-ому Європейському фестивалі народної творчості, який проходив наприкінці липня в містечку Марцалі, яке розташоване на відомому угорському озері Балатон.
Поїздка на Балатон була давньою мрією учасників «Веснянки». Угорський духовий оркестр «Балатон» - постійний учасник Міжнародного Свята Націй у Гамбургу, неодноразово запрошував наш колектив на фестиваль в Угорщину. Крім того, ми багато чули про надзвичайну красу тамтешнього краю та гостинність місцевих мешканців.
І в тому, і в іншому нам вдалося переконатися відразу по приїзду. Навіть примхлива погода останніх днів липня не змогла затьмарити величної краси Балатону – найбільшого прісноводного озера угорської землі, яке з любов’ю називають «серцем Угорщини».
Таким же сердечним був прийом наших дітей на фестивалі( хоча ми були не єдиним дитячим колективом на святі). Невеличкі, ніби іграшкові, будиночки, затишні квітучі вулички курортних містечок, де проходили виступи, емоційно насичена програма фестивалю, теплі і дружні стосунки між учасниками, щоденне ранкове запитання від організаторів: «Які будуть у вас сьогодні бажання?» -- все це сприяло виникненню якогось особливого відчуття свята, душевної гармонії, прагнення творити і дарувати свою творчість людям. Частина колективів проживала поруч, і після спільних концертів та парадів дуже щиро та активно спілкувалися, знали один одного по імені і навіть намагалися вітатись на рідній тобі мові.
Величезну насолоду( як і відповідальність) приносила кожна концертна програма. Кожен колектив намагався якнайяскравіше представити свою культуру, свою країну. Вражало розмаїття національних костюмів, особливе, з любов’ю і шаною, виконання народних пісень і танців, глибока повага до національної символіки (багато учасників під час виступів виносили на сцену державні прапори).
Чесно кажучи, спочатку ми дуже хвилювалися: не «загубитися» б серед такої яскравої феєрії костюмів і мелодій(поряд з нами були відомі колективи з Німеччини, Польщі, Швеції, Хорватії, Нігерії, Італії, Туреччини, Угорщини, Болгарії, Росії). Але вже на першому гала-концерті в Балатонмаріяфюрдо «Веснянку» визнали найяскравішим колективом фестивалю. Наші концерти проходили під шквал оплесків та вимоги глядачів повторити окремі номери. Люди розповідали один одному про виступи дітей з України, і тому на останніх концертах у нас вже було багато постійних глядачів. Нігерійський і польський колективи спеціально приїжджали, щоб побачити наші виступи, разом з нами співали і танцювали. Виступами «Веснянки» зацікавилось і місцеве телебачення, керівники групи та діти давали інтерв’ю. Крім того, організатори фестивалю зробили нашим дітям прекрасний подарунок –оплатили незабутній відпочинок на термальних купальнях Марцалі. А Президент фестивалю Бела Хаяш на прощання сказав: «Ваші маленькі діти зробили на нашому святі великий фурор!»
Треба віддати належне керівникам колективу Надії Нездюр та Марії Стеценко, які так гарно гарно підготовили «Веснянку». Творчий дует відомих у місті педагогів не тільки презентував за кордоном яскравий дитячий колектив з України. Кожен виступ «Веснянки» - це щира розмова з глядачем про нашу Батьківщину мовою пісні і танцю.
Специфікою міжнародного фестивалю є досить насичена програма, в якій поєднуються загальні масові заходи (паради, вечірки, «бал народів», «вечір танців», гала-концерти) та окремі концертні програми кожного колективу на різних сценах кількох сусідніх містечок. Тому хочеться відзначити прекрасну організацію усього фестивалю, технічне забезпечення, моментальне і одночасно спокійне вирішення усіх проблем, продуманий до дрібниць супровід, що дало можливість не тільки відпрацювати 6 концертів за 4 дні , взяти участь у 2 парадах, але й відвідати казкової краси графський палац у м. Кестхелі, здійснити невеличку екскурсію до Будапешту., ще й відпочити. Президент фестивалю Бела Хаяш, культурний центр Марцалі (директор Катаріна Кісс Бьошне), супроводжуючий групи Іштван Сентеш зробили все, щоб юні посланці України закохалися в Угорщину.
Кьосонем, Марцалі! Кьосонем, фестиваль! Надіємось зустрітися знову!

Джерело: Замок

© 2008 Всі права захищені       Розробка та дизайн "Vinchi"
 

создание сайта : продажа новостроек от застройщика в Кашире : Зимние тайландские туры путевки тайланд море из Москвы в лето.