This version of the page http://www.dubno.com.ua/info1.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-30. The original page over time could change.
ДУБНО міський портал
 
     
Історія міста Музей Готелі Кав'ярні Чат Форум Фотогалерея Оголошення Корисні лінки

Історія Дубна

На Сумщині багато міст і сіл, пов'язаних з іменем Великого Кобзаря . Висвітлення цієї теми є досить складним та багатогранним завданням.Воно торкається таких питань, як відображення подорожей в літературній та малярській творчості Шевченка, його особистих відносин з жителями та вихідцями з Сумщини, і відгуки про нього в місцевій народній творчості, а також вшанування пам'яті Шевченка на Сумщині. Розробку теми „ Тарас Шевченко і Сумщина" варто розпочати з висвітлення перебування великого поета в цьому краї за теперішнім адміністративним поділом.А бував він у ньому підчас усіх подорожей Україною. Перша подорож Т.Г.Шевченка по Україні відбулася в 1843-1844 роках.Яким шляхом він їхав із Петербурга на батьківщину точно не відомо.Тоді молодий поет побував на Київщині,Чернігівщині й Полтавщині (з районів цих областей у 1939 році була утворена Сумська область). Не раз зупинявся Кобзар у селі Андріївка (Гадяцького повіту, Полтавської області, нині Роменського р-ну Сумської області) : - 1843 рік у маєтку В.М.Репіна- рідного брата Варвари Репіної, з якою здружився в Яготині.Тут намалював портрет дітей В.М.Репіна. - 1844-1845 - Шевченко гостюваву свого приятеля Капніста, де за переказами намалював пейзаж „Урочище Стінка".Таку назву має густо вкрита мішаним лісом місцевість вздовж річки Артиполот, де полюбляв відпочивати Шевченко. У лютому 1844 року Т.Шевченко разом з П.Кулішем (вихідцем із Шосткинського р-ну,Сумської області),одним із найближчих друзів поета, вперше відвідав Глухів. Тут він цікавився численними історичними пам'ятками: соборами, храмами, палацами. Більше довелося побувати Шевченку на сумській землі під час другої подорожі по Україні в 1845-1847 роках. Після закінчення Академії мистецтв у Петербурзі він їхав на батьківщину з метою влаштуватися на постійну роботу, але цей намір скасував арешт 1847р. та десятилітнє заслання за антикріпосницьку пропаганду.

© 2008 Всі права захищені       Розробка та дизайн "Vinchi"
 

пополнить wmz : Из Италии MisuraEmme в наличии в салоне Флэт : gainer со скидкой : 'Продажа недвижимости в Болгарии'. : Крым2009 Евпатория Частный сектор: отдых в феодосии.