This version of the page http://www.lanos-ua.com/company/news/6200.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-25. The original page over time could change.
Поради для безпечної зими від ЗАЗ | Lanos SENS
о компании новости
Главная компания Новости

Корпоративные продажи

Поради для безпечної зими від ЗАЗ

24 Декабря 2010
Рекомендації від спеціалістів «АвтоЗАЗ-сервіс» (структурної частини «УкрАВТО») допоможуть мінімізувати вплив непогоди на Вашу безпеку і протягом найкрасивішої і в той же час найнебезпечнішої пори року їздити дорогами України без пригод.

 

Знайома ситуація: зима, завірюха, ожеледь, погана видимість, а їхати треба. З’являється логічне запитання, як доїхати за призначенням та не потрапити дорогою в ДТП. Рекомендації від спеціалістів «АвтоЗАЗ-сервіс» (структурної частини «УкрАВТО») допоможуть мінімізувати вплив непогоди на Вашу безпеку і протягом найкрасивішої і в той же час найнебезпечнішої пори року їздити дорогами України без пригод.
На перший погляд може здатися, що все просто: тримай дистанцію (за описаних вище умов треба збільшити її удвічі, а то і втричі) та не перевищуй швидкісний режим (досвідчені водії радять середню швидкість по місту біля 30-40 км/год). Але це не все.

З одного боку, найпростіший спосіб уникнути проблем з надійністю авто – це своєчасне та в повному обсязі проходження технічного обслуговування (ТО).

З іншого боку, запорукою безпечного водіння у зимовий період, стверджують спеціалісти Відділу післяпродажного обслуговування автомобілів Філії «АвтоЗАЗ-сервіс», є, в першу чергу, зміна динамічного стилю водіння на більш повільний у порівнянні з літнім періодом. «Другою обов’язковою умовою безпечного керування автомобілем є правильний вибір шин, - кажуть працівники профільного сектора дилерського підприємства,- необхідно враховувати, що під час виготовлення автомобільних шин для «літньої» та «зимової» експлуатації використовується різний склад гуми, при температурі зовнішнього середовища нижче +7°С шини для «літнього» користування знижують здатність забезпечувати керованість авто під час руху».

Серед гострих проблем, з якими стикаються автовласники в зимовий період , треба виділити наступні: розряджений акумулятор, примерзання дверей до отворів, замерзання замків, примерзання щіток склоочищувачів, замерзання рідини склоомивача.

Як уникнути поломок?

  • Несправна паливна система. Спеціалісти радять перевірити, промити засмічені деталі, замінити несправні. Щоб не провокувати поломку – бензину в бакові повинно бути завжди більше половини. Не забувайте: чим більше там повітря, тим більше водяних парів. Відбувається їх кристалізація, мікрокристали скупчуються на дні й негативно впливають на бензонасос та паливну систему.
  • Несправність АКБ (низький заряд). Одна з основних причин відмови двигуна в мороз – акумулятор. Перед тим, як завести мотор, рекомендується «зігріти електроліт», наприклад, у такий спосіб: поверніть ключ запалювання у першу позицію, щоб увімкнулись електроприлади та приладова панель. Потім помигайте дальнім світлом.
  • Замерзання різного характеру. Утримайтесь від миття автомобіля в морози, тому що різкий перепад температур може ушкодити лакофарбове покриття машини. Однак, якщо Ви вирішили заїхати на мийку, то попередньо бажано обробити дверні замки і віконні ущільнювачі, а також пробку та замок бензобака за допомогою спеціальних силіконових спреїв. Було б непогано обробити автомобіль гарячим воском. Також після виїзду з мийки необхідно інтенсивно погальмувати, щоб не примерзли колодки. Також не рекомендується у сильні морози залишати авто на ніч на «ручнику».
  • Корозія кузова. У зимовий період навіть незначні пошкодження лакофарбового покриття можуть спричинити корозію. У цьому випадку рекомендуються на зволікати з відновленням таких пошкоджень до весни, а зразу ж скористатися послугами спеціалістів.
  • Попіклуйтеся про кондиціонер. Взимку він, за зрозумілими причинами, не використовується. Проте раз у два-три тижні для профілактики варто вмикати його, причому при увімкненій пічці. Це не дозволить гумовим ущільнювачам задубіти і втратити герметичність. 

Крім того, власники автомобілів повинні знати, що усіх цих несправностей можна уникнути за умови своєчасного (кожні 10 000 км для ЗАЗ Lanos, ЗАЗ Sens та ЗАЗ Славута) проходження регламентного ТО на спеціалізованих сервісних підприємствах. Адже в перелік робіт з технічного обслуговування входить не лише заміна мастила в двигуні та фільтрів, але і комплексна перевірка усіх систем, які відповідають за безперебійну роботу систем авто і його безпеку на дорозі.

У будь-якому випадку, необхідно слідкувати за машиною та беззаперечно дотримуватися рекомендацій, вказаних в Інструкції з експлуатації автомобіля. Так Ви не лише подовжите життя свого залізного коня, але і убезпечите себе та своїх рідних від стресів та незапланованих ексцесів на дорозі.

Крім дотримання дистанції та швидкісного режиму, про що йшлося раніше, автолюбителям-початківцям можуть згодитися декілька практичних порад з водіння на зледенілій дорозі.

  • Для слизького покриття краще вибрати шини з малим, насиченим малюнком протектора. Особливо пасують взимку шини радіального типу. Властивості протектора щодо протидії ковзанню корисно додатково посилити за допомогою шипів. Шиповані шини – це те, без чого не обійтися в ожеледицю.
  • Гальмування на льоду. Варто бути особливо уважним та акуратним під час натискання гальмівної педалі в ожеледицю. Під час керування автомобілем, який оснащено антиблокувальною системою гальма (АБС), комп’ютер повідомить Вас, що треба розблокувати колеса, якщо при русі по льодяному покритті сталося блокування. Проте не варто особливо покладатися на електроніку, краще впоратися власними силами.
    Натискання на педаль повинне відбуватися переривисто, тоді й автомобілем можна керувати упевнено. Працювати педаллю гальма треба швидко, на межі блокування коліс, але не варто надто захоплюватися цим прийомом.
  • Під час ожеледиці прийнято застосовувати гальмування двигуном, не вимикаючи запалювання та передачу. Це робиться так:
    а) скинути подачу палива, не вимикаючи зчеплення,
    б) вижимаємо зчеплення, вмикаємо нижчу передачу,
    в) знову вмикаємо зчеплення.
    Двигун збільшить оберти, і швидкість автомобіля буде поступово зменшуватися. При цьому можна плавно натискати на педаль гальма. Таке загальне гальмування доволі зручне.
  • Ефективним екстреним прийомом узимку є гальмування в сніг. Але є обмеження: замети для гальмування можна використовувати приблизно досередини грудня. Вони у цей час ще не дуже тверді – машина не постраждає, та і зупинка її відбувається доволі швидко – інерція під час гальмування в сніг практично дорівнює нулю.
  • Їздити по глибокому снігові треба без зупинок і перемикання передач. Якщо застрягнете в снігу, не допускайте, щоб колеса тривалий час буксували.
  • Маневрувати на льоду можливо, але дуже обережно, не роблячи різких рухів. Будь-яке різке маневрування, особливо поза наїждженою колією, загрожує тим, що машину буде крутити.

Вихід з однієї неприємності, що часто трапляється, ми опишемо детально. Ви заїхали в замет або просто застрягли в снігу. Не зволікайте: плавно натискайте на педаль газу і намагайтеся їхати в бік, звідки заїхали, при цьому вивертаючи руль на максимум вправо або вліво («плавно», тому що чим більше Ви давите на гальма, тим менше зчеплення у шин з дорогою). Якщо ж це не подіяло, то Ваша паличка-виручалочка – це саперна лопата або допомога людей. Коли є небайдужі до Вашої біди, то розкачати машину та виїхати просто. Якщо ж Ви один, теж не треба впадати у відчай. Перше, що треба зробити, це прибрати сніг з-під коліс, прочистити хоча б метр простору в бік по руху і підкласти під колеса щось з підручних засобів, на яких колеса не будуть ковзати: дошки, каміння, гілки, килимки врешті-решт.

Сподіваємося, що дослухавшись до наших простих порад, Ви зможете убезпечити свій рух на автомобілі в ожеледицю та швидко вибратися з неприємної ситуації в дорозі.

Незважаючи на «нельотні умови», об’єми продажів автомобілів продовжують зростати. Холод лише підштовхує пересісти з громадського транспорту у власне авто. А ціни на ЗАЗ остаточно переконують придбати саме ці моделі (ЗАЗ Lanos – від 68 000 грн., ЗАЗ Sens – від 58 000 грн.). За 24 дні грудня 2 000 українців стали щасливими власниками авто лінійки ЗАЗ, при цьому кожний п’ятий ЗАЗ Lanos та ЗАЗ Sens був придбаний в кредит завдяки найвигіднішим умовам кредитування від партнерів компанії. Гарантія на автомобілі не може не радувати. Власники Lanos можуть розраховувати на професійну допомогу протягом 5 років або 100 тис. км пробігу, а Sens – 3 років або 75 тис. км пробігу.

Моделі, комплектації, ціни на ЗАЗ, а також умови сервісної підтримки можна дізнатися, звернувшись до продавця-консультанта салону ЗАЗ або зателефонувавши за телефоном «гарячої» лінії: 0 800 500 233 (дзвінки зі стаціонарних телефонів по всій території України безкоштовні).

Версия для печати
 « Предыдущая новость  |  Следующая новость »

Вигравай Lanos!

17 Мая 2011

Завітайте до найближчого дилерського підприємства ДК «АвтоЗАЗ-сервіс» - офіційного представника бренду ЗАЗ – та скористайтеся нагодою стати учасником РОЗІГРАШУ автомобіля ЗАЗ Ланос!

ЗАЗ Lanos – 5 років лідерства!

15 Апреля 2011

У мережі дилерських підприємств ДК «АвтоЗАЗ-сервіс» - офіційного представника бренду ЗАЗ – під час акції можна придбати найпопулярнішу на ринку України модель з набором найнеобхідніших опцій у кредит строком до семи років та ставкою 5,5% річних, заплативши відразу тільки 10% вартості автомобіля!

Весняні найвигідніші умови кредитування на ЗАЗ Lanos та ЗАЗ Sens

22 Марта 2011

Цієї весни й без того доступні автомобілі ЗАЗ стали ще ближчими до споживача. Можете переконатися у цьому особисто:

все новости
© 2006. Разработка New Age Lab