This version of the page http://www.tourism.gov.ua/publ.aspx?id=2109 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-24. The original page over time could change.
Державна служба туризму i курортiв : Захист прав туристів : Консолідована програма дій влади, суб’єктів господарювання в галузі туризму, громадських організацій щодо врегулювання ситуації, яка склалась з туроператором ТОВ «Карія Тур Юкрейн».
   
Пошук

Захист прав туристів

     

Консолідована програма дій влади, суб’єктів господарювання в галузі туризму, громадських організацій щодо врегулювання ситуації, яка склалась з туроператором ТОВ «Карія Тур Юкрейн».


Консолідована програма дій влади, суб’єктів господарювання в галузі туризму, громадських організацій щодо врегулювання ситуації,

 яка склалась з туроператором ТОВ «Карія Тур Юкрейн».

 

1.       Запропонувати туроператорам, що надають послуги з виїзного туризму за напрямом Туреччина та Хорватія, взяти на себе консолідовану відповідальність за виконання зобов’язань ТОВ «Карія Тур Юкрейн» щодо повернення українських туристів на Україну.

 

2.       Провести робочі наради, засідання круглих столів з запрошенням керівництва ТОВ «Карія Тур Юкрейн», провідних туроператорів України і громадських організацій з метою мінімізації наслідків і уникнення в подальшому подібних ситуацій та розробки механізму повернення коштів туристам, які скористалися послугами туроператора ТОВ «Карія Тур Юкрейн».

 

3.       Рекомендувати ТОВ «Карія Тур Юкрейн» створити єдиний реєстр громадян, які опинилися в проблемній ситуації в Туреччині і Хорватії та реєстр тих, хто не скористався туристичним продуктом, розробленим туроператором ТОВ «Карія Тур Юкрейн» для планомірного та поетапного відшкодування коштів постраждалим за рахунок власних фінансових ресурсів.

 

4.       Підготувати та направили листи до правоохоронних/контролюючих органів щодо перевірки діяльності туроператора ТОВ «Карія Тур Юкрейн»

та визначення рівня його фінансових можливостей для проведення розрахунків з постраждалими.

 

5.       Рекомендувати туроператорам провести консультації зі страховими компаніями щодо можливості надання  ними послуг страхування туристів у зв’язку з відмовою туроператора виконати свої зобов’язання та включити даний вид страхування до вартості тур продукту.

 

6.       В межах чинного законодавства залучити до відшкодування збитків, понесених в результаті відмови ТОВ «Карія Тур Юкрейн» від виконання зобов’язань по наданню послуг, турагентства, які продали тур пакети ТОВ «Карія Тур Юкрейн», шляхом оплати частини вартості наданих тур пакетів за рахунок своєї комісії.

 

7.       Рекомендувати провідним туроператорам, що працюють на турецькому туристичному напрямку, звернутися до асоціації готельерів Туреччини з проханням внести свій вклад у вирішення існуючої проблеми (можливі варіанти цього рішення обговорити безпосередньо з власниками готелей та

готельних мереж).

24.05.11
 

© 2006-2011 Державна служба туризму і курортів Міністерства культури і туризму України.
Всі права застережено.

Використання матеріалів сайту www.tourism.gov.ua дозволяється за
умови посилання (для інтернет-ресурсів-гіперпосилання) на www.tourism.gov.ua
Урядовий портал | Мiнiстерство культури i туризму України | Надiшли листа

ДП "Національний туристичний офіс"

   klimenko.kiev.ua