This version of the page http://www.interbank.kiev.ua/ua/guaranteefond.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-21. The original page over time could change.
Iнтербанк :: Інформація про систему гарантування вкладів в Україні укр рус
Головна
21 Травня 2011

 
 

Курси валют

  USD/UAH : 7.950 : 8.000
  RUB/UAH : 0.260 : 0.275
  EUR/UAH : 11.400 : 11.550
  CAD/UAH : 7.250 : 7.650


Login:   
Pass: 

Версiя для друку

Інформація про систему гарантування вкладів в Україні  
Iнтербанк » Інформація про систему гарантування вкладів в Україні  

Інформація про систему гарантування вкладів в Україні

 

  • Систему гарантування вкладів створено згідно закону України "Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб" від 20 вересня 2001 року
  • Учасниками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) є банки, які виконують встановлені Національним банком України економічні нормативи щодо достатності капіталу і платоспроможності та можуть виконувати свої зобов'язання перед вкладниками.
    Фонд є державною спеціалізованою установою, яка виконує функції державного управління у сфері гарантування вкладів фізичних осіб.
    Учасниками Фонду є банки - юридичні особи, які зареєстровані в Державному реєстрі банків, який ведеться Національним банком України, та мають ліцензію на право здійснювати банківську діяльність. Участь у Фонді зазначених банків є обов'язковою.
    АКБ "Інтербанк" є учасником Фонду.
  • Фонд двічи на рік - за станом на 1 січня та 1 липня публікує в офіційних засобах масової інформації реєстр банків - учасників Фонду протягом одного місяця після настання зазначених строків.
  • Фонд гарантує кожному вкладнику банку - учасника Фонду відшкодування коштів за його вкладами, включаючи відсотки, в розмірі вкладів на день настання недоступності вкладів, але не більше 3000 гривень по вкладах у кожному із таких банків.
    Відшкодування вкладів в іноземній валюті відбувається у національній валюті України після перерахування суми вкладу за офіційним (обмінним) курсом Національного банку України на день настання недоступності вкладів.
  • Вклад (депозит) - кошти в готівковій або безготівковій формі у валюті України або в іноземній валюті, які відповідно до законодавства України розміщені вкладником на договірних засадах на визначений строк зберігання або без зазначення такого строку на іменних рахунках у банку - учаснику Фонду чи залучені таким банком у формі випуску (емісії) іменних ощадних (депозитних) сертифікатів і підлягяють виплаті вкладнику відповідно до законодавства України та умов договору.
    Фонд відшкодовує вклади, розміщені на рахунках, що не використовуються вкладником для здійснення підприємницької діяльності.
  • Банки здійснюють перерахування початкових, регулярних та спеціальних зборів до Фонду.
  • З метою забезпечення захищеності вкладів фізичних осіб Фонд відповідно до визначеного ним порядку встановлює для банків - учасників Фонду обов'язкові стандарти - вимоги до банків щодо їх членства у Фонді, які встановлюються нормативно-правовими актами Фонду.
  • Вкладники набувають право на одержання гарантованої суми відшкодування коштів за вкладами за рахунок коштів Фоду в грошовій одиниці України з дня настання недоступності вкладів.
  • Повний текст закону "Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб": http://www.fg.org.ua/zakon.htm
  • Фонд гарантування вкладів фізичкних осіб рішенням від 31 січня 2006 року № 43 збільшив максимальний розмір відшкодування коштів за вкладами, уключаючи відсотки, за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з 5 000       до 8 000 гривень. Рішення зареєстровано в Міністерстві юстиції України 7 лютого 2006 року за № 104/11978. 
  • Фонд гарантування вкладів фізичних осіб рішенням вiд 24 травня 2006 року N 46 збільшив розмір відшкодування коштів за вкладами, включаючи відсотки, за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб до 15000 гривень. Рішення зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25 травня 2006 р. за № 602/12476.

З 20 вересня до 20 жовтня 2005 року у робочі дні з 9.00 до 18.00 у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб працює безкоштовна "гаряча лінія" 8 800 501 69 20.

 

Реквiзити Фонду гарантування вкладiв фiзичних осiб

Поштова адреса: м.Київ, вул.Ярославiв Вал, 32а
Електронна адреса: fgvfo@fg.org.ua
Телефон: (044) 495-24-19
www.fg.org.ua

 


Ми бажаємо Вам успiху !
м. Київ, вул. В.Гетьмана (Iндустрiальна), 27, тел.: 408-44-22,   bank@interbank.kiev.ua