This version of the page http://www.unicredit.com.ua/view.faq_cards/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-05-14. The original page over time could change.
UniCredit Bank в Україні
 
Головна > Послуги > Фізичним особам > Платіжні картки > Найбільш поширені питання

Найбільш поширені питання

Хто визначає курс при здійсненні конвертації валют (Банк або Міжнародна платіжна система)?

Це залежить від налаштувань в процесинговому центрі кожного окремого банку. UniCredit Bank здійснює конвертацію по курсу Міжнародних платіжних систем (МПС) VISA або MasterCard відповідно.

На основі чого визначається курс конвертації?

Платіжна система (VISA/MasterCard) встановлює курс конвертації на основі декількох джерел інформації про курси покупки та продажу валют (наприклад Bloomberg, Reuters, Центральні банки та ін.). Ані Міжбанківський курс країни перебування клієнта, ані Міжбанківський курс України в формуванні курсів конвертації участі не бере.
Звертаємо Вашу увагу, що курс конвертації протягом дня може змінюватись.

Чи можна дізнатись курс конвертації день в день?

Держателі карток UniCredit Bank, звернувшись до інформаційного центру Банку, можуть дізнатися курс, по якому проводилась конвертація «вчора». Інформація про курс на «сьогодні» та/або на «завтра» не может бути надана, оскільки Банк не може спрогнозувати курс, який встановлено відповідною Міжнародною платіжною системою.

Чому на картковому рахунку іноді блокується сума більша або менша за суму остаточного (фактичного) списання

При розрахунку за товари та послуги в торгово-сервісних підприємствах, або при отриманні готівкових коштів Держателем за допомогою платіжної картки через банкомати, списання коштів з карткового рахунку відбувається в 2 этапи:
1) В момент здійснення операції, на рахунку клієнта блокується необхідна сума, розрахована згідно з розрахунковим курсом конвертації валюти відповідної МПС на день здійснення операції;
2) Згідно з правилами МПС (VISA/MasterCard), фактичне списання коштів з карткового рахунку здійснюється протягом 2-3 днів після здійснення операції (блокування коштів) за розрахунковим курсом, що діє на день списания коштів з карткового рахунку. Як наслідок, при коливанні розрахункового курсу, можливе виникнення курсової різниці між заблокованою та фактично списаною з карткового рахунку сумою.

Де можна ознайомитись з курсами, по яким здійснюється конвертація для карт МПС Visa (ВИЗА)?

Інформація про курси конвертації для платіжних карток МПС VISA

Де можна ознайомитись з курсами, по яким здійснюється конвертація для карт МПС MasterCard (МастерКард)?

Інформація про курси конвертації для платіжних карток МПС MasterCard

В якій валюті Держатель картки, відкритої в USD або EUR зможе здійснити зняття грошових коштів у країні, де національна валюта відрізняється від валюти карткового рахунку (USD/ EUR)?

Валюта, в якій буде здійснено зняття коштів з платіжної картки, що відкрита в USD та/або EUR, залежить від країни перебування, як оскільки, зазвичай, банкомати завантажені національною валютою. Рідше зустрічаються валютні банкомати (USD/EUR), тому за інформацією про місцезнаходження даних банкоматів необхідно звертатись в банк, в якому Ви плануєте здійснити зняття коштів.

Картку якої Платіжної системи та в якій валюті краще відкрити для поїздки в Єврозону (країни, національною валютою яких є EUR)?

Доцільно відкрити картку Міжнародної платіжної системи MasterCard в EUR.
При проведенні розрахунків за допомогою платіжних карток в торгово-сервісних підприємствах,, а також при знятті коштів через банкомати в країнах єврозони, краще використовувати картки в EUR, оскільки в цих країнах банкомати завантажені EUR, відповідно, комісія за конвертацію стягуватись не буде.

Картку якої Платіжної системи та в якій валюті краще відкрити для подорожі в країни Европи, національною валютою яких НЕ є EUR?

Краще відкрити картку Міжнародної платіжної системи VISA або MasterCard в USD.
При проведенні розрахунків за допомогою платіжних карток за товари та послуги в торгово-сервісних підприємствах, а також при знятті коштів через банкомати в країнах Європи, національною валютою яких НЕ є EUR, конвертація здійснюється по курсу VISA/MasterCard через USD.
Наприклад: якщо клієнт відкриє картковий рахунок в EUR: в Польщі він зможе зняти злоті, а конвертація буде проходити через USD наступним чином: EUR – USD, USD – злотий. Тому більш вигідно відкривати картку в USD для подорожей в країни Європи, національною валютою яких НЕ є EUR.

Картку якої Платіжної системи та в якій валюті краще відкрити для подорожі в такі країни, як: Турція, Тайланд, Єгипет, ОАЕ і т.п.?

Картку Міжнародної платіжної системи VISA або MasterCard в USD.
При проведенні розрахунків за допомогою платіжних карток за товари та посуги в торгово-сервісних підприємствах, а також при знятті коштів через банкомати в країнах, національною валютою яких НЕ є EUR, конвертація здійснюється по курсу Міжнародної платіжної системи VISA/MasterCard через USD.
Наприклад: якщо клієнту в країні, национальною валютою якої НЕ є EUR вдається зняти в банкоматі EUR. Конвертація буде здійснюватись через USD наступним чином: EUR – USD, USD – EUR.